Hoe vind ik mijn levensdoel? – Lezersvraag

“Ik zou wel eens willen weten hoe je kan weten of je de taak waarvoor je hier op aarde bent gekomen heb afgerond of dat je het nog steeds niet heb begrepen. Of dat je hulp krijgt om je taak te doen.”

Deze vraag is in meerdere vormen voorbij gekomen en ik beantwoord hem graag, omdat dit een prachtige vraag is.

Wat is je levensdoel?

Graag refereer ik naar je levensdoel, omdat taak wel eens een negatieve lading kan hebben. Je levensdoel is voordat je bent geïncarneerd op aarde afgesproken in een contract. Jij bent speciaal voor dit doel uitgekozen omdat jij over de beste kwaliteiten beschikt om dit doel uit te kunnen voeren.

Het doel dat jij mee neemt in jouw leven is vaak heel globaal. De invulling van het doel is verder aan jou. Jij bent vrij om jouw hart te volgen.  Zo kunnen meerdere zielen hetzelfde doel hebben, maar deze op gehele andere wijze ten uitvoer brengen. Als voorbeeld: Twee zielen hebben als doel om mensen gelukkiger te maken door hen te laten lachen. De ene ziel kiest een beroep als cabaretier om zodoende zijn doel uit te laten komen. De andere ziel kiest een beroep als verpleegkundige die met zijn grappen en grollen zieke kinderen aan het lachen kan maken, zodat die even hun zorgen kunnen vergeten. Beide zielen voldoen aan hun doel en hebben een eigen invulling gekozen om dit te doen. Beide manieren zijn heel verschillend, maar toch weer in essentie hetzelfde.

Tijdens het proces van het uitvoeren van jouw levensdoel krijg je begeleiding van jouw gidsen. Vaak heb je van te voren al uitgestippeld hoe jij jouw leven het liefste zou willen leven, welke ervaringen je mee wilt maken en welke personen je tegen wilt komen. Deze gebeurtenissen die vast staan zullen ook zo geschieden. De rest is vrije wil. Mocht jij een heel specifiek doel hebben zul je daar vanzelf instromen wanneer jij je hart volgt.

Levensdoel

Hoe kom je erachter wat je wilt?

En daarmee komen we bij het volgende stuk. Hoe weet je wat jouw doel is? Diep van binnen in je hart weet je precies wat jij het liefste wilt doen in het leven. Tegelijkertijd is dat hetgeen dat je het meest enge vind. Waarom? Omdat je dan jezelf helemaal laat zien zoals jij bent. En dat is best eng. Daarnaast kunnen er onzekerheden over jezelf  meespelen. Wanneer je bewust de keuze maakt om jouw hart te volgen zul je deze ‘beren’ op de weg tegen komen. Zodoende is je levensdoel uitdragen in je leven tevens het proces om steeds dichter bij jezelf te kunnen komen. Je zult steeds beter leren jezelf te laten zien en er te zijn zoals jij wilt.

Om te beginnen met het uitvoeren van je levensdoel is het dus belangrijk om te weten wat jouw doel is. Om hier achter te komen kun je contact met je hart maken en jezelf afvragen: Waar word ik blij van? Wat vind ik het leukste om te doen? Het eerste dat in je opkomt zijn je antwoorden. Zoals eerder genoemd kunnen dit globale antwoorden zijn zoals: ik word blij van blije mensen. Dan zou je levensdoel te maken kunnen hebben met mensen helpen zichzelf te hervinden. Vaak heb je, om jouw levensdoel te kunnen uitdragen naar de wereld, speciale kwaliteiten. Je bent bijvoorbeeld goed met mensen, je kunt ze gemakkelijk op hun gemak maken. Door deze zaken in jezelf te onderzoeken kun je erachter komen op welke manier jij jouw levensdoel wilt uitvoeren.

Van fouten maken word je wijs

Wees niet bang om fouten te maken. Soms ga je een bepaalde richting op, omdat je bijvoorbeeld het idee hebt dat het hoort, maar kom je daar later op terug. Dit kan dan een levensles zijn om naar je eigen stem te luisteren en niet naar de stem van de samenleving. Op die manier kun je steeds dichter bij jezelf komen en je levensdoel op jouw speciale manier leren uitvoeren.

