Waarom is aarden nou zo belangrijk?

Vrijwel elke HSP coach, spirituele coach en andere spirituele werkers hebben het erover. Het is dan ook heel erg belangrijk om goed geaard op de aarde te zijn. Waarom? Het verschil tussen wel en niet geaard zijn kan groot zijn. Met identieke grote gevolgen.

Iemand die niet geaard is, voelt zich niet veilig op aarde. Trekt zich terug in zijn hogere chakra’s en is daardoor makkelijker uit balans te raken. Een kleine deining veroorzaakt dan al grote schade. Daarnaast is het moeilijker voor iemand die niet geaard is iets te creëren op aarde, omdat je daarvoor contact met de aarde moet hebben om er iets te brengen.

tree

Als voorbeeld: je bent niet goed geaard en je hebt een heel goed idee. Het idee zit in je hoofd en hoe langer je erover nadenkt hoe beter het word. Toch heb je moeite om je plannen op papier te krijgen, omdat het zo een chaos is in je hoofd en je niet weet waar je moet beginnen. Je ziet allerlei mogelijkheden en uitkomsten, zowel positief als negatief. Je kunt moeilijk motivatie voelen om je energie uit te werken doordat het zoveel lijkt. Uiteindelijk laat je het maar varen.

Doordat je niet goed geaard bent kun je jouw idee vanuit je hogere chakra’s onmogelijk naar beneden brengen tot de aarde. Doordat je niet goed in je lichaam ‘geaard’ bent kan de energie (je idee) niet verder stromen, het stagneert en je raakt verstrikt in het denken.

Daarnaast kun je ook nog een heleboel angsten ervaren. Onder andere angsten, schaamte, schuldgevoelens e.d. blokkeren de stroom van de energie naar de onderste chakra’s. In het kort; wanneer je niet goed geaard bent, kun je veel angsten ervaren, kun je makkelijk uit balans raken, kun je moeilijk iets op aarde creëren (uit angst of omdat er geen overzicht is) en kun je een gebrek aan motivatie ervaren waardoor uitstelgedrag kan ontstaan. Dit is nog maar een kleine greep uit de gevolgen van het niet goed geaard zijn. Mocht je heel slecht geaard zijn kun je ook psychologische of fysieke klachten hebben.

Iemand die goed geaard is kan het volgende ervaren: het vertrouwen hebben in zichzelf en de wereld, makkelijk dingen los kunnen laten, makkelijk in balans blijven, creëren van dingen op aarde. De stroming in de chaka’s is vrijwel optimaal waardoor energie makkelijk weer losgelaten kan worden. Het is belangrijk om elke dag weer je aarding te verzorgen. Wanneer je eenmaal geaard bent, doordat je veel angsten en andere blokkades hebt opgelost hoeft niet te betekenen dat dit morgen nog zo is. Elke dag kunnen er weer nieuwe oude blokkades omhoog komen die de stroming stagneren. Daarom is het belangrijk de aarding elke dag te bevorderen en het pad van boven naar beneden vrij te maken voor de stroming van je energie.

Aardingsoefening

Om een aardingsoefening te doen gaat het vooral om jouw intentie om contact te maken met jouw energieveld, te voelen waar blokkades zitten en daar energie langs te laten stromen. Blokkades kun je voelen als een soort pijn ergens in je lichaam, soms is het een koude die je voelt aan je huid of een samentrekking van je spieren.

 1. Ga zitten op een stoel(of bank) met een rechte rug en zet je voeten plat op de vloer. Doe je ogen dicht.
 2. Haal drie keer diep adem naar je buik via je neus en blaas uit via je mond. 3. Ga met je aandacht naar je voeten; voelen ze koud of warm? Je hoeft niets te veranderen, alleen op te merken zonder oordeel.
 3. Visualiseer jouw energieveld als een soort koker om jezelf heen van licht…. en visualiseer dat deze koker zich naar beneden toe beweegt helemaal tot aan het middelpunt van de aarde. Daar maakt de koker contact met de aarde en er komt aarde energie omhoog.
 4. Voel hoe de aarde energie via je voeten, benen, knieën, heupen, buik, borst, schouders, armen, nek, gezicht omhoog stroomt. En dan via de achterkant van je hoofd, je rug, je billen, en de achterkant van je benen weer naar beneden naar de aarde. De aarde energie neemt alles mee dat jij niet nodig hebt. Zet deze intentie.
 5. Blijf ademhalen naar je buik via je neus en blaas uit via de mond terwijl je deze visualisatie doet.
 6. Nu laat je de koker van licht ook groeien aan de bovenkant. Terwijl de aardenergie blijft stromen. Deze koker is ongeveer zo breed als jouw lichaam met aan iedere zijde een halve meter. De koker gaat naar de middelpunt van de zon toe en maakt daar contact mee.
 7. Nu stroomt er zonne energie door de koker via je hoofd naar binnen. De energie stroomt gemakkelijk via je nek, borst, rug, heupen, billen, benen naar je voeten. En vanuit daar naar de aarde toe. De zonne energie geeft jou vitaliteit, gezondheid en positieve energie aan je chakra’s, je cellen, je organen, je ledematen. Zet deze intentie en baad in dit zonne licht.
 8. Doe deze oefening zolang als dat jij wilt.

 

2 reacties


 1. Hoi,

  Ik ben nogal slecht in visualiseren, is de intentie ook goed genoeg..? Ik heb de intentie om de koker diep in de aarde laten zaken en ik heb de intentie dat de koker naar de zon reikt ?
  Mooie site overgens, ik kan er veel uit halen..
  Dank je wel..
  Groetjes.

  Beantwoorden

  1. Hoi,

   Dat is zeker ook goed. In het begin deed ik hetzelfde wanneer ik moeite had met het visualiseren. Het effect was hetzelfde!
   Heel erg bedankt voor je compliment. 🙂

   Groetjes Marla

   Beantwoorden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.