Ho’oponopono gebruiken om wonderen te creëren

Dit artikel is een vervolg op Ho’oponopono – Een Hawaiiaanse methode voor heling

In het boek  the secret* wordt vertelt dat je situaties of objecten zelf kunt creëren in je leven met behulp van de wet van aantrekkingskracht. Dit is zeker zeer goed mogelijk! Mits… je geen onbewuste negatieve overtuigingen hebt over jezelf of anderen dat in de weg zit om jouw doel te behalen. In het vorige artikel heb ik de ho’oponopono zelfhelingsmethode beschreven. Deze methode is uitermate geschikt om jouw ‘bestellingen’ te krijgen bij het universum.

De wet van aantrekkingskracht werkt altijd. Ook als je het idee hebt dat het niet zo is. In ons onderbewustzijn huizen al onze negatieve gevoelens, gedachten en patronen. Deze zijn gecreëerd door negatieve ervaringen gedurende ons leven of zelfs overblijfsels van vorige levens.  Omdat deze in ons onderbewustzijn zitten is het soms erg moeilijk om ze los te laten. Je zult in meditatie bewust contact moeten maken met de pijnkern om alles te accepteren en los te laten in liefde. Door ho’oponopono te doen kun je dit proces vereenvoudigen. Immers met deze zelfhelingsmethode hoef je niet precies te weten wat er zit, maar accepteer je wel alles dat er zit vanuit onvoorwaardelijke liefde. Tijdens het proces vraag je het Goddelijke in jezelf om alles los te laten dat ervoor zorgt dat je de huidige situatie hebt gecreëerd.

 

Ho'oponopono gebruiken

Een voorbeeld

Stel je hebt het boek the secret gelezen en je bent geïnspireerd geraakt. Je hebt als doel om meer geld te willen verdienen als zzp-er. De huidige situatie is dat je heel erg hard moet werken om rond te kunnen komen. Soms heb je net te weinig en het lijkt alsof je altijd net achter het net vist. Deze situatie kan gecreëerd zijn door onbewuste overtuigingen zoals: “Voor niks komt de zon op.” en “Je moet hard werken voor je geld.”. Ook kun je negatieve overtuigingen hebben over jezelf zoals: “Ik ben het niet waard.” of “Ik ben niet goed genoeg!”. Omdat het een onbewuste overtuiging is die je als energie naar buiten zend, is dit precies wat je terugkrijgt: te weinig geld of veel tegenslagen in je leven.

Vervolgens ga je aan de slag met visualisaties en je probeert je gedachten positief te houden om meer geld te creëren in je leven. Misschien visualiseer je wel dat er geld naar je toe stroomt. En het lijkt te werken. Maar op een gegeven moment stagneert de stroom van geld en krijg je weer een tegenslag te verduren. Je kunt aan jezelf gaan twijfelen en denken: “Zie je wel, het werkt niet.” of “Ik ben het blijkbaar niet waard.”. Op een moment als deze kun je dus ervan uit gaan dat je te maken hebt met negatieve overtuigingen die je tegenwerken om werkelijk geld naar je toe te halen.

Je Hogere Zelf en het ego

Met behulp van de methode van ho’oponopono kun je op eenvoudige wijze de controle loslaten op het willen weten wat je los moet laten. Door het aan je goddelijke zelf (je Hogere Zelf) over te laten geef je de regie wel uit handen. Toch is het, naar mijn idee, een hele goede methode om alles te kunnen accepteren dat je tegenwerkt. Je Hogere Zelf heeft een veel beter beeld van wat er zich in je onderbewustzijn bevind dan jij. Waarom zou je alles zelf onder controle willen houden en misschien maar een klein deel van het probleem zien en oplossen, als je ook jezelf kan overgeven aan het goddelijke deel in jezelf die alwetend is. Je Hogere Zelf weet precies welke pijnen, overtuigingen en herinneringen ervoor zorgen dat je de huidige situatie creëert.

Je ego is het deel in jezelf die alles onder controle wilt houden en opereert vanuit angst.  Je Hogere Zelf is het deel van jou dat achter is gebleven in de hogere dimensies.  Dat precies weet waarom jij op aarde bent, welke doelen je in het leven hebt en wat er zich in het onderbewustzijn bevind. Door de samenwerking aan te gaan met je Hogere Zelf, met behulp van de methode van Ho’oponopono, geef je de regie aan dat deel van jezelf. En dat kan ontzettend eng zijn. Want je ego wilt altijd alles onder controle houden. Je weet dan niet wat er los gelaten gaat worden, je weet niet wat er gaat gebeuren of wat je zult creëren. Je weet niet eens of het wel echt werkt!

Ho'oponopono gebruiken

Samenwerken met je Hogere Zelf

Laten we even teruggaan naar het voorbeeld. Je bent erachter gekomen dat je nog heel veel beperkende overtuigingen hebt waardoor je wens niet uit komt. Je besluit de ho’oponopono te gaan proberen. Je vraagt jezelf af wat in jezelf ervoor zorgt dat je de huidige situatie van geldgebrek hebt gecreëerd. Vervolgens herhaal je de vier zinnen: Ik houd van jou, het spijt mij, vergeef me alsjeblieft en dank je wel. Met deze zinnen, die sleutels worden genoemd, geef je jouw Hogere Zelf te kennen dat je 100% verantwoordelijkheid op je neemt voor je huidige situatie (ik houd van jou). Je vraagt vervolgens aan je Hogere zelf om jezelf te vergeven dat je deze situatie in je leven gecreëerd hebt (het spijt me). Je vraagt om transmutatie van de energie (vergeef me alsjeblieft) en je bedankt je Hogere Zelf voor het helende proces (dank je wel). Door dit proces kan er heel veel getransmuteerd worden aan energie, beperkende gedachten en oud zeer. Vaak veel meer dan wij ons bewust van zijn.

Vervolgens is er ruimte voor de wonderen. Door het diepe loslaten kun je opeens situaties in je leven ervaren die je nooit voor mogelijk had gehouden. Je zou bijvoorbeeld opeens een heleboel klanten kunnen krijgen zonder dat je er veel voor hoeft te doen. De energie die je uitzend komt vanzelf terug in de vorm van je nieuwe creatie. Door de te willen uitkomst los te laten (het ego loslaten en het onder controle willen houden) kun je veel meer wonderen verwachten. Met ons menselijke brein kunnen we nooit volledig weten wat er naar ons toe kan komen. Door je verwachtingen los te laten geef je een vrijbrief aan je Hogere Zelf en kun je echte wonderen verwachten.

Heb jij al ervaring met Ho’oponopono?

Volg je FreeSpirit4You al op Facebook, Twitter of Bloglovin?

* Dit artikel bevat links met affiliates – Wat houd dat in?

2 reacties


  1. Wow wat goed dat je hierover schrijft! ben zelf ook al wel verder gevorderd qua spirituele boeken lezen en pas het al jaren toe (met veel succes) deze techniek is nieuw dus heb je via google gevonden.
    Heel goed dat je dit schrijft, ik hoop dat je veel mensen gaat bereiken en dat zij dit ook op zich gaan nemen!
    Thanks!!! Groetjes Esther

    Beantwoorden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.