Veranderingen na 1 maand Ho’oponopono

Welkom in mijn persoonlijk log! Dit wordt de nieuwe rubriek waarin ik mijn persoonlijke verhalen en gedachtes zal beschrijven. Het leek mij (en jullie ook, aan de hand van jullie reacties) leuk om ook af en toe meer persoonlijke artikelen te beschrijven. In mijn vorige plog beschreef ik hoe ik erachter kwam dat ik kon healen. Vandaag wil ik een stukje schrijven over wat ik de afgelopen maand heb gemerkt terwijl ik vrijwel dagelijks de healingsmethode ho’oponopono gebruikte.

De beginsituatie

Voordat ik begon aan de Ho’oponopono voelde ik mij niet lekker in mijn vel. Sinds januari was ik gestopt met mijn praktijk omdat ik merkte dat het niet goed liep. Zelf was ik ook erg down en had ik weinig energie. Mijn zelfvertrouwen was erg laag. Gedurende de maanden na januari begon dat zich een beetje te verbeteren. Ik sliep veel en had veel tijd nodig voor mijzelf om mezelf op te laden na een dag werken. Ook was ik veel bezig met sporten en gezond proberen te eten. Voor de mensen die mij persoonlijk kennen hoef ik niet uit te leggen dat ik overgewicht heb. (Dit alleen al hier benoemen maakt mij onzeker over mijzelf, maar ik zal later uitleggen waarom ik het benoem) Het stukje ‘afvallen’ is waar mijn volledige focus op werd gelegd en ik was erg hard naar mijzelf op het moment dat het niet ging zoals ik wilde, met nare gevolgen. Het zorgde ervoor dat ik in een negatief spiraal kwam met betrekking tot eten en nare gevoelens over mijzelf.

Plog een maand ho'oponopono

Wat heb ik gedaan

Op een dag was ik mijn huidige situatie helemaal zat! Ik vroeg hulp aan mijn gidsen omdat ik echt niet meer wist wat ik moest doen! De huidige situatie omtrent het eten, mijn gevoelens maar ook mijn lage zelfvertrouwen en mijn energiepeil wilde ik veranderen. Alleen ik wist even niet hoe. Een paar dagen later kreeg ik antwoord: ik werd op een goede morgen wakker met de gedachte ‘Ho’oponopono’. Zoals beschreven in het artikel over Ho’oponopono wist ik wel wat het inhield en ik herinnerde mij de sleutelzinnen nog die ik – nog liggend in bed – in mijzelf ging herhalen. Ik merkte dat ik mijzelf rustiger voelde worden en ik voelde stress loskomen in mijn lichaam. Daarnaast voelde ik dat ik weer helemaal in mijn lichaam zakte, of zoals iemand anders het noemt: ik lande weer in mijn lichaam. Na deze ervaring werd ik enthousiast en ben ik het gaan googelen. Daarna heb ik het boek gekocht en in 1 keer uitgelezen. Er vielen zoveel stukjes van de puzzel op hun plek dat ik onmiddellijk een artikel erover heb geschreven. Ik nam mij voor om elke dag de Ho’oponopono te gaan doen. Ik heb vrijwel elke dag de methode gedaan gedurende minstens een half uur. Inmiddels ben ik een maand verder en is er een heleboel verandert!

Wat is er veranderd

Het allerbelangrijkste dat ik heb gemerkt is dat ik veel lekkerder in mijn vel zit! Ik ben beter geaard en zodra ik ook maar iets merk van stress doe ik gelijk de methode waardoor het wegzakt. Ook mijn zelfvertrouwen is behoorlijk gestegen!Ā  Hierdoor heb ik ook veel meer energie! Anderen merken het aan mij doordat ze zeggen dat ik straal.

Daarnaast heb ik gemerkt dat ik positiever over mijzelf denk. Wat ik nu ga schrijven vind ik ontzettend eng, omdat ik mijzelf helemaal bloot ga geven. Toch wil ik het gaan beschrijven, omdat ik merk dat ik door deze verandering zoveel lekkerder in mijn vel zit. Uiteraard ben ik de methode gaan gebruiken om aan mijn overgewicht te werken. Alleen is het iets anders uitgepakt dan ik had verwacht. In het begin wilde ik erachter komen waarom mijn lichaam is zoals het is. Ik wilde het veranderen en verafschuwde mijzelf.

Naarmate ik vaker de ho’oponopono ging doen met betrekking tot mijn lichaam merkte ik een belangrijke verandering in hoe ik over mezelf ging denken. Ik besefte dat ik altijd al goed ben geweest zoals ik ben en dat ik niet perse hoef te veranderen (voor anderen). Dat bracht mij zoveel rust dat ik het hele afvallen en dwangmatig sporten even heb losgelaten. Daarna kwam er zoveel verdriet en pijn omhoog over dat stuk, met name de veroordeling op mijzelf en mijn eigen lichaam. Ik voelde letterlijk mijn hartchakra branden als ik de Ho’oponopono deed over liefde voor mijn lichaam. Ik besefte dat ik eerst de relatie met mijn lichaam en mijzelf wil verbeteren zodat het niet meer uitmaakt hoe ik eruit zie. Als ik lekker in mijn vel zit, dan straal ik dat uit en daar reageren mensen positief op. Dan maakt het echt niet meer uit of ik overgewicht heb of niet.

Dit zijn de belangrijkste veranderingen die ik heb gemerkt na 1 maand de ho’oponopono doen. Het heeft mij zoveel rust, zelfvertrouwen, positiviteit en zelfliefde gebracht dat ik het graag wilde delen. Ik ben heel benieuwd naar jullie ervaringen met ho’oponopono.

Volg je FreeSpirit4You al op Facebook, Twitter of Bloglovin?

 

14 reacties


 1. Wat een prachtige “p”log weer, Marla. En wat een inzichten die je erdoor gekregen hebt. Inzichten over jezelf en over hoe het is als je jezelf accepteert zoals je bent, met die paar pondjes meer. Jezelf accepteren, je lijf accepteren, en dan ineens zien dat anderen je daarin allang voorgingen. Dat anderen jou allang accepteerden zoals je bent, om wie je bent. Grappig dat je zelf achter in de rij staat als het om mooie en positieve zelfinzichten gaat. Wel herkenbaar hoor. En mijn ervaringen met “pono”? Ehhhh … nog niet geprobeerd, maar nu na jouw “p”log (very very “p”…) ga ik dat zeker doen. En neee …… ik zeg niet bij voorbaat toe dat ik er aan gast”p”log over ga schrijven. …;)

  Beantwoorden

  1. Dank je wel Joost. šŸ™‚ Ik denk dat iedereen baat zal hebben bij de ho’oponopono (of pono in het kort). En ja.. ik heb ook nog zoveel lessen te leren. Erover schrijven is makkelijker ;). Ook ik leer elke dag nog bij.

   Beantwoorden

 2. Zoooo blij om dit te lezen šŸ˜Š. Ik deel deze meditatie regelmatig, omdat ik de waarde aan mezelf heb leren kennen. Liefdevol vrede sluiten met mijn innerlijk kind heeft me een basis vol zelfvertrouwen opgeleverd, die ik nog niet kende.

  Beantwoorden

  1. Ik vind het ook super liefdevol naar mezelf toe. Het is heerlijk om te doen idd en ik ga het nooit meer naast mij neer leggen!

   Beantwoorden

 3. Hoi Marla
  Wat fijn dat je dit weer deelt met ons en super dat het je weer rust/ acceptatie en vertrouwen heeft gebracht.En een groot inzicht……voel je je niet goed, ga zelf aan de slag en op onderzoek uit. Perioden van diepe inkeer/ rust en veel verdriet loslaten zijn zo nodig om weer verder te kunnen.
  Ik heb geen idee wat je bedoelt met hoĆ²ponopono.. misschien kun je dat uitleggen en/ of verwijzen naar een site?
  Lieve groet
  Janny

  .

  Beantwoorden

 4. Wat dapper dat je je persoonlijke verhaal deelt Marla. Ik ben daar zelf eerlijk gezegd niet zo van. Over Hoā€™oponopono heb ik nu voor het eerst gelezen. Goed dat je iets hebt gevonden dat een positief effect heeft op je zelfvertrouwen. Ik hoop voor je dat het lukt om je goede gevoel vast te houden.

  Beantwoorden

 5. Fijn dat je weer iets hebt gevonden waar je alles voor wilt geven. Succes met je nieuwe uitdaging.

  Beantwoorden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.