Lezersvraag: Worden de antwoorden beïnvloed door mijn gedachten tijdens het pendelen?

Ik heb gelezen dat je de pendel met je innerlijke ik stuurt kan je gedachte zich daar dan mee bemoeien? Dus als ik denk het te weten stuurt dat het antwoord dan?

Bij het gebruik van de pendel nodig je het onderbewustzijn uit om antwoord te geven op je vragen. Tijdens het pendelen is het heel erg belangrijk dat je neutraal blijft over het onderwerp. Als je denkt het antwoord al te weten, dan ben je niet neutraal maar heb je een mening en neemt je mind het over. Dan zal je gedachte inderdaad het antwoord sturen. Wat je kunt proberen is om de gedachte dat je het antwoord al weet los te laten, de vraag te stellen en jezelf open te stellen voor elk antwoord dat omhoog komt. Dit kun je doen met bijvoorbeeld een aardingsoefening om je gedachten leeg te maken.

Tijdens het pendelen is het belangrijk dat je vertrouwen hebt in je pendel en in jezelf. Als je twijfelt aan een of beide zaken is het beste een ander te vragen voor jou te pendelen. Om twijfel over je pendel of jezelf te verkleinen raad ik aan om eenvoudige vragen te stellen die positief van aard zijn. Houd de vraag kort, duidelijk en eenvoudig. Een vraag of een (edel)steen voor jou goed zou zijn kun je zo stellen: Is deze bergkristal goed voor mij? Stel nooit 2 vragen in 1 zin zoals: Moet ik een bergkristal of een amethist bij me dragen? Gebruik geen ontkenningswoorden in je vraag zoals: niet of geen: Is het beter om geen amethist bij me te dragen vandaag? Stel je vragen nooit vanuit een negatieve emotie. Dit zal het antwoord beïnvloeden door je sterke gevoelens.

Kan gedachten pendel beïnvloeden

En kun je dan ook voor bekende pendelen of weet je dan te veel van diegene?

Hier geld hetzelfde als bij de vorige vraag: het is belangrijk dat je neutraal kan zijn en open staat voor elk antwoord dat omhoog komt. In de meeste gevallen is het lastiger om voor jezelf te pendelen dan voor anderen. Dit heeft ermee te maken dat je soms onbewust iets niet wil of nog niet kan zien bij jezelf. Vaak denk je dan dat de pendel het niet goed doet, maar eigenlijk betekent het dat je niet wil inzien dat het antwoord wel klopt. Het kan ook zijn dat je onbewust de pendel beïnvloed met je gedachten als je voor jezelf pendelt, omdat je een (onbewuste) gewenste uitkomst wil. Wanneer je voor een ander pendelt is het makkelijker om jezelf te distantiëren van het antwoord waardoor je zuiverder kan werPendelken omdat er geen gevoel bij betrokken is.

En als laatste kun je pendelen of een gevoel bij jou hoort? Ik denk bijvoorbeeld dat mijn dochtertje last van haar tanden heeft en ik krijg jeuk aan mijn tandvlees kan ik er dan met en pendel achter komen of het in mijn hoofd zit of dat het en gevoel van haar is?

In dit geval zou ik de volgende vraag stellen: Heeft mijn dochter last van haar tandvlees. Met behulp van deze eenvoudige vraag kun je er dan achter komen of je dochter last heeft van haar gebit.

Heb jij een vraag? Stuur mij een e-mail via info@freespirit4you.nl of Facebook.

Volg je FreeSpirit4You al op Facebook, Twitter of Bloglovin?

5 reacties


 1. Ik denk dat jou intentie sterker is dan jou gedachte, dus zal het eerder op jou intentie reageren. Of je moet op dat moment zwak of emotioneel zijn. Want ook jou gedachte is telepathie (intentie , opdracht ) die jij geeft.

  Beantwoorden

 2. wel zit in zelfde schuirje wanneer ik pendel met een hartje waar assen insteekt van mijn ventje ik vraag mogen mijn poezen blijven van de andere eigenaar want wordt verkocht dat ik er mag in blijven dan begint de pendel te draaien en nog al heel fel als ik gevfraagd heb zou ik een lotto nemen voor de 13e gat de pendel gewoon heen en weer zou ik in contact staan met mijn ventje en geeft hij die antwoorden?

  Beantwoorden

  1. Hallo Marie Louise, zover ik weet is het je onderbewustzijn die antwoord met de pendel. Maar wie weet..

   Beantwoorden

 3. Ik stelde twee vragen waar ik hoopte op ja en hij gaf ja kan ik daar op vertrouwen

  Beantwoorden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.