4 tips om je weer energiek te voelen

Ken je dat gevoel dat je zo moe bent dat je op elk moment in slaap kan vallen? Of misschien ben je wel heel erg gevoelig en voel je je al leeg als je in een grote menigte komt. Elke vorm van vermoeidheid is weer anders. Als je wel wat energie kan gebruiken… lees dan vooral verder. Hieronder kun je 4 tips lezen om je batterij weer op te laden.

1. Aarden

Als ik een dag gewerkt heb kan ik mij heel erg moe voelen. Als ik niet lekker in mijn vel zit gebeurt het soms dat ik heel veel (negatieve) energie heb opgeslagen in mijn energieveld. Daarnaast heb ik dan vaak een heleboel van mijn eigen energie weggegeven. Door een aardingsoefening te doen kan ik mezelf weer opladen. Vooral mensen die hooggevoelig zijn kunnen hier last van hebben wanneer ze teveel open staan. Door regelmatig te aarden zorg je ervoor dat je aura zich meer afsluit doordat je chakra’s in balans komen.

2. Mediteren

Soms voel ik mezelf gewoon al moe als ik wakker word. Dit is niet een moe zijn van een dag werken, maar een ander soort vermoeidheid. Bij mezelf merk ik dat ik dan aan het ‘vechten’ ben tegen (negatieve) gevoelens die ik niet wil voelen. Het vechten put mij dan heel erg uit. De enige manier om mezelf dan weer energiek te voelen is door te mediteren. Tijdens de meditatie kan ik die gevoelens toe en loslaten, waarna ik mezelf kan vullen met positieve (energieke) energie. Deze meditatie doe ik graag om mezelf weer nieuwe energie te geven.

energiek voelen

3. Visualiseren

Als ik NU energie nodig heb dan weet ik nog een manier om heel snel energie te verkrijgen. De visualisatie die ik vaak doe: Ik visualiseer een koord vanuit de bron komt naar mijn zevende chakra. Dit koord maak ik breder zodat er een holle buis ontstaat. Dan laat ik er witte sprankelende energie door stromen die via mijn zevende chakra mijn lichaam instroomt. Ik laat deze energie door mijn hele lichaam stromen en ik zie voor me dat elke cel in mijn lichaam wordt ‘aangestoken’ door deze energie. De zware vermoeiende energie wordt door dit witte licht getransformeerd in witte energie. Ik heb als intentie dat deze witte energie mijn energielichaam en chakra’s verlicht en laat stromen waardoor ik mezelf weer energiek kan voelen. De energie kan nooit opraken. Deze visualisatie kun je in 5 minuten doen om jezelf weer even helemaal op te laden wanneer jij het nodig hebt.

4. Hulp vragen

Ik vraag ook regelmatig hulp aan mijn gidsen en engelen. Als ik een korte nacht voor de boeg heb vraag ik regelmatig of ze mijn energie niveau net zoveel willen vullen alsof ik acht uur geslapen heb. Als ik niet kan slapen vraag ik of ze mij kunnen helpen om in slaap te vallen en de hele nacht door te slapen. Als dat niet helpt kun je nog vragen of ze jou kunnen helpen om de bron waardoor je niet kan slapen los te laten. Soms is het nodig om creatief met woorden te zijn. Gidsen en engelen helpen je heel graag, maar je moet het wel eerst vragen.

Op welke manier zorg jij ervoor dat je je weer energiek voelt?

Volg je Free Spirit 4 You al via Facebook, Bloglovin en Twitter?

4 reacties


  1. Ik voel me zelden niet energiek 🙂 Maar zijn leuke tips voor mensen die af en toe een dipje hebben!

    Beantwoorden

  2. Ik ben hier zelf een beetje te nuchter voor denk ik, maar fijn dat dit jou helpt om je weer energiek te voelen!

    Beantwoorden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.