5 Manieren om meer geld te creëren in je leven

Geld. Het is het meest omstreden onderwerp in de spiritualiteit. Heel lang heeft het idee geleefd dat als je spiritueel bent dat je niet rijk mag zijn of overvloed in geld mag hebben. Nu kan je rijk zijn op vele manieren interpreteren. Want een rijk leven kan ook betekenen dat je genoeg hebt om van te leven, daarnaast ook positieve relaties hebt met anderen en alles kunt doen wat je wilt.

Zelf vind ik het fijn als ik aan het einde van de maand nog geld op de bankrekening hebt staan en ik mij geen zorgen hoef te maken. Ik heb ook periodes in mijn leven gekend waarbij ik aan het einde van mijn salaris nog een stuk maand over had. Dat is gewoon niet leuk. Vandaar dit artikel over hoe je meer geld in je leven kunt creëren.

 1. Citrien – Citrien is een edelsteen die overvloed aantrekt van vreugde, zelfverwezenlijking, geld, zelfvertrouwen en moed. Deze edelsteen is ideaal om bij je te dragen in tijden van schaarste. Het zal je helpen van een gevoel van schaarste naar het gevoel van overvloed te gaan. Je kunt ook in je huis een citrien leggen om meer (positieve) overvloed in huis en je leven te creëren. Leg de citrien in de hoek vanaf je voordeur gezien het verste weg en meeste links. (Hier heb ik de informatie over citrien vandaan. Hier over het plaatsen van citrien in je huis voor het creëren van overvloed.)
 2. Werken aan je eigenwaarde – Als jij van jezelf vind dat je niets waard bent zul je dat creëren in je leven. Je kunt het merken aan dat je schaarste ervaart in de vorm van energie, liefde, relaties, een baan of financiëen. Door aan je eigenwaarde te werken haal je jezelf uit de energie van schaarste en kun je overvloed creëren in je leven. Je kunt werken aan je eigenwaarde door een citrien bij je te dragen, oefeningen te doen om het derde chakra te openen, affirmaties opzeggen met betrekking tot je eigenwaarde en ho’oponopono doen over je eigenwaarde. Een echte aardse manier om je derde chakra meer te openen en je zelfwaarde te vergroten is het volgen van een cursus nee zeggen of voor jezelf opkomen. Werken aan je eigenwaarde om meer geld in je leven te creëren is een langdurige methode, maar het heeft wel een blijvend effect waardoor je met de maanden en zelfs jaren steeds meer jezelf kunt gunnen en in je leven kunt creëren.
 3.  Visualisatie oefening – Een eenvoudige oefening om snel meer geld naar je toe te laten stromen is het volgende. Deze oefening heb ik ooit ergens gelezen en helaas kan ik er geen bronvermelding bij noemen omdat ik niet meer weet waar ik het gelezen heb. De oefening gaat als volgt: Iedere keer als je geld uitgeeft in de winkel visualiseer je dat je een briefje van 50 euro (of minder als je dat prettiger vind) weg geeft aan de kassa. Vervolgens loop je naar buiten en visualiseer je dat je een briefje van 50 euro uit je zak haalt alsof het op magische wijze weer in je leven is gekomen. Hierdoor creëer je het gevoel van dat ook al geef je geld uit het komt toch weer naar je toe. 5 manieren om meer geld te creëren in je levenDoor dit elke keer te doen zorg je ervoor dat er een constante stroom van geld naar je toe komt. Deze oefening heb ik regelmatig gedaan in het verleden en ik ervoer dat er op magische wijze cadeau’s naar mij toe kwam. Eén keer waaide er een briefje van 5 euro door de wind precies voor mijn voeten. En ondanks dat de wind bleef waaien,  bleef het briefje voor mijn voeten ‘plakken’ totdat ik het opraapte.
 4. Affirmaties – Met behulp van affirmaties kun je beperkende gedachtes omtrent geld omdraaien. Gedachten die men vaak heeft over geld zoals: “voor niets komt de zon op”, of “dat je hard moet werken voor je geld” kunnen de stroom van geld beperken. Als je deze gedachten in jezelf opspoort en kunt omdraaien kun je deze loslaten. Affirmaties over zelfwaarde en zelfvertrouwen zijn uiteraard ook te gebruiken. Het is wel belangrijk dat je ook de onderliggende gevoelens achter de beperkende gedachten loslaat. Hier kun je lezen hoe je dat kunt doen.
 5. Ho’oponopono – Hoe kan het ook anders! Mijn stokpaardje. Met behulp van ho’oponopono kun je overvloed in je leven creëren. Je kunt dit doen door jezelf af te vragen: wat in mij zorgt ervoor dat ik schaarste van geld ervaar in mijn leven? Vervolgens de vier zinnen herhalen: Ik houd van jou, het spijt me, vergeef me alsjeblieft en dank je wel. Dit is misschien wel de makkelijkste manier om zowel overvloed te creëren als beperkende gedachten en gevoelens los te laten. De ho’oponopono kun je natuurlijk ook gebruiken om je zelfvertrouwen en eigenwaarde te vergroten. Hier, Hier en Hier kun je meer lezen over ho’oponopono.

Zover 5 manieren om meer overvloed van geld in je leven te creëren. Je kunt natuurlijk het woordje ‘geld’ vervangen door: energie, liefde, vrijheid, zelfvertrouwen, geluk of elk ander onderwerp in je leven waar je meer van wilt ervaren. Je bent het namelijk meer dan waard om al deze dingen te creëren in je leven!

Volg je FreeSpirit4You al op Facebook, Twitter of Bloglovin?

3 reacties


 1. Wat een goeie en bruikbare tips, Marla. Makkelijk toepasbaar ook. Waar ik zelf veel geld mee “verdien” is het steeds als ik een product of dienst wil kopen, me bewust afvragen of ik dat product of die dienst wel nodig heb. Heel kritisch zijn naar mezelf toe. En toch kom ik niets tekort en koop ik wat ik wel nodig heb. Hiermee voorkom ik impulsuitgaven. Zoals bekend wordt er door de consument veel geld uitgegeven bij impulsaankopen. In de winkel of op internet. Zo kocht ik ooit een schaakcomputer, en een prachtig keyboard, en die staan nog steeds bijna ongebruikt in een kast. Dat was dus nog in de tijd voordat ik geldbewust was. Het bewust en kritisch naar mezelf zijn als het om het doen van uitgaven gaat, zie ik als een vorm van mindfulness. Dat in combinatie met een beetje zelfdiscipline. Helpt echt.
  Maar zeker ga ik een paar van jouw prachtige tips ook uitproberen deze zomer !

  Beantwoorden

  1. Hoi Joost, bedankt voor je reactie. 🙂 Jouw tips zijn zeker ook zeer bruikbaar.

   Beantwoorden

 2. He Marla het ziet er goed uit ga zeker een paar uitproberen geweldig

  Beantwoorden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.