Hoe werkt telepathie?

Het was een aantal jaren geleden dat ik voor de allereerste keer bewust werd van telepathie. Op die dag was ik aan het wandelen met mijn oom in een natuurgebied. Ik kreeg het gevoel dat ik het geluid op mijn telefoon aan moest zetten, die nog op stil stond. Eén seconde nadat ik het geluid had aangezet ging mijn telefoon over; het bleek mijn broer te zijn die wilde weten hoe lang we er nog over zouden doen om naar huis te gaan. Als ik niet de impuls had gehad om het geluid aan te zetten zou ik nooit gemerkt hebben dat ik gebeld werd.

Een kwestie van energie-overdracht

Het lijkt een moment van toeval, maar volgens mij was dit een moment van telepathie. En ik zal je uitleggen waarom ik dat denk. Wanneer je aan iemand denkt vormt er zich een lijntje tussen jou en de ander. Deze lijn bestaat uit energie. Ook je gedachten bestaan uit energie. Op het moment dat de ander aan jou denkt, gaat er energie door de lijn heen die bij jou terecht komt. Sommige mensen kunnen deze energie oppikken en het ‘lezen’ waarna ze een impuls krijgen tot handelen. Soms is het al zo simpel als dat je plotseling denkt aan iemand en een seconde later word je gebeld door diezelfde persoon. Doordat je openstond voor het signaal, de energie van de ander die aan jou denkt, ga jij ook aan de ander denken. En deze vorm van communiceren wordt telepathie genoemd.

In wezen zou je het channelen van een boodschap van een lichtwezen, engel of overledene ook telepathie kunnen noemen. Alleen ben je dan veel meer gefocust op de verbinding die is ontstaan waardoor je heldere boodschappen zou kunnen ontvangen. Gedurende de dag kun je immuun zijn voor die impulsen doordat je teveel aan het denken bent. Op de momenten dat je gedachten even stil staan kan het signaal wel door komen.

Tweelingen zijn vaak goed in staat om telepathisch te communiceren met elkaar, zonder dat zij kunnen zeggen hoe dat komt. Dit komt omdat zij een sterke verbinding hebben met elkaar. Deze verbinding kun je ook vinden tussen liefdeskoppels, beste vriendinnen enz. Deze personen zitten op één lijn, waardoor de telepathische verbinding sterk ontwikkeld is.

Hoe werkt telepathie?

Je kunt deze vorm van communiceren trainen. De volgende oefening kan je erbij helpen. Het is wel noodzakelijk dat je met twee mensen bent om deze oefening uit te voeren. Je kunt de oefening doen als je bij elkaar bent, maar het kan ook op een afstand, bijvoorbeeld via de telefoon. Eigenlijk is het maar heel simpel. Maar het is wel een goede oefening om jezelf te trainen jezelf af te stemmen op de impulsen die je normaal niet zo helder waarneemt. Want hoe meer je het oefent, hoe beter je erin wordt.

Telepathie oefenen

Als je bij elkaar zit kun je tegenover elkaar zitten. Persoon 1 neemt een getal in gedachten onder de 10. Deze persoon moet nu deze gedachten projecteren naar persoon 2. Dit kun je doen door een visualisatie, maar ook door gewoon ervan uit te gaan dat de gedachte bij de ander binnen zal komen. Je kunt bijvoorbeeld visualiseren dat de boodschap vanuit jouw hoofd, via een lijntje naar de ander gaat. Het s belangrijk je te blijven concentreren op het getal en dit over te brengen naar de ander. Dit gaat in stilte.

Persoon 2 gaat zich nu concentreren op de boodschap. Dit kun je doen door een ademhalingsoefening te doen en een lijntje te visualiseren vanuit persoon 1 naar persoon 2. Stel jezelf bewust open om de informatie te ontvangen. Nu kun je op verschillende manieren het antwoord krijgen: je kunt een getal voor je zien, je kunt ook gewoon een gevoel hebben welk getal het is, of misschien hoor je het getal in je gedachten.

Naarmate je steeds vaker een juist antwoord hebt kun je de mogelijkheden steeds meer uitbreiden: neem een getal onder de 50 of 100. Of ga aan de slag met objecten zoals een dier, een gebruiksvoorwerp of een bekend persoon.

En als je deze oefening vaak genoeg gedaan hebt kun je iedereen versteld laten staan van je nieuwe skills tijdens een spelletje zoals ‘wie ben ik’. Je tegenspelers zullen niet weten wat hen overkomt!

Heb jij wel eens telepathie ervaren? Schrijf het in de reacties hieronder. Ik zou graag jouw ervaring willen lezen.

Volg je FreeSpirit4You al op Facebook, Twitter of Bloglovin?

 

 

5 reacties


 1. Wat bijzonder, zeg! Roep het best vaak: ‘ha, telepathie!’ Interessant om daar eens wat dieper op in te gaan.

  Beantwoorden

 2. Heb ervaring met mijn zoon vrouw dochter en kleinzoon bijv ik denk aan een van hen komen ze langsfietsen of bellen me.Sinds kort een vrouw leren niks afgesproken loop naar buiten bij sportschool hetzelfde moment komt zij verbaast naar binnen en laatst wou ik app sturen zelfde moment krijg ik app van haar.

  Beantwoorden

 3. Heb het super vaak met men beste vriendin, meestsal hebben we weinig of geen woorden nodig , of we zeggen het beide op dezelfde moment , we lachen er ook om en zeggen dan blijf es uit men hoofd , waarop de ander antwoord , het is daar zo gezellig .
  Ook heb ik het vaak als ik aan iemand denk, en hup ik zie ze of ze bellen me .
  Best wel leuk om te ervaren .

  Beantwoorden

 4. Ik ben vanaf m’n 13e Beatlefan en heb Paul McCartney een aantal keren ontmoet in de afgelopen 53 jaar. De laatste keer op Pinkpop, iemand had voor mij een kaartje geregeld, want ja daar moest ik bij zijn. Ik had m’n hoed opgezet met een roos…Paul kwam op de buhne…met een roos in z’n revers in de zelfde kleur als de roos op m’n hoed! Voor mij tekenen van telepathie die ik door de jaren heen al had met Paul tijdens zijn concerten.

  Beantwoorden

 5. Hoi ja ik kan aan een persoon denken mij er sterk op consentreren en die hoort mij dan. Claudia.

  Beantwoorden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.