Hoe vind je een betrouwbaar medium?

Tegenwoordig zijn er heel veel mediums, paragnosten en healers werkzaam op het spirituele vlak. Wanneer je naar een beurs gaat zitten er zoveel verschillende mediums naast elkaar. Soms zie je door de bomen het bos gewoon niet meer. Ook op internet is er tegenwoordig een wildgroei aan mediums en andere spirituele werkers. Hoe weet je nou welke bij jou past? En hoe weet je of het medium die jij hebt uitgekozen wel een betrouwbaar medium is?

In de rest van het artikel refereer ik naar de term medium. Uiteraard kun je deze vervangen door andere benamingen zoals: paragnost, healer, coach enz.

Volg je gevoel

Het belangrijkste is dat jij je gevoel volgt. Of je nu naar een beurs gaat of op internet op zoek bent naar iemand die jou kan helpen bij jouw vraagstuk. Je kunt jezelf hierin helpen door de volgende wens uit te spreken: ‘ik wil graag een medium die voor mij het beste is voor mijn hoogste goed’. Door deze wens uit te spreken komt er vanzelf iemand op je pad die voor jou de beste boodschap kan brengen.

Het is wel belangrijk om daarbij te luisteren naar je gevoel. Wanneer je op een beurs bent kun je het beste eerst even rondlopen om te voelen. Wie voelt goed en wie niet?  Welke persoon had jij een goed gevoel over en moet je nu nog aan denken? Naar aanleiding van die aantrekkingskracht kun jij je keus maken.

betrouwbaar medium

Als je op internet zoekt naar een geschikt betrouwbaar medium kun je hetzelfde principe gebruiken. Lees verschillende websites. Bekijk de foto’s. Wat voor gevoel krijg je bij deze persoon? Je hoeft niet op dat moment gelijk een keuze te maken. Je kunt ook even er een nachtje over slapen. Het medium die jij je nog herinnert de volgende dag zou wel eens de perfecte keus kunnen zijn.

Het zou zomaar kunnen zijn dat er een medium aan jou wordt aangeraden door een bekende nadat jij jouw wens hebt uitgesproken. Dit zou kunnen betekenen dat jouw gidsen jou het antwoord geven op je vraag.

Betrouwbaarheid van een medium

Voor de ene mens is medium A geschikt terwijl voor de ander medium B geschikt is. Het hangt er allemaal van af in wat voor fase jij in je leven staat. Maar net zo goed in wat voor fase het medium in het leven is. Mediums zijn ook maar mensen en hebben net zo goed lessen te leren. Mijn persoonlijke ervaring is dat ik zelf mensen behandelde in mijn praktijk met vraagstukken waar ik zelf ook mee bezig was of net had afgerond.

Toch zijn er ook mediums die voor wat voor reden dan ook minder zuiver zijn dan anderen. Hieronder zal ik enkele kenmerken neerzetten die ik persoonlijk erg belangrijk vind om op te letten. Je hoeft namelijk niet alles klakkeloos over te nemen van wat een medium, healer of een spiritueel werker aan je vertelt.

 • Een medium zal nooit een antwoord geven op de vraag of iemand dood zal gaan. Dit kunnen mediums namelijk helemaal niet weten! Wel kan er gewaarschuwd worden over een eventuele ziekte die voorkomen kan worden door bepaalde stappen te ondernemen. Echter een medium dat begint over doodgaan (en dan bedoel ik niet de kaart De dood van de tarot dat een einde van een situatie impliceert) dan weet je dat je te maken hebt met een onzuiver medium.
 • Vertrouw geen medium die je bang maakt. Het is nooit de bedoeling dat je bang gemaakt wordt. Een sessie heeft vaak als doel om jou een boodschap door te geven waar betrouwbaar mediumje iets van kan leren of om je een hart onder de riem te steken. Als je bij een medium komt die uitspraken doet waardoor je bang word, bijvoorbeeld doordat je allemaal negatieve entiteiten bij je zou dragen die jou kwaad willen doen, dan moet je dat gewoon niet geloven! Entiteiten kunnen je namelijk helemaal niks aan doen. Behalve als je daar zelf in geloofd. En als een medium zoiets tegen je zegt, dan word je vanzelf bang ervoor. Met alle gevolgen van dien!
 • Vertrouw geen medium die alles voor jou kan oplossen. Of een medium die jou de staat van verlichting kan aanbieden. Dit is gewoon niet mogelijk. Jij hebt jouw lessen te leren. En als dat in 1 sessie van een uur verholpen zou kunnen zijn, dan heeft het leven op aarde weinig nut. Mensen die werkelijk verlicht zijn zullen nooit zeggen dat zij jou verlichting kunnen aanbieden. Deze mensen zullen jou enkel handvatten aanbieden zodat jij zelf je weg kan volgen en je lessen kan leren.

Ik hoop dat je nu wat duidelijkheid hebt om zelf op zoek te kunnen gaan naar een betrouwbaar medium.

Heb jij ervaring met een onbetrouwbaar medium?

Volg je FreeSpirit4You al op Facebook, Bloglovin en Twitter?

4 reacties


 1. Dat zijn hele bruikbare tips Marla..
  Zelf heb ik al enige ervaring met mediums. .
  Ze hebben mij door de jaren heen geholpen met zaken te begrijpen. ..ook wat mijn kind en mijzelf betreft.
  Heel vaak hoorde ik ook dat ik zelf ook gaves had.
  Dat ik daar zelf ook wat mee kon doen.
  En soms komen er mensen naar je toe…en die beginnen spontaan dingen tegen je te vertellen. .Ook heel bijzonder…gewoon omdat ik open sta zien ze dingen…Echt heel lief.

  Beantwoorden

  1. Ja dat heb ik soms ook, dat ik dingen bij mensen zie die ik niet ken. Maar eigenlijk doe ik daar nooit wat mee, want ik denk niet dat iedereen erop zit te wachten. 🙂
   Fijn dat je zulke goede ervaringen hebt met mediums. Dat is alleen maar mooi. En ik ben er blij om, want ik gun het niemand om slecht geholpen te worden!

   Beantwoorden

 2. Lieve Marla jij heeft mij heel veel mooie en lieve dingen verteld waar ik enorm steun aan hebt gehad ook het verdriet wat verzacht door mij te vertellen,dat het is mij aangedaan daar het niet mijn schuld is . Weet dat ik voor eerst naar een beurs ging in Dordrecht ,ik heb 10 rondjes over de beurs gelopen toen pas mijn keus gemaakt welke medium ik naar toe ging. Haar naam is Chiela ze deed met waskrijt een ei vol tekenen met wat ze door kreeg Ik heb 3 tekeningen zo mooi, ingelijst. Denk dat het wel 16 jaar geleden is ,nooit meer haar op beurzen gezien. heb jij herkenning aan haar. Marla prachtig waar je mee bezig bent .Gaat het weer goed met je ? veel succes en een knusse avond liefs !!!xxx

  Beantwoorden

  1. Hoi Abri,

   bedankt voor je bericht. 🙂 Het gaat nu super goed met mij, bedankt voor het vragen. 🙂
   Ik ben blij dat je zo een goede ervaring had bij mij en ook bij anderen. Ik zou het erg vervelend vinden als het jou overkomen was.
   Een hele fijne avond gewenst!!

   Liefs Marla

   Beantwoorden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.