Mocht je even vastlopen is het beste om begeleiding te vragen in wat je nu het beste kan doen en daarna afstand te nemen van de situatie. Jouw antwoord/hulp zal dan in een speciale vorm naar jou toe komen. Het kan zijn dat je toevallig iets onder ogen komt dat jou verder helpt in welke richting je kunt gaan. Je kunt leraren op je pad tegenkomen die je verder helpen. Welke manier het ook komt, begeleiding is er altijd! (kanttekening: mocht je geen begeleiding krijgen voor je gevoel, dan is de boodschap dat je het eigenlijk wel weet, maar het niet durft te zien of onzeker bent over je eigen ingevingen.)

Je schrijft hoe je weet dat je taak is afgerond. Deze vraag zou je beter kunnen stellen met betrekking tot jouw levenslessen. Net zoals je een levensdoel hebt, heb je ook levenslessen die je gedurende je leven op je bordje krijgt. Wanneer je al jouw levenslessen hebt afgerond ben je klaar om verder te gaan.

Leef in het NU

Richt je focus op je leven nu in plaats van hoe je het zou willen in de toekomst. Natuurlijk is het belangrijk om doelen te stellen voor de toekomst. Maar als je bedenkt dat je pas echt gelukkig kan zijn als je aan bepaalde voorwaarden voldoet, dan zul je nooit gelukkig worden. Wees gelukkig nu, op het moment dat jij nu hier bent, met de manier waarop jij nu jouw levensdoel uitvoert.

Heb jij jouw levensdoel al gevonden?

Volg jij FreeSpirit4You al op Facebook, Bloglovin of Twitter?

7 reacties


 1. Ik heb van meerdere mediums in de afgelopen 13 jaar telkens hetzelfde te horen gekregen, namelijk dat ik mensen ga genezen, magnetiseren en foto’s zal gaan lezen. De afgelopen 13 jaar was ik te druk met overleven en had ik geen geld om cursussen te volgen, ik had immers net genoeg om van rond te komen. Nu zit ik weer hetzelfde, alleen dit keer zonder baan en met nóg minder centjes. Ik heb dus geen idee hoe en waar ik beginnen moet…. Ik voel ook aan dat het bij me hoort, mensen helpen.Eigenlijk doe ik dat al mijn hele leven maar dan meer door middel van gesprekken,luisteren en zelfs financieel. Maar voor nu heb ik geen idee hoe ik alles ga leren/studeren. Ik zit vast.

  Beantwoorden

  1. Hoi Pien,

   soms is het gewoon beginnen en kijken waar het schip strand. Er zijn op facebook ook groepen waar je kan oefenen met readings. Je hoeft niet altijd veel geld uit te geven om iets te kunnen leren. Als je hulp vraagt aan je gidsen kun je al ver komen. 🙂 Heel veel succes.

   Warme groet,

   Marla

   Beantwoorden

  2. Vraag aan je gidsen .universum ,de bron of hoe jij het wilt noemen ,of er geld mag komen op je pad om cursussen te mogen volgen .Geloof en overtuiging is hierbij van belang heb vertrouwen dat het gebeurt .Je krijgt geen antwoord wanneer .Dus schrijf je wensen op papier en laat het los .Als je gelooft in tekorten dan zal het zo blijven .Gedachten zijn krachten .Durf te vragen .lfs en sterkte Gineke

   Beantwoorden

 2. Wat super interessant en inspirerend om te lezen! Mooi geschreven ook, ga vanmiddag ook je andere artikelen eens bekijken!

  Beantwoorden

  1. Hoi Charelle,

   bedankt voor je lieve woorden. Ik hoop dat je de andere artikelen net zo interessant en inspirerend vond!

   Liefs Marla

   Beantwoorden

  1. Dat zou heel goed kunnen, ik heb zelf geen affiniteit met numerologie.

   Beantwoorden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.