Hoe kun je een wonder creëren?

Wonderen bestaan. Althans dat is mijn mening. Voor mij is een wonder een gebeurtenis die precies uitkomt zoals ik het had gehoopt, of een gebeurtenis die zo toevallig is dat het niet anders kan dan dat het zo gestuurd is. Nadat ik bewust werd van de spirituele wereld ben ik mij gaan verdiepen in de wondere wereld van wonderen.

Van jongs af aan heb ik een overtuiging gehad dat zaken niet zomaar naar mij toe kunnen komen. Of dat dingen niet voor mij mogelijk zijn. De gedachte dat iets wel mogelijk was, als je maar anders zou denken zou niet snel in mij opgekomen zijn. Daarom heeft het een tijd geduurd voordat ik begon te geloven in wonderen.

Lesje in vertrouwen

In mijn studenten tijd woonde ik in een studentenhuis met enkele andere huisgenoten. Op een goede dag ben ik naar mijn werk gegaan voor een avonddienst en halverwege de dag kwam ik erachter dat ik mijn sleutels was vergeten. Met lichte paniek begon ik al mijn huisgenoten te appen. Helaas zou er niemand wakker zijn op het moment dat ik thuis zou komen. Toch wilde ik wel erg graag naar binnen en ik vroeg hulp aan de engelen. Op dat moment kreeg ik het gevoel dat ik moest vragen aan een huisgenoot om de voordeur wel dicht te doen, maar niet op slot.

Op het moment dat ik naar huis ging werd ik toch wel erg zenuwachtig. Hoe zou ik binnen kunnen komen? Zou er toch iemand wakker zijn? Ik was bang dat ik de hele nacht buiten gesloten zou zijn en ik bedacht me wat ik dan zou moeten doen. Toen ik thuis kwam was mijn eerste gedachte om aan te bellen, maar ik kreeg sterk het gevoel dat ik tegen de deur moest duwen. Op het moment dat ik tegen de deur duwde ging hij zomaar open. Normaal zou de deur echt niet zo makkelijk open zijn gegaan. Dus ik kon er zeker van zijn dat engelen mij hadden geholpen om toch binnen te komen. Achteraf bleek dit ook een lesje te zijn in vertrouwen. Vertrouwen dat dingen kunnen gebeuren die ik niet voor mogelijk hield, zodat ik mijzelf meer zou openstellen voor wonderen.

wonderen creëren

Je leven schapen zoals je dat zelf wilt

Vanaf dat moment ben ik gaan spelen met wonderen. Ik ben erachter gekomen dat je ‘bestellingen’ kunt doen bij het universum door dit boek*. Na het lezen van het boek ben ik alle stappen gaan zetten om die dingen te krijgen die ik graag wilde. Maar ook gebruik ik deze methode voor praktische zaken zoals: de weg vinden, iets terugvinden wat ik kwijt was, een makkelijke parkeerplaats vinden als ik het nodig heb, de juiste personen ontmoeten die ik op dat moment nodig heb enz. Voor mij is het een wonder dat al die dingen dan precies op hun plaats vallen wanneer dat nodig is.

In die tijd heb ik ook een lijst gemaakt met alles wat ik heel graag wilde hebben als ik ouder ben, maar wat op dat moment onmogelijk leek. Het lijstje bevatte zaken zoals: een eigen huis, een kat, een lieve vriend en nog meer. Enkele jaren geleden kwam ik dit lijstje nog eens tegen en zag ik dat alles was uitgekomen.

Op dat moment besefte ik dat je zelf je leven kunt schapen zoals je het zelf wilt. Als je maar duidelijk maakt wat het is dat je wilt, door bijvoorbeeld een lijstje te maken, een wens uitspreken of een mood,- of visionboard maken. Op dat moment zal dan ook alles naar je toe komen. Als je vertrouwen hebt dat wonderen bestaan dan kan alles gebeuren en is alles mogelijk. Zelf vind ik dit een veel fijner gevoel van leven dan een waarin alles onmogelijk lijkt.

Een bestelling doen

Je kunt eenvoudig een wonder creëren in jouw leven. Het enige dat je hoeft te doen is het volgende:

1. Schrijf op wat je graag wilt, of visualiseer het. Als het om iets kleins gaat zoals een parkeerplaats hebben in een drukke straat op het moment dat je aan komt rijden kun je het volgende doen. Je visualiseert dat je aan komt rijden in je auto en dat er precies voor de plek waar je moet zijn een parkeerplek is. Vervolgens zie je voor je dat je parkeert. Dan probeer je in te beelden hoe je zou voelen: bijvoorbeeld blij dat je makkelijk een plekje kon vinden.

Als je iets wilt creëren dat groter is, zoals een diepe wens kun je het visualiseren met behulp van een vision,- of moodboard. Visualiseer ook hoe het voelt om je wens te hebben en te ervaren.

2. Vertrouw erop dat het zo uitkomt. Ja, ik weet het, vertrouwen is makkelijker gezegd dan gedaan. Maar toch is dat het belangrijkste: vertrouwen en loslaten. Niet continu aan denken, maar proberen te vergeten.

3. Volg je gevoel. Je zal misschien aanwijzingen krijgen over dingen die je moet doen. Als je dit volgt, kun je ervan uitgaan dat je wens uitkomt. Toch zal het soms iets van je vragen wat je erg moeilijk vind. Onthoud dat dit niet zonder reden is. Immers, je kunt niet hetzelfde creëren met hetzelfde gedrag, je zal soms iets moeten veranderen. Dit kan gaan om gedachten veranderen, gevoelens of gedrag.

3. Als je wens uitkomt: bedank het universum voor wat je hebt gekregen. Dankbaarheid is een sterke energie. Door je dankbaarheid te uiten zeg je eigenlijk tegen het universum: bedankt voor wat ik heb gekregen, ik ben er erg blij mee, graag meer van dit.

Als de wonderen uit blijven

Helaas kan het voorkomen dat een wens onbeantwoord blijft. Volgende week zal ik uitweiden over de oorzaak hiervan en wat je eraan zou kunnen doen om je wens toch uit te laten komen.

Heb jij al wonderen meegemaakt?

Volg je FreeSpirit4You al op Facebook of Bloglovin?

* Dit artikel bevat links met affiliates – Wat houd dat in?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.