Alles over negatieve entiteiten

Entiteiten zijn er overal om ons heen. Vaak merken we er niet veel van. Toch kan het zijn dat zodra jij je gaat ontwikkelen op spiritueel gebied dat je in aanraking komt met negatieve entiteiten. Soms heeft het vrijwel geen negatieve gevolgen, maar soms kan dat wel gebeuren. Daarom is het belangrijk te weten wat negatieve entiteiten zijn en hoe je ze kunt herkennen.

Entiteiten die achterblijven hebben vaak te maken met emoties zoals angst, boosheid of verdriet. Neem bijvoorbeeld een persoon die opgevoed is met de gedachte: als je niet goed handelt kom je in de hel. Deze persoon heeft een diepe angst om naar de hel te gaan en blijft dan liever op aarde dan verder te gaan uit angst om in de hel terecht te komen.  Dit is maar een voorbeeld want er kunnen duizenden redenen zijn waarom een ziel niet verder durft of kan gaan.

Zwevend en onbeschermd

Tijdens het proces van spiritueel ontwikkelen is het belangrijk om goed geaard te blijven. Vaak wordt men aangeraden om te gaan mediteren, maar als je geen goede aarding hebt kan dat erg gevaarlijk zijn. Tijdens meditaties worden je bovenste chakra’s: je derde oog en kruin chakra verder geopend. Maar als je niets doet aan je aarding, is je basis zo slecht dat je kan gaan zweven. Je aura gaat letterlijk verder omhoog zitten zodat je niet meer beschermd bent tegen energetische invloeden van buiten af.

Van mensen die in zulke situaties zitten maken entiteiten graag gebruik. Negatieve entiteiten vinden het leuk om mensen te ‘pesten’ en te beïnvloeden met beelden en/of stemmen (via het derde oog) of gedachten (via het kruin chakra). Daarnaast kun je auralifters meedragen die zich van jouw energie voeden. Over auralifters ga ik in de toekomst nog een ander artikel over schrijven.

negatieve entiteiten

Mijn ervaring

Aan de hand van mijn eigen ervaring met een negatieve entiteit wil ik graag uitlichten hoe je deze kunt herkennen.

Aan het begin van mijn spirituele reis was ik nog onwetend over entiteiten. Eigenlijk wist ik niet eens dat ik daarmee contact kon maken. De eerste (en enige keer) dat ik beïnvloed werd door een entiteit was ik best slecht geaard. Ik mediteerde wel, maar had nog nooit van aardings oefeningen gehoord. Mijn ervaring begon onder de douche. Later leerde ik dat je meer ontvankelijk bent voor inspiratie wanneer je aan het douchen bent, omdat je gedachten even ‘uit’ zijn.

Terwijl ik aan het douchen was kwam er plotseling een stem in mijn hoofd die zich kenbaar maakte als mijn gids. Deze stem vertelde mij dat ik een heel belangrijk persoon was. En dat ik hele grote dingen ging doen. Maar ook vertelde deze stem mij dat ik beter was dan anderen, zelfs de beste. Op dat moment ging ik in gesprek met deze stem. Ik weet niet meer precies wat ik allemaal vroeg of wat er vertelt werd. Wel weet ik dat ik op een gegeven moment mijzelf helemaal leeg voelde en een enorme honger kreeg. Ik had het gevoel alsof ik mijn energie helemaal kwijt was.

Op dat moment werd ik wantrouwend naar deze stem toe en wilde ik dat het wegging. De entiteit begon in mijn hoofd mij uit te lachen, met een hele creepy lach. Ik wist niet wat ik moest doen, want ik had dit nog nooit ervaren. En het lachen ging maar door in mijn hoofd zodat ik mij nergens meer op kon concentreren. Uiteindelijk heb ik een medium gebeld die tegen mij zei dat ik niet zomaar alles hoefde te accepteren en dat ik iemand kon wegsturen als het nodig was. Dat heb ik gedaan waarna het weer stil werd in mijn hoofd.

