Spelen met een ouijabord… Is het veilig?

Enkele maanden geleden las ik een vraag over het ouijabord op een spirituele groep op facebook. De vraagsteller wilde weten hoe dit op een veilige manier te spelen was. Het antwoord op deze vraag is vrij kort: dat is niet veilig. Er zijn helaas mensen die dit spel hebben gespeeld met een nare afloop. Normaal ben ik er niet van om iets te plaatsen met dit onderwerp. Maar elke keer als ik inspiratie zoek om te schrijven vandaag, komt dit onderwerp omhoog. Mijn gidsen vinden het blijkbaar erg belangrijk dat ik dit artikel schrijf.

Wat is het ouijabord

Op Wikipedia kun je een uitgebreid verhaal vinden over de oorsprong van het ouijabord. In het kort: het spelbord bevat allerlei letters en door middel van een soort oogglas kun je over het bord glijden. Tijdens het spelen ga je met enkele anderen contact maken met entiteiten. Vervolgens stel je een vraag. Het antwoord komt dan doordat het glas beweegt over het bord, elke speler houd met 1 hand het glas beet waardoor het niet duidelijk is van wie het antwoord komt.

Waarom is het onveilig?

Door het glaasje draaien, wat met een ouijabord spelen ook wel word genoemd, kun je ongewild contact maken met entiteiten die niet het beste met je voor hebben. Spelers hebben vaak geen ervaring met contact maken met entiteiten en zijn vaak onbeschermd. Bovendien kan er drank of drugs in het spel zijn waardoor je spirituele bescherming nog veel meer verminderd. Negatieve entiteiten maken hier graag gebruik van door zich voor te doen als een positieve entiteit, maar vervolgens wel te blijven hangen. Deze entiteiten hebben de neiging je energie te zuigen, je waandenkbeelden voor te houden zoals dat je niks waard bent of in te spelen op je ego zodat je gaat geloven dat je de allerbeste bent.

ouijabord veilig

Als er eenmaal contact is gemaakt is het soms lastig om het contact weer te verbreken. Voornamelijk omdat de spelers er vaak niet bewust van zijn dat er nu een entiteit bij hen is. Toch kunnen de gevolgen zeer ernstig zijn. Toen ik een tiener was, las ik eens een verhaal van een jongen die door het glaasje draaien uiteindelijk  bijna zelfmoord pleegde. Dat kwam door een stem die hij hoorde nadat hij het spel had gespeeld. Deze stem manipuleerde hem door hem te laten geloven dat hij niks waard was en dat hij beter zelfmoord kon plegen. Dit verhaal is mij altijd bij gebleven. En ondanks dat ik wel nieuwsgierig was naar het spel, voelde ik een weerstand om het ook echt te doen. Achteraf ben ik blij dat ik nooit dit soort dingen heb gedaan.

Last van een negatieve entiteit na het glaasje draaien?

Ken je iemand die dit spel toch heeft gespeeld is het raadzaam om op te letten op het gedrag van deze persoon. Als degene plotseling woede-uitbarstingen heeft, zich erg terugtrekt, plotseling negatief of depressief over komt of apart gedrag begint te vertonen kan het zijn dat er een negatieve entiteit in het spel is. Hier kun je een artikel lezen over negatieve entiteiten en hoe je deze kunt verwijderen. Het wegsturen van de entiteit zoals beschreven in de link kun je ook voor andere mensen doen. Uiteraard kun je ook hulp zoeken bij een medium of spirituele healer.

Volg je FreeSpirit4You al op Facebook  of Bloglovin?

4 reacties


 1. Vraagje.. is dit soort gelijk als je met je pendel ook pendelt op een letterkaart ? Houdt dit ook gevaren in ?

  Beantwoorden

  1. Ja dat kan ook gevaarlijk zijn als je niet weet wat je aan het doen bent. Ook met een pendel ben je aan het communiceren met entiteiten. Dus er kan net zo goed een entiteit contact maken die niet de juiste bedoelingen heeft. Het beste is om eerst te leren hoe je jezelf kunt beschermen.

   Beantwoorden

 2. Mijn broer is 31 jaar geleden overleden … toen met kennissen/vrienden geprobeerd met hem (3 mnd na z’n overlijden – 29 jaar) contact te maken via Ouija bord … er is (gelukkig) niks doorgekomen. Een paar maandjes daarna heeft ie zelf in een ‘visioen/droom’ afscheid van me genomen, want dat kon/wilde ik niet toen hij stierf. Moet blijkbaar toch wel … dus heeft ie me zelf opgezocht :-). Zo prachtig en echt emotioneel .. hij zag er goed uit (darmkanker doet vreselijke dingen met je lichaam) dus dat was fijn. Hij verscheen als soort van boswachter in zijn geboortehuis … over kleine dingen gepraat maar ook over het contact wat we wilden maken via Ouija bord … toen liep ie naar binnen en nogmaals gevraagd of ie zich dat herinnerd … hij trok z’n schouders op en zei ‘kan me niks van herinneren’, maar ik WIST dat ie bedoelde AFBLIJVEN! Heel slecht … die waarschuwing was niet aan dovemansoren, dus inderdaad AFBLIJVEN … Liefs, Lianne

  Beantwoorden

  1. Hoi Lianne,

   bedankt voor het delen van jouw verhaal!
   Mooi om te lezen dat je op die manier afscheid hebt kunnen nemen van je broer.

   Liefs Marla

   Beantwoorden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.