Omgaan met het leven als een oude ziel

Het is soms lastig voor oude zielen om in deze samenleving te leven. Naar mijn idee komt dat door de sterkere verbinding met ‘thuis’ waarin herinneringen zijn die te maken hebben met heelheid, eenheid, liefdevolle acceptatie en onvoorwaardelijke liefde. Die aspecten zijn nog heel weinig te zien in de huidige samenleving waardoor een gevoel van gemis kan ontstaan. Vele oude zielen die op aarde zijn, voelen zich eenzaam, onbegrepen en vragen zich vaak af wat ze hier doen. Vaak voelen ze geen connectie met andere mensen, die met hele andere dingen bezig zijn. Ook ik heb jarenlang hiermee gestruggeld, waarbij ik intense periodes heb meegemaakt van depressie en eenzaamheid. In dit artikel heb ik het meeste over oude zielen, maar vele aspecten zijn ook van toepassing op andere zielen. In wezen maakt het niet uit hoe ver je bent in je levensproces.

Wat is een oude ziel?

De definitie van een oude ziel is voor mij het volgende: een ziel die al vele levens heeft meegemaakt op aarde, die heel veel lessen heeft geleerd en bijna aan de voltooiing van de levenscirkel is. Dat een oude ziel aan zijn allerlaatste leven op aarde zit, hoeft niet perse zo te zijn. Wel zie ik een oude ziel als een ziel die heel veel wijsheid en liefde bezit. Ook hoeft voor mij een oude ziel niet mediamieke gaven te hebben. Er zijn zat mensen op aarde die niets met spiritualiteit hebben, maar toch een oude ziel zijn. Vaak kun je een oude ziel herkennen aan eigenschappen zoals: rustig zijn, wijsheid uitstralen ver voor hun leeftijd, weinig aandacht voor bezit of weelde, grotere behoefte om alleen te zijn, eenzaamheid, verlangen naar liefde, grote sprongen maken in bewustzijn, de behoefte hebben om aan zichelf te werken, mediamieke gaven hebben. Maar het kan natuurlijk ook zo zijn dat een oude ziel hele andere eigenschappen bezit. Je kunt dit nou eenmaal niet in een hokje plaatsen. Als jij het gevoel hebt dat jij een oude ziel bent, dan is dat zo.

oude zielen

Verschillende uitingen

Veel oude zielen krijgen te maken met het verschil voelen tussen ‘thuis’ waar er onvoorwaardelijke liefde heerst en de huidige samenleving waar dat nog niet geheel zo is. Daardoor kan het voorkomen dat oude zielen, zich als kind gaan afsluiten voor de wereld. Dit zie je bijvoorbeeld bij kinderen die kristal kinderen worden genoemd. Deze kinderen zijn heel wijs en hebben vaak heel veel levenservaring, maar de hardheid van de samenleving doet hen teveel pijn. Helaas worden deze kinderen vaak aangeduid als autist, door hun terugtrek gedrag.

Andere zielen zien dat er onrecht is in de wereld en willen hier iets aan doen. Deze oude zielen worden aangeduid als indigokinderen. Deze oude zielen weten dat het anders kan (en moet) maar lopen er tegenaan dat dingen zijn zoals ze zijn. Deze zielen gaan zich vaak rebelleren naar de samenleving om te proberen verandering te brengen in de huidige samenleving.

Daarnaast heb je nog vele andere zielengroepen die op aarde komen, en ieder heeft zijn eigen taak. Deze taak is wat de oude zielen vaak voelen, maar vaak onbewust voor zijn wat het nou is wat ze willen doen. Al deze aspecten kunnen ervoor zorgen dat deze zielen zich onbegrepen en eenzaam voelen. Daarnaast kunnen deze zielen te maken krijgen met depressies of andere psychische problemen. Gaandeweg zullen alle zielen leren door ervaringen in het leven en het leven voor henzelf makkelijker kunnen maken.

Levenslessen zorgen voor groei

Iedere ziel op aarde komt met te leren levenslessen. Zo ook oude zielen. Daardoor kan het voorkomen dat deze personen eerst door een stuk moeten van zelfacceptatie en leren omgaan met blokkades. Wat ik zelf veel heb meegemaakt is periodes van depressie, verslavingen en eenzaamheid. Maar dit hoeft niet voor iedere oude ziel te gelden. Er zijn allerlei levenslessen die kunnen voorkomen zoals: geboren worden in een gezin met problemen, misbruik meemaken, gepest worden, ouders hebben met verslavingen enz. Deze levensomstandigheden hebben als doel om oud zeer en blokkades omhoog te brengen zodat deze ziel eraan kan werken in het huidige leven. Dit geld trouwens voor alle zielen. Wat het makkelijker maakt om hiermee om te gaan is om te beseffen dat levenslessen als deze het doel hebben om jou sterker te maken.

Veel mensen die ‘het hebben gemaakt in het leven’ zijn vaak mensen die een moeilijke start hadden in het leven door nare omstandigheden, maar hier sterker uit zijn gekomen door te leren om te gaan met hun problemen en gevoelens. En dat aspect: ‘het leren omgaan met het verleden’ is wat ik als tip wil mee geven.Ik zou willen dat ik dat kon zeggen dat er eenvoudige manieren of stappen zijn om te volgen, maar dan lieg ik. Helaas zijn  levenslessen  niet in een dag opgelost en verdwenen.

oude zielen

Wat kan helpen

Ben jij een oude ziel op zoek naar antwoorden zou ik je het volgende mee willen geven:

 • zoek gelijkgestemden. Door contact met anderen die hetzelfde voelen als jij kun je eenzaamheid tegen gaan. Het helpt vooral als je over zaken wilt praten die andere mensen als onzin af doen (zoals spiritualiteit, entiteiten enz.) of als je op zoek bent naar diepgaande gesprekken. Je kunt naar spirituele centra gaan, of je vraagt hulp aan je gidsen om je in contact te brengen met gelijkgestemden.
 • Begin met meditatie en aarden. Deze tool kan enorm veel brengen aan zelfinzicht en hulp bij het oplossen van blokkades in jezelf.
 • Zoek hulp wanneer je in de knoop zit over je verleden en bijvoorbeeld last hebt van depressieve periodes. Er zijn vele spirituele coaches die verder kijken dan de reguliere zorg.
 • Wil je weten wat je missie is in het leven, of hoe je vanuit je hart kunt werken? Lees dit artikel.
 • Richt je niet teveel op het negatieve, probeer je te focussen op wat wel goed is in het leven. Lees positief nieuws (zoals het nieuws van de vooruitgang). Of doe meditaties waarin je visualiseert hoe voor jou de aarde zou kunnen zijn in eenheid en liefde.

Heb jij nog tips voor oude zielen?

Volg je FreeSpirit4You al op Facebook of Bloglovin?

4 reacties


 1. Hallo Marla,
  Wat een leuke en mooie site heb je zeg!
  Ik heb eigenlijk een vraag, namelijk je schrijft dat het een goed idee is om gelijkgestemden te zoeken, maar zijn er geen websites/ forums enz. waar ik oude zielen en hoogsenstitieven kan treffen? Weet jij daar iets over?
  Ik hoor graag van je ,
  groetjes Carolien

  Beantwoorden

  1. Dag Carolien,

   Ik wou net hetzelfde aan Marla vragen. Wat ze schrijft is zo herkenbaar, en het doet goed te weten dat er gelijkgestemde zielen zijn.

   Liefs,
   Stijn

   Beantwoorden

  2. Dag Carolien,
   Heb je intussen al gelijkgestemden mogen ontmoeten?
   Ik ben er heel benieuwd naar..
   Warme groet vanuit Vlaanderen, België.
   Stijn

   Beantwoorden

   1. Hallo Stijn,

    Ik lees graag met jullie mee ☺️
    Ben namelijk ook op zoek naar gelijkgestemden… Daar ik nog moet wennen aan de gedachte dat ik een oude ziel/lichtwerker ben.

    Hartelijke groet ook vanuit Vlaanderen.

    Ellen

    Beantwoorden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.