Deze ervaring heeft mij ontzettend veel geleerd. En ik weet zeker dat het een les was om mijzelf beter te beschermen. In principe is er niets ernstigs gebeurd, behalve dat ik hevig geschrokken was. Maar voor het zelfde geld had ik opdrachten kunnen krijgen om suïcide te plegen. Deze dingen gebeuren. Echt. Daarom is het zo ontzettend belangrijk om jezelf te beschermen met behulp van aardings oefeningen.

Herkennen van een negatief entiteit

Wanneer je te maken hebt met een entiteit kun je dit aan enkele punten herkennen:

 • Ze proberen je ego te strelen, door uitspraken te doen zoals: jij bent de beste, je bent beter dan anderen enz.
 • Ze halen je naar beneden door uitspraken zoals: Jij bent niks waard. Jij kan niks. enz.
 • Ze zuigen je energie op, je kunt je plotseling heel erg moe voelen.
 • Je kan een negatief gevoel krijgen van deze entiteiten dat je plotseling overvalt.
 • Een subtiel kenmerk kan zijn dat je opeens heel veel honger krijgt.
 • Ze proberen je bang te maken.
 • Je ziet nare beelden, hoort stemmen of krijgt opdrachten in je hoofd.

Wat kun je doen

Je kunt zelf een entiteit wegsturen. Dit is het belangrijkste om te onthouden. Met de volgende stappen kun je zelf de entiteit wegsturen en jezelf beter aarden.

 1. Vraag hulp aan je gidsen of de engelen door het volgende te zeggen: Ik roep aan mijn gidsen en engelen om mij te helpen deze entiteit weg te sturen, mijn aarding te verbeteren en mijn aura te sluiten. Jullie mogen nu jullie gang gaan.
 2. Zeg tegen de entiteit (in je hoofd of hardop): Ik wil dat jij mij met rust laat en ik stuur je nu weg, jij kunt mij niks doen!
 3. Doe nu een aardingsoefening. En vraag daarna aan je gidsen of de engelen om jou onvoorwaardelijke liefde te sturen door het volgende te zeggen: Ik roep aan mijn gidsen en de engelen om mij de gouden energie van de onvoorwaardelijke liefde te sturen. Jullie mogen nu jullie gang gaan.

Jouw gidsen en de engelen respecteren altijd jouw vrije wil, daarom is het belangrijk dat je zelf vraagt om hulp.

Heb jij ervaring met negatieve entiteiten?

Volg je FreeSpirit4You al op Facebook, Twitter of Bloglovin?

 

9 reacties


   1. Ik wil je even heel erg bedanken voor je link. Ik heb er heel wat aan gehad. Ik heb het net gelezen in de bus terwijl ik onderweg was naar huis en ik voel echt het verschil. Ik ben de laatste tijd enorm aan het groeien en ik zat helemaal op het goede pad totdat ik inene zo futloos werd en mijn vertrouwen in mijn begeleiders werd al minder en er werd me wijs gemaakt dat het allemaal onzin was. Ik had nergens meer zin in en ik zat vol met angsten. En dit allemaal sinds 1 1/2 week. En nu zijn die angsten weg en me vertrouwen in mijn begeleiders is weer terug. Door wat jij geschreven hebt. Ik zal erop blijven Letten en me beter gaan aarden. Dank je wel..

    Groetjes nathalir

    Beantwoorden

    1. Hoi Nathalie, ik ben super blij dat dit artikel je zo geholpen heeft. Je bent op de goede weg, en als je blijft aarden zal je goed beschermd blijven. Heel veel succes! Marla

     Beantwoorden

 1. Dank je Marla, voor je duidelijke uitleg, komt op een goed moment. Hier heb ik veel aan.
  Kijk uit naar je volgende artikels! Warme groet, Monica

