Ik wil de gevoelens van anderen niet meer voelen! – Lezersvraag

Wat ik vroeger niet echt gevoeld heb voel ik nu wel, namelijk de gevoelens van mensen die ik graag zie. Eerlijk…Ik vind dit niet zo leuk. Bij mijn kleinkindje voel ik het zelf op afstand! Moet wel zeggen dat onze band héél erg sterk is!

Deze vraag is heel erg interessant. Ik licht het graag toe met behulp van mijn gids Ellai. Op het moment van schrijven zijn we nog steeds bezig met een proces van spiritueel groeien. Niet alleen in kennis en wijsheid, maar ook je spirituele ‘gaves’ zijn zich aan het ontwikkelen. Zoals je schrijft kon je vroeger de gevoelens van anderen niet goed voelen, maar de laatste tijd wel. Dit is een mooi voorbeeld van dit proces.

Het is vervelend als je continu de gevoelens van anderen voelt. Je schrijft dat je vooral de gevoelens voelt van degenen die het dichtst bij je staan. Zoals ik heb beschreven in het artikel over telepathie, heb je een sterke energiekoord gecreëerd met degenen die dicht bij je staan. In plaats van beelden ontvang jij de emoties van degene met wie je in verbinding staat.

Hoge en lage trillingen

Allereerst wil ik een stukje vertellen over verschillende koorden. Gevoelens zijn energie, energie bestaat uit trillingen. Je hebt hoge trillingen (dat zijn gevoelens zoals liefde) en je hebt lage trillingen (dat zijn gevoelens zoals boosheid en verdriet). In wezen is er niks mis met beide soorten gevoelens. Maar wat er aan de hand is bij jou is dat de energiekoorden gevormd zijn tussen jullie beide met plekken met lage trillingen. Energie zoekt altijd zijn gelijke.

Jouw kleinkind maakt een situatie mee waarbij zij een gevoel met een lage trilling heeft. Deze trilling komt bij jou terecht via het koord en jij kan dit voelen omdat het overeenkomt met een gevoel die jij hebt opgeslagen in je energiesysteem ( een onbewuste pijnplek in je aura of chakra’s). Over het algemeen worden gevoelens met een lage trilling als naar ervaren en heb je er ‘last’ van omdat het je een naar gevoel geeft. Maar er zijn ook koorden tussen jullie gevormd waarbij jullie positieve trillingen naar elkaar overbrengen.

gevoelens van anderen voelen

Om de situatie als deze op te lossen zijn twee dingen belangrijk: Het erkennen en accepteren van je eigen onbewuste pijnplekken en het losmaken van de energiekoorden met een lage trilling. Het eerste is een proces die je kan aangaan via helende methodes zoals affirmaties, meditatie, ho’oponopono en EFT. Het tweede kun je doen door de volgende methode.

Losmaken van energetische koorden

 1. Ga zitten op een stoel met je voeten op de grond. Doe een aardingsoefening.
 2. Roep aartsengel Michaël aan en vraag hem om alle