7 belangrijke regels bij het lezen van een foto

Het artikel zo leer je een foto lezen is zeer populair onder de lezers van deze blog. Het is al meer dan 10.000 x gelezen. Een tijdje geleden had iemand kritiek op het plaatsen van dit artikel, omdat je niet zomaar van andere mensen een foto mag lezen. Die persoon heeft groot gelijk. Er zijn bepaalde ongeschreven regels waaraan je je dient te houden als je een foto gaat lezen van iemand anders. Vandaag dus een stukje over de regels bij het foto lezen.

1. Vraag toestemming

Dat je foto’s kunt lezen van iemand anders geeft je niet zomaar een vrijbrief om dat zomaar van iedereen te doen. Je dient ALTIJD toestemming te vragen aan degene van wie de foto is. Als het een foto is van een kind dien je toestemming te vragen aan de ouder.

2. Oefen alleen met foto’s lezen van onbekenden

Wees voorzichtig met het lezen van een foto van iemand uit je directe omgeving. Eigenlijk raad ik dit in het geheel af, omdat je observaties erg gekleurd kunnen worden door je eigen gedachten. Soms kan het voorkomen dat je gewoon geen informatie krijgt als het niet de bedoeling is. Vraag altijd een ander persoon een foto te lezen van jouw familie/vrienden als het nodig is. Uiteraard wel met toestemming.

3. Wees voorzichtig met je uitlatingen

Soms krijg je meer binnen tijdens het lezen van een foto dan je lief is. Je voelt bijvoorbeeld dat iemand vroeger hele nare dingen heeft meegemaakt. Het is niet handig om dat gelijk te gaan vermelden. Probeer het op een voorzichtige manier te brengen of helemaal niet. Soms hebben mensen zeer veel pijn ervaren waardoor ze het hebben weggestopt in een – voor hen – onbereikbaar plekje zodat ze onbewust zijn wat hen vroeger is aangedaan. Als jij op een onvoorzichtige wijze hun aandacht richt op die pijn kun je ervoor zorgen dat er meer kwaad gedaan word dan je lief is. Als je aan het oefenen bent met foto’s lezen: richt je op de algemenere zaken en laat diepe indrukken voor wat het is. Je weet nooit wat het kan teweegbrengen bij de ander.

regels lezen foto

4. Wees voorzichtig met het lezen van overledenen

Zorg ervoor dat je altijd goed geaard bent als je contact wil maken met iemand die overleden is. Lees je in over hoe je veilig contact kunt maken zodat je niet per ongeluk contact maakt met iemand die je kwaad gezind is. Vertrouw ook nooit zomaar alles wat je doorkrijgt.

5. Doe geen negatieve uitspraken

Sommige mensen zijn zeer gevoelig voor negativiteit. Zorg ervoor dat je altijd opbouwende opmerkingen maakt. Als je doorkrijgt dat iemand zichzelf saboteert is het zaak om dit op een positieve manier te benaderen. Geef de persoon van wie je de foto leest altijd het gevoel dat er hoop is en dat ze eruit kunnen komen. Geef altijd de tips door die je doorkrijgt bij het lezen van een foto. Blijf niet hangen op het negatieve, maar richt je op het positieve of de eventuele positieve uitkomst als ze hun gedrag/zienswijze/intentie veranderen.

regels foto lezen

6. Richt je op de situatie nu

Doe geen uitspraken over de toekomst. Die staat namelijk niet vast. Wat je wel kunt doen is een eventuele toekomst aangeven als ze jouw tips integreren in hun leven. Maar zorg ervoor dat je altijd benadrukt dat zij zelf verantwoordelijk zijn voor hun eigen toekomst.

7. Doe geen uitlatingen over de dood of een ziekte

Deze is super belangrijk. Jij bent geen arts en je dient dan ook nooit een uitlating te doen over ziekte of doodgaan. Als jij informatie binnen krijgt over de dood, dan betekent dat vaak dat een situatie op houd te bestaan. Gidsen en engelen zullen nooit aangeven dat iemand gaat overlijden. Zeg dit dan ook nooit tegen iemand, omdat het heel veel angst kan veroorzaken. Zo geldt dat ook met betrekking tot ziektes. Als jij doorkrijgt dat iemand ziek is of iets dergelijks; geef dan aan dat jou wordt doorgegeven dat ze een bezoek moeten brengen aan een arts. Zeg niets over een ziekte, omdat dit ook angst kan teweegbrengen.

Heb jij nog regels die je mist in dit lijstje?

Volg je FreeSpirit4You al op Facebook, Twitter of Bloglovin?

2 reacties


 1. dankjewel Marla..hele goede tips..
  wat ik ook altijd doe is degenen bedanken die op de foto staat. .dat ik informatie door mocht krijgen.
  Ik heb een cursus gevolgd voor foto readen voor beginners..
  waar ik een beetje moeite heb om vragen te stellen. .maar ik krijg wel beelden door en soms woorden. . ook krijg ik vaak symbolen door..en die moet ik nog leren vertalen. .
  en ik schrijf meteen op wat ik mag doorkrijgen.
  Sta er zelf altijd nog een beetje versteld van. .en soms vind ik het niet eens genoeg wat ik doorkrijg…maar als ik achteraf lees wat ik heb geschreven valt het best mee..
  Het is oefenen..

  Beantwoorden

  1. Hoi Marlene,
   wat goed dat je zulke resultaten hebt. Het is inderdaad oefenen, oefenen, oefenen. De symbolen zal je vanzelf leren te vertalen. En als je er echt niet uit komt kun je ook om verduidelijking vragen.
   Heel erg bedankt voor je compliment. 🙂

   Liefs Marla

   Beantwoorden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.