  Beantwoorden

 2. Ik hoor gedachten medicatie helpt niet. Is het een entiteit

  Beantwoorden

 3. Hoi Marla,

  Mooie site, interessante artikelen. Deze is al van wat jaartjes geleden maar ik moest toch even reageren. Helaas is er vaak angst voor de spiritwereld. Dat is jammer want vaak zijn er ook andere verklaringen. Ik ben in het begin erg bang geweest en ja, af en toe nog steeds. Er is me gezegd dat ik niet bang hoef te zijn. Ik ben nog lang niet zo ver op mijn spirituele pad als jij (wat ik zie kan ik nog niet vertalen
  en meestal is het pas achteraf dat ik zeg; oh dat wist ik eigenlijk al.)😁🙄 Ik voel me zelf erg thuis binnen het Engelse mediumschap. Dit is eigenlijk de oudste en meest pure vorm (zonder allerlei toeters en bellen) Paul Jacobs, waanzinnig goed medium van het Arthur Findley College heeft een boek geschreven (kruistocht van de geesteswereld) waarin ook onderwerpen als bovenstaande aan bod komen. Enge ervaringen of beelden (die ken ik ook wel) komen volgens het Engelse spiritisme voort uit je onderbewuste en belichamen vaak de energie van onverwerkte trauma’s en ervaringen. Mijn coach, zeer goed medium, heel zuiver en leerling geweest bij Paul Jacobs, kent geen negatieve ervaringen. Het is maar net wat voor uitleg je eraan geeft zegt ze altijd. Het is altijd druk bij haar thuis😉 om het maar zo te zeggen. En ze heeft vele jaren ervaring. Ze is volop in ontwikkeling in een andere vorm van mediumschap, een kant die je op kunt als je al vele meters hebt gemaakt en het voor je weggelegd is. En ja, dan gebeurt er veel. Haar gidsenteam probeert de weg vrij te maken voor een andere vorm van mediumschap en ja, die gaat niet over rozen. Veel fysieke klachten, bont en blauwe borst bij het wakker worden om maar een voorbeeld te noemen. Maar dit zijn haar gidsen die haar helpen de weg vrij te maken. Geen negativiteit dus.
  Volgens het Engelse mediumschap bijv. blijven de energieën op plekken waar veel gebeurt is vaak hangen waardoor mensen het ‘spookhuis’ gevoel krijgen terwijl er in feite een andere verklaring is. Vanuit het Engelse mediumschap leer je dat de spiritwereld alleen maar licht en liefde is. Iedereen gaat naar het licht, je gids neemt je immers mee naar de andere wereld, onze thuishaven. Alleen sommige overledenen kunnen een plek moeilijk loslaten waardoor ze daar vaak zijn en zich kenbaar kunnen maken. En ze laten graag weten dat ze er nog zijn. (Ook een grapje of mensen laten schrikken schijnen ze nog weleens leuk te vinden heb ik me laten vertellen.) Binnen het fysiek mediumschap (bijv. Scott Milligan, maar ook Elaine Thorpe met haar gids Jonathan) wordt dit ook bevestigd. Het zijn altijd mooie ervaringen tijdens de demonstraties, naar wat ik heb begrepen. Ik heb er zelf ook mooie ervaringen mee. De situatie die je beschrijft onder de douche ken ik zelf niet, kan me voorstellen dat dat heel beangstigend is. Mij helpt het in ieder geval om uit te gaan van de leer van het Engelse mediumschap. Het geeft me veel rust. Bescherming vragen (zodat je niet de klachten van een overledene overneemt) kennen ze wel binnen het Engelse mediumschap. Elaine Thorpe heeft zich een keer zeer beroerd gevoeld, symptomen van een beroerte toen ze een overledene door liet komen. Deze persoon had een beroerte gehad voor overlijden. Dus aarden en bescherming zijn idd binnen deze vorm van mediumschap ook van belang. Mooie website en veel succes met alles wat je doet. Ik ga zeker nog e.e.a. van je lezen. Zitten zeer leerzame artikelen voor mij tussen. Dankjewel daarvoor. Groeten Helen

  Beantwoorden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.