Ik kijk nooit naar het nieuws

Tot een aantal jaren geleden keek ik elke dag naar het nieuws.  Ik voelde mij daardoor angstig om wat er allemaal gebeurde in de wereld. Deze angst zorgde ervoor dat ik niet lekker in mijn vel zat. Wanneer ik stress ervaar, ben ik snel geïrriteerd, wat weer een negatief gevolg heeft op mijn omgeving. Voor het geluksgevoel van mijn omgeving (en die van mezelf natuurlijk) heb ik uiteindelijk besloten om geen nieuws meer te kijken of te lezen.

De wet van aantrekkingskracht

Ik geloof in de wet van aantrekkingskracht. Ik heb meerdere malen van alles in mijn leven gecreëerd door middel van visualisatie. Volgens de wet van aantrekkingskracht creëer je alles wat je denkt, voelt en ziet (visualiseert). Ik heb gemerkt dat als ik iets negatiefs denk dat dit net zo goed uit kan komen als dat ik iets positiefs denk. Aangezien het nieuws mij zo negatief beïnvloedt heb ik bewust de keuze gemaakt om dat niet meer toe te laten in mijn leven.

nieuws

Positieve eiland

Ik hoor je bijna denken dat ik dan wel heel erg allenig op mijn positieve eiland moet zitten met mijn positieve roze bril. Nou, dat is echt niet zo hoor.  Ik weet heus wel dat een meneer Trump president is en dat er allerlei onrusten zijn over de hele wereld. Maar ik vind ook dat ik het recht heb om zo min mogelijk stress in mijzelf toe te laten. Hoe erg ik al die onrust, geweld en ongelijkheid op aarde ook vind het heeft geen zin als ik mij daardoor ook ongelukkig ga voelen.

Helen met ho’oponopono

Zoals je misschien weet ben ik een enorme fan van ho’oponopono. Deze helingmethode gaat ervan uit dat alles dat je in de wereld ziet, hoort en ervaart door jouzelf gecreëerd is. Dit kan gecreëerd zijn door gedachten en overtuigingen vanuit je kindertijd. Met behulp van vier zinnen kun je deze overtuigingen en gedachten ongedaan maken in jezelf en daardoor ook in de buitenwereld. Elke keer wanneer er (slecht) nieuws op mijn pad komt weet ik dat ik daar ook verantwoordelijkheid in heb. Om die reden zal ik dan ook de ho’oponopono toepassen om mijn stukje daarin los te laten.

Een betere wereld

Ik ben van mening dat ik op deze manier een betere wereld creëer: ik volg geen negatief nieuws meer waardoor er geen nieuwe negatieve dingen door mij gecreëerd worden. Ik neem verantwoordelijkheid voor wat ik wel heb gecreëerd. Deze manier van leven heeft mij heel veel positiefs gebracht. Ik voel me niet meer angstig en ik kan mijzelf beter ontspannen. Ik snap het wel als mensen graag alles in de gaten willen houden. Ook begrijp ik dat je niet je ogen moet sluiten voor de werkelijkheid. Wel ben ik van mening dat je jezelf ook niet onder hoeft te dompelen in al die negatieve berichten.

Volg je FreeSpirit4You al op Facebook, Twitter of Bloglovin?

2 reacties


 1. Goedemorgen Marla, bedankt voor je geweldige, positieve en duidelijke blogs over spiritualiteit etc.
  Prachtig, heel mooi uitgelegd en beschreven.
  Een hele fijne zondag verder !!
  Ik zal je blogs blijven lezen.

  Lieve groet, Greet Reilman.
  Zo Zen Emmen

  Beantwoorden

  1. Hoi Greet,

   heel erg bedankt voor je lieve post. Ik word er helemaal stil van.
   Het schrijven is voor mij echt een hele grote hobby en ik doe het graag.
   Het doet mij wel veel als iemand zulke lieve feedback geeft. Dank je wel!

   Liefs, Marla

   Beantwoorden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.