Automatisch schrift: Hoe doe je dat?

Wanneer ik een artikel schrijf maak ik gebruik van automatisch schrift. Het houd in dat je een verbinding maakt met een (positieve) entiteit die jou informatie doorgeeft. Automatisch schrift kun je ook zien als channelen. Het is niet heel moeilijk om informatie te ontvangen vanuit hogere sferen. Maar het kan wel lastig zijn om te vertrouwen op je eigen kunnen en onderscheid maken tussen je ego en de informatie die je doorkrijgt.

Waarschijnlijk heb je wel eens gebruik gemaakt van automatisch schrift zonder dat je het door had. Je kan dit merken aan dat je opeens iets weet en opschrijft wat heel logisch en juist voelt. Het aha-moment dat je dan ervaart kan iets zijn wat jou is doorgegeven door een gids of engel. Aan de andere kant kun je ook informatie doorkrijgen van iemand die niet de juiste intenties heeft. Daarom is het belangrijk om goede voorzorgsmaatregelen te treffen zodat je altijd contact maakt met entiteiten uit de hogere sferen. Hieronder zet ik een oefening waarin je deze maatregelen treft zodat je altijd contact maakt met een zuivere entiteit.

Waar moet je op letten?

Het belangrijkste wat je dient te onthouden wanneer je gaat oefenen met automatisch schrift is dat je altijd zorgt dat je goed geaard bent, dat je een heldere intentie plaatst en dat je je gedachten uit zet. Vervolgens is het belangrijk om alles op te schrijven wat er in je opkomt, zonder na te gaan denken over wat je opschrijft. Wanneer je gaat nadenken over wat je opschrijft neemt je ego het namelijk over. Dit kan de zuiverheid van de boodschap kleuren. Overigens is elke boodschap die doorgegeven word enigszins gekleurd door degene die het ontvangt. Dit komt doordat je informatie doorkrijgt in een lichttaal, die je omzet in woorden die je kent, maar ook kunnen worden beïnvloed door jouw persoonlijkheid.

automatisch schrift

Oefening: automatisch schrift oefenen op een veilige manier

 1. Doe een aardingsoefening. Dit zorgt ervoor dat je beschermd bent tegen negatieve invloeden van buitenaf. Als je onzeker bent, of je angstig voelt kun je bescherming vragen aan je gidsen of engelen. Weet dat ze er altijd zijn en dat je altijd beschermd bent. Als je angst voelt is het niet raadzaam om met deze oefening door te gaan. Vraag dan hulp aan jouw team (gidsen en engelen) om je angst weg te nemen.
 2. Zet een heldere intentie. Zeg hardop, of in gedachten de volgende zin: ik maak nu alleen contact met mijn gidsen of engelen vanuit de bron. Visualiseer een lijn vanuit je zevende chakra (bovenop je kruin) richting de bron. De bron kun je visualiseren zoals jij het wil. Ik visualiseer vaak dat er een lijn de kosmos ingaat en uitkomt bij de bron, waar ik niet echt een visuele voorstelling van kan maken, maar ‘weet’ dat de verbinding er is.
 3. Stel een vraag, schrijf of typ deze uit en stel jezelf open. Zeg hardop, of in gedachten: ik sta nu open voor alle informatie die relevant is voor mijn vraag. Vervolgens ga je afwachten wat er komt. Het helpt om nu te focussen op je ademhaling, zodat je gedachten niet met je aan de haal gaan. Vaak komen er plotseling woorden in je op die je kan opschrijven. Je kan ervaren dat je in een flow komt, waarbij er een woordenstroom op gang komt. Schrijf alles op zonder erover na te denken of teveel te letten op grammaticale of spellingfouten. Als er geen informatie meer komt kun je een volgende vraag stellen.
 4. Vertrouw erop dat alles wat er in je opkomt jou wordt doorgegeven. De gedachte dat je dingen zelf bedenkt, of wantrouwt dat je echt iets doorkrijgt is iets waar je doorheen moet gaan. Het vertrouwen dat je echt verbinding hebt kan soms even wegvallen. Als je gaat twijfelen of je echt informatie doorkrijgt, kun je hulp vragen aan je team.
 5. Als je klaar bent, bedank je team en doe een aardingsoefening. Het oefenen met automatisch schrift opent je bovenste chakra’s. Als je vervolgens niet goed geaard bent kun je informatie door blijven krijgen wat ervoor kan zorgen dat je overprikkeld raakt. Bovendien ben je op dat moment minder goed beschermd tegen invloeden van buitenaf. Zorg dus altijd dat je afsluit met een aardingsoefening, of vraag je team om jou te helpen weer goed te aarden. Als je hoofdpijn ervaart tijdens of na deze oefening kan het zijn dat je te veel open staat. Vraag dan hulp om je chakra’s in balans te brengen.

automatisch schrift

Oefening baart kunst

Enkele jaren geleden begon ik met automatisch schrift door vragen te stellen en antwoorden op te schrijven.  Ik ben ook begonnen met korte antwoorden, onzekerheden en twijfelen aan mezelf. Na een tijdje ben ik begonnen met het schrijven van artikelen. Ik heb periodes gehad dat het mij niet lukte om artikelen te schrijven. Het frustreerde mij enorm wanneer het niet lukte om de flow aan te zetten. Uiteindelijk heb ik gemerkt dat het helpt om een routine te creëren voordat ik begin met het schrijven van een artikel. Ik zet altijd meditatie muziek aan, doe altijd eerst een aardingsoefening en ik zet altijd een heldere intentie. Deze routine zorgt ervoor dat ik mezelf veilig voel, maar ook het vertrouwen heb dat de informatie die ik opschrijf zo zuiver mogelijk is.

Gebruik jij wel eens automatisch schrift?

Volg je FreeSpirit4You al op Facebook of Bloglovin?

2 reacties


 1. Automatisch schrift is toch dat jou hand en arm de gereedschap is en dat de ”entiteit” daar gebruik van maakt. Zonder dat je zelf door hebt wat je schrijft, dat is wat ik overal lees klinkt voor mij ongeloofwaardig als jij ineens spreekt van dat het ineens ”channelen”is ik geloof in het parnormale maar niet in dit soort onzin.

  Beantwoorden

 2. Hoi,
  Ik heb het geprobeerd en het werkte echt. Maar ik werd bang nadat ik de eerste letter had opgeschreven en ben ermee gestopt. Ik vond het een heel aparte ervaring. Ik kan het gevoel niet goed omschrijven maar ik ben nu wel dankbaar voor mijn gidsen en engelen.

  Het enige waar ik nu mee zit is dat ik bang ben dat ik het niet goed heb afgesloten.

  Beantwoorden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.