Hoe vind ik rust in mijzelf?

Gedurende de dag komen er veel prikkels op je af. Deze prikkels kunnen ervoor zorgen dat je uit balans komt. In deze wereld is het normaal om rationeel te zijn. Emotionele mensen worden raar aangekeken. Mensen met extreme gevoelens worden behandeld in de psychiatrie. Het gevolg van niet kunnen of willen voelen is dat veel mensen beginnen te zweven buiten hun lichaam. De aura zit letterlijk hoger dan het lichaam. Prikkels van buitenaf hebben zodoende veel meer invloed op je lichaam, psyche en emotionele lichaam.Ieder mens heeft een rustpunt in het lichaam, de hara. De hara zit net onder de navel. Zodra men contact maakt met deze plek wordt er rust en ontspanning ervaren. Prikkels hebben nagenoeg geen effect meer. Men is in balans.

Rust in jezelf vinden

Iedereen kan contact maken rustmet dit punt. Het is vrij eenvoudig. Het enige dat je hoeft te doen is de intentie uitspreken (hardop of in gedachten): ik ben in contact met mijn hara. Tegelijkertijd haal je diep adem naar je buik, houd dit enkele seconden vast en blaas uit via de mond. Vervolgens spreek je uit: Ik ben in balans.

Tegelijkertijd haal je weer diep adem naar je buik, om de adem enkele seconden vast te houden en uit te blazen via de mond.  Dit proces kun je herhalen zoveel als je wilt. Voel het verschil in je lichaam voor en na deze oefening. De een voelt meer dan de ander, maar hoe vaker je deze oefening doet hoe beter je het gaat voelen.

Zoek dit rustpunt op in tijden van stress of wanneer je een belangrijke beslissing moet maken. Als je thuis komt na een lange werkdag. Al is het beter om halverwege die lange werkdag al te beginnen. 😉 Zoek het op als je kinderen je geduld aan het testen zijn. Ieder moment dat je op het punt staat emotioneel uit te vallen kun je jouw rustpunt opzoeken om weer in balans te komen.

Wat doe jij om je rust te vinden?

Volg je Free Spirit 4 You al via Facebook, Bloglovin en Twitter?

2 reacties


  1. Leuk om te horen , hoe je in rust kan komen , grtjs Myriam

    Beantwoorden

    1. Succes met de oefening. Zelf vind ik hem heerlijk om te doen. 🙂

      Beantwoorden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.