Zo leer je een foto lezen

Iedereen bezit de gave om een foto te lezen, maar vaak weet je dat van jezelf niet eens! Vooral mensen die hooggevoelig zijn hebben veel latente gaven. Door middel van speciale oefeningen kun je leren je gaven te ontwikkelen en te gebruiken om foto’s te lezen.

Foto lezen

Welke gave heb jij?

Voordat je begint is het belangrijk om er voor jezelf achter te komen welke gaven jij bezit.

 • Ben je bijvoorbeeld iemand die vaak gevoelens van anderen kan voelen, dan ben je heldervoelend.
 • Zie je af en toe beelden, heb je dromen die uitkomen,  of kun je de aura zien van mensen dan ben je helderziend.
 • Hoor je soms plotseling een stem in je hoofd (en nee dan ben je niet schizofreen) dan ben je helderhorend.
 • Weet je soms gewoon hoe iets in elkaar steekt of weet je plotseling het antwoord op een vraag uit het niets dan ben je helderwetend.

Er bestaan ook nog gaves als helderproevend en helderruikend. Het kan zijn dat je meerdere gaven hebt waarvan er 1 het sterkst ontwikkeld is en je het meeste informatie over binnen krijgt.

Elk gave correspondeert met een chakra. Zo is je tweede chakra sterk ontwikkeld als je heldervoelend bent. Helderziendheid hoort bij het zesde chakra, ook wel het derde oog genoemd. En helderhorendheid hoort bij het keelchakra. Als je helderwetend bent dan is je zevende chakra sterk ontwikkeld, waardoor je heldere informatie binnen kan krijgen over spirituele zaken. Via het ontwikkelen van je chakra’s kun je jouw gave verstevigen.

foto lezen

Behoud jouw contact met de realiteit!

Voordat je begint met het lezen van foto’s of mensen is het belangrijk dat je leert om jezelf te aarden. Dit is belangrijk zodat je een stevige basis hebt. Het is namelijk zo dat mensen die in de psychiatrie terecht komen en dingen zien/horen of wanen hebben eigenlijk spirituele gaven hebben. Echter zijn zij zo slecht geaard dat zij het contact met de realiteit verliezen. Om dit te voorkomen is het dus belangrijk dat je altijd een aardingsoefening doet voor en na het oefenen met lezen van foto’s of mensen. Daarnaast is dat ook belangrijk zodat je werkelijk heldere informatie doorkrijgt in plaats van informatie van dubieuze entiteiten. Doordat je goed stevig geaard bent zal je informatie altijd van je gidsen komen.

Interpreteren van informatie

Als je gaat beginnen met een foto lezen zul je informatie binnen gaan krijgen over de persoon die je leest. Deze informatie kan op verschillende manieren binnenkomen, afhankelijk van wat voor gave je hebt. Bij helderziendheid kun je symbolen zien of beelden die iets betekenen. Soms kan het moeilijk zijn om te interpreteren, omdat je beelden in woorden zal moeten omzetten waardoor een deel van de informatie vertekent kan worden.

Ook bij heldervoelendheid zul je gevoelens moeten vertalen in woorden. Persoonlijk voel ik vaak een koude, of pijnlijke plek in mijn lichaam. Afhankelijk van de plek waar ik het voel kan ik interpreteren waar het over gaat. Bijvoorbeeld: pijn in de knieën staat voor mij symbool als angsten. Als ik dan tegelijkertijd mijn keel voel steken weet ik dat degene die ik lees angst heeft om zich zelf te uiten.

Deze manier van interpreteren van informatie zul je voor jezelf moeten uitvinden. Je kunt je gidsen altijd om verduidelijking vragen.

Bij helderwetendheid zul je de informatie als het ware gewoon vertellen, zonder dat je zelf er ook maar in hebt te zeggen wat er uit je mond komt. Het is als het ware jezelf open stellen voor de stroom van informatie. Persoonlijk gebruik ik mijn helderwetendheid om deze blog artikelen te schrijven.

Zoek de uit-knop van je gedachten

Tijdens het lezen is het belangrijk om je ‘denken’ uit te zetten. Als jouw gedachten zich gaan mengen in de informatie die je doorkrijgt is de boodschap namelijk niet meer zuiver. Het is dan ook belangrijk om te oefenen met het concentreren op de boodschap zelf zonder oordeel. Wees je er wel van bewust dat vrijwel elke boodschap die word doorgegeven enigszins gekleurd kan zijn door de persoonlijke ervaringen van de doorgever.

foto lezen

Foto lezen: de oefening!

Ik zal hieronder een oefening beschrijven die je kunt gebruiken om te leren foto’s of mensen te lezen. Deze methode gebruik ik zelf tijdens het lezen van een foto.

 1. Je kunt je omgeving voorbereiden door: een kaars en wierook aan te steken. De wierook die ik zelf graag gebruik is: nag champa, die een veilige omgeving creëert. Daarnaast kun je speciale meditatiemuziek aanzetten. Zet je telefoon op stil.
 2. Doe een aardingsoefening. Zorg ervoor dat je voeten stevig op de grond staan tijdens de oefening.
 3. Na de oefening kun je een lijntje omhoog visualiseren vanuit je zevende chakra. Visualiseer dat het lijntje richting je gidsen gaat (gedachtekracht zorgt ervoor dat het zo IS). Spreek de wens uit dat je heldere informatie wilt ontvangen over de persoon in de foto(zeg bijvoorbeeld de naam van de persoon). Vraag om informatie die voor deze persoon belangrijk is om te ontvangen.
 4. Nu is het belangrijk jezelf open te stellen. Dit kun je doen door rustig in en uit te blijven ademen richting je buik. Eventueel kun je het uitspreken zoals: Ik stel mijzelf nu open voor de informatie. Vervolgens wacht je rustig af wat er komt, zonder oordeel. Voel je iets? Zie je iets? Komen er woorden omhoog? Wat het ook is, het is goed zoals het is.
 5. Spreek of typ wat je ziet, hoort, voelt. Zonder oordeel en laat het gewoon stromen. Alle informatie die binnenkomt kun je vertellen. Probeer om open te blijven staan en vooral niet te twijfelen over wat er binnenkomt.
 6. Als je voor jouw gevoel klaar bent kun je afsluiten. Ik visualiseer dan graag een gouden band rondom mijn aura die op en neer zoeft om alles te reinigen en eventuele koorden die gevormd zijn te verbreken. Daarna weer een aardingsoefening doen!

Heel veel succes met deze oefening.

Lees ook de 7 belangrijke ongeschreven regels bij het lezen van een foto.

Welke gaven heb jij? Heb je al eens een foto gelezen?

Volg jij FreeSpirit4You al via Facebook, Twitter of Bloglovin?

27 reacties


 1. Ik ga het misschien wel eens proberen. .lijkt me fijn om foto’s te kunnen lezen. ..ben er wel heel benieuwd naar. En hoop dat het lukt. .
  Je hebt het op zich heel duidelijk uitgelegd. .wat je moet doen.
  Groetjes van mij .

  Marlene

  Beantwoorden

  1. Ik weet zeker dat je het kunt Marlene. 🙂 Heel veel succes!

   Beantwoorden

 2. Ik ga het zeker weer proberen , heb dit een paar jaar geleden ook gedaan . Ik heb nu wel eens contact met de vader van mijn vriendin . Zo bijzonder zo mooi, en dat komt dan ineens binnen heel (raar) mooi .

  lieve groet Carla Buijs

  Beantwoorden

  1. Hoi Carla, het kan inderdaad heel mooi en tegelijkertijd raar zijn als je het niet gewend bent. Zodra je er meer mee gaat doen word het je steeds meer eigen, en dan kijk je niet meer zo raar op van dingen. 🙂 Het blijft wel altijd heel erg mooi!

   Beantwoorden

   1. Hoi Marla, bedankt voor je reactie . Ik ga dit zeker vaker doen .
    het is ook altijd mooi om er wat over te lezen bedankt .

    Beantwoorden

   2. Hoe kan je u het best op een simpele manier. Kan je bedt in het witte licht jzetten ( in de pouwer gaan ) om een foto te lezen

    Beantwoorden

 3. Een heel duidelijk verhaal wat me een veilig gevoel geeft, zo veilig dat ik het ga proberen! Dank je wel lieve Marla
  Namasté, Rita 💕🙏

  Beantwoorden

  1. Heel veel succes Rita, ik weet zeker dat je het kan. 🙂 Veiligheid is inderdaad erg belangrijk. Ik ben blij dat je het toch wilt proberen. 🙂

   Beantwoorden

 4. Ik ben dat al gedaan en is super leuk.Maar twee weken geleden mijn vriendin stuurt foto van haar vader.Was ziek en lich in ziekenhuis dus zij wilden snel naar hem toe gaan naar Slowakije. Kijk ik naar de foto van haar vader en vult ik geen pijn hij lich zou tevreden.Wat ik vult ben ik mijn vriendin niet gezegd. Volgende dag mijn vriendin gebeld dat haar vader is ovorledene. Echt triest. De dagen darna vult en zien hem overal. Hij hou van haar heel veel maar helaas kan ik dat niet voor mijn vriendin vertellen van niemand weet over mijn gave. Gr Sonya

  Beantwoorden

  1. Wat jammer dat je het gevoel hebt het niet te kunnen vertellen. Misschien kun je een keer over spiritualiteit beginnen, zonder over haar vader te beginnen, om te kijken of ze ervoor open staat? Heel veel succes. Liefs Marla

   Beantwoorden

 5. ik ben nog zoekend wat bij me past
  en het beste voor mij is
  hoe kom je er achter wat echt bij je hoort ????

  Beantwoorden

  1. Hoi Mieke, je kunt het gewoon uitproberen. En dan kijken wat er bij jou omhoog komt.

   Beantwoorden

  2. Ik zou hier heel graag meer van willen weten want ik heb vaak dat ik al weet wat er gezegd gaat worden en mijn vader is vorig jaar overleden en ik kwam iemand tegen die zei dat ik ook wel die kracht heb ze zei ook je Vader is bij je ik zit ook in een heel verdrietige tijd door omstandigheden zie ik mijn kinderen ook niet meer zie ,maar wacht tot het hoop ik weer goed komt liefs Coby

   Beantwoorden

   1. Hallo Coby, wat zou je graag willen weten? Misschien kan ik er antwoord op geven dmv een lezersvraag. 🙂

    Beantwoorden

 6. Ik zou graag foto’s willen lezen of contact maken met mijn overleden opa die ik super erg mis.

  Ga het zeker proberen!
  Dankjewel voor alle in en outs!

  Beantwoorden

 7. wauw, mooie uitleg, zou graag foto willen leren lezen , zodat ik op de spirituele site kan helpen
  waar ik medebeheerster ben , ik kan sinds kort de orbs waarnemen en entieteiten Wel via foto’s zie ik ze
  De oprichters van de site die paranormaal begaafd is zegt dat ik in de groei hierin ben.
  Dank je wel voor deze blog, ik ga zekers hier mee oefenen.
  En ik probeer de auro te lezen..
  zag laats met licht gesloten ogen de auro kleuren zwevend voorbij komen. ging van de ene kleur veranderen in andere kleur aura.
  fijne dag gewenst
  groetjes xx

  Beantwoorden

  1. Hoi Reina. Wat een leuke tijd ga je tegemoet. 🙂 Het ontdekken van je gaves is heel leuk en je zult nog verrast staan om wat jij allemaal kan. 🙂 Blijf oefenen! XXX

   Beantwoorden

 8. Hallo, wilde wat vragen. Als ik een foto van iemand zie dan krijg ik daar soms een raar gevoel in mijn buik bij of een druk op mijn keel. Wat betekent dat?

  Beantwoorden

  1. Hoi Saskia,

   ik kan alleen aangeven wat deze tekenen bij mij symboliseren. Een raar gevoel in de buik kan te maken hebben met buik/darmklachten, of moeite met gevoelens/boosheid uiten. Een druk op de keel betekent voor mij vaak het niet kunnen uiten van jezelf. Deze gevoelens pik ik dan op bij de ander.

   Groetjes Marla

   Beantwoorden

 9. Ooohhhh dit ga ik echt proberen!! Ben er klaar voor om alles eens te gaan oppakken en proberen!!
  Bedankt!

  Beantwoorden

  1. Heel veel succes Patricia. Het zal vast niet zomaar zijn dat dit bericht onder je aandacht werd gebracht! 🙂 Laat je me weten hoe het gaat?

   Beantwoorden

 10. Wat een interessant artikel. Ik moet toegeven dat ik toch altijd een beetje sceptisch ben en mij afvraag wat mensen zouden zeggen bij het lezen van mijn foto. Zelf zou ik schrik hebben om een foto van een overleden iemand te lezen, maar dit is natuurlijk iets heel persoonlijks.

  Beantwoorden

 11. Leuk verwoord allemaal, maar niet iedereen is van nature paranormaal. De doorsnee mens niet eens. Zo word je geboren dus zoiets kun je niet ”leren”. Een gave heb je of je hebt het niet. Wel kun je je intuïtie verbeteren, en leren vertrouwen op de onderbuikgevoel. Maar dat maakt nog niet dat je kunt foto lezen. Het is ook maar net of je ervoor open staat om erin te geloven.

  Beantwoorden

 12. Ik kan via een foto het karakter van die persoon lezen.
  Ik ben eigenlijk pas begonnen.
  Soms flap ik er iets uit en dat blijkt achteraf uit te komen.
  Een paranormaal genezer heeft me er van bewust gemaakt.
  Hij had een keer een foto in zijn boekenkast staan en mijn blik werd er telkens naar toe getrokken.
  Toen ik naar die foto keek kwam er ineens zwart uit en ik ging instinctief met mijn hoofd achteruit.
  Ook is er eens een brief verdwenen en ik kreeg de naam van de persoon te zien die hem had gepakt.
  Een collega moest geopereerd worden en ik zag zijn gezicht op een paar centimeter van het mijne tot ongeveer 11 uur-half 12.
  Ik zei:”nu slaapt hij.”
  En bij navraag klopte het.
  En zo zijn er nog dromen die ik onthou en dus opschrijf.
  Ik zit nog in de beginfase volgens mij.
  Ben nu ook met Lenormand kaarten begonnen, een dag kaart en 3 kaart leggen.

  Beantwoorden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.