Zo kun jij je intuïtie versterken

Voor mij betekent intuïtie het volgen van mijn onderbuik gevoel. En dit kan bij vele dingen helpen. Zo gebruik ik het bij koken, als ik iets kwijt ben, op mijn werk en voor mijn blog. Dit is nog maar een greep uit de situaties waarin ik mijn intuïtie bijna onbewust gebruik. In de samenleving zijn er veel mensen die afgaan op hun verstand in plaats van hun intuïtie. Alhoewel er ook zat mensen zullen zijn die eigenlijk wel hun intuïtie volgen, zonder dat ze hier echt bewust van zijn. Bijvoorbeeld een belegger die net op het goede moment zijn aandelen verkoopt en daar een enorme winst op maakt. Het kan fijn zijn om meer op je eigen intuïtie te kunnen vertrouwen in allerlei situaties. Het is fijn, omdat je dan een keuze maakt met altijd een goede uitkomst, ook al weet je dat op het moment nog niet. Daarom vandaag dit artikel waarin ik ga vertellen hoe je jouw intuïtie kan vergroten.

Onderscheid maken tussen gedachten en gevoel

Het kan soms lastig zijn om onderscheid te maken tussen je gevoel en je gedachten. Je kunt namelijk ook angst voelen door (doem)gedachten. Het maakt dan niet uit wat je gevoel is, omdat je angst door de gedachten, op de voorgrond staat.

Er is een eenvoudige manier om erachter te komen waar je angst vandaan komt. Als je angst voelt kun je jezelf de vraag stellen: welke gedachte zorgt er nu voor dat ik angst voel? Als je vervolgens een heleboel gedachten omhoog krijgt die je herkent als doemgedachten kun je ervan uit gaan dat je teveel in je gedachten zit. Op dat moment ben je dus niet in contact met je intuïtie.

Oefening: Contact maken met je intuïtie.

  1. Ga zitten in een stoel met je voeten op de grond. Doe eerst een aardingsoefening. Doe eventueel je ogen dicht.
  2. Leg je handen op je onderbuik, ter hoogte van je navel. Hier is een chakra gevestigd, tussen het tweede en het derde chakra. Deze chakra gaat over o.a. contact met je gevoel maken.
  3. Breng je aandacht naar deze chakra en adem diep in, houd enkele seconden vast, en blaas uit via de mond.
  4. Visualiseer dat deze chakra steeds meer open gaat bij elke ademhaling. Wellicht voel je jezelf naar beneden zakken, of voel je tintelingen of kriebels in je onderbuik. Herhaal deze ademhalingsoefening zolang je wilt.

crossroads

Vertrouwen op je gevoel

Intuïtie staat synoniem voor je gevoel volgen. Het is daardoor belangrijk dat je het vertrouwen hebt dat jouw gevoel correct is. Dit is helaas niet altijd het geval. De eerste stap in het ontwikkelen van je intuïtie is om je vertrouwen in jouw gevoel en in jezelf te vergroten.

Het gevoel waar ik over spreek kun je ook zien als een heel zacht stemmetje die je aanwijzingen geeft. Het stemmetje komt vanuit je onbewuste deel, die alles weet over jouw leven en de wereld. En gedurende je leven krijg je continu signalen, in de vorm van gevoelens. Een goed gevoel betekent dat de situatie goed is en een naar gevoel (bijvoorbeeld angst) laat je weten dat je niet door zou moeten gaan of heel alert moet zijn. Maar ook kun je het gevoel krijgen dat je iets moet gaan doen, of juist moet laten. Wat je ook voelt op dat moment, als je ernaar handelt, betekent het dat jij je intuïtie volgt.

Oefening: Vertrouwen op je gevoel; een ei koken.

Je gaat een ei koken op het fornuis. In plaats van dat je de tijd in de gaten houd, ga je nu op je gevoel af. Je houd geen tijd bij, maar je haalt het ei pas van het vuur als je voelt dat het tijd is. Het is handig om van te voren te bepalen hoe jij je ei wilt: hard of zacht gekookt.

  1. Zet de intentie voor jezelf dat jij een ei gaat koken, die bijvoorbeeld hard gekookt is.
  2. Ga iets anders doen, zet wel het vuur zachter als het water kookt.
  3. Als je plotseling weer aan je ei denkt, of het gevoel hebt dat het nu goed is haal je het ei van het vuur.

En hoe goed is je ei nu gekookt? Is het precies zoals jij het zou willen? Hoewel het heel simpel lijkt, zijn er een heleboel mensen die het lastig vinden om los te laten dat ze naar de tijd moeten kijken om te bepalen wanneer het ei klaar is.

Als je ei precies goed is, dan kun je experimenteren met kruiden in je gerecht doen op je gevoel. Ruik de kruiden die je hebt en bepaal welke kruiden bij het gerecht horen. Ga daarbij uit van je eigen gevoel.

Volgens je intuïtie leven

Bovenstaande oefeningen zijn slechts kleine voorbeelden van leven volgens je intuïtie. Het is handig om klein te beginnen zodat je bekend raakt met het gevoel om je intuïtie te laten leiden in je leven. Met de tijd kun je in steeds meer situaties gaan oefenen om je intuïtie te volgen. Bijvoorbeeld als je iets kwijt bent, in plaats van overal te gaan zoeken kun je eerst contact maken met je intuïtie om jezelf af te vragen waar het ligt. Het eerste wat in je opkomt zou heel goed de plek zijn waar hetgeen is wat je zoekt. Maar ook kun jij je intuïtie gebruiken op je werk, of in het contact met anderen en nog heel veel andere situaties.

Intuïtie is nu een onderdeel van mijn leven geworden. Ik laat mijzelf heel vaak leiden door mijn intuïtie omdat ik heb gemerkt dat mijn gevoel altijd goed is. Het is normaal dat in het begin een heleboel twijfel omhoog komt. Maar naarmate je steeds meer gaat oefenen en je gevoel gaat herkennen zul je zien dat je steeds makkelijker je intuïtie kan volgen.

Hoeveel vertrouw jij op je intuïtie?

Volg je FreeSpirit4You al op Facebook of Bloglovin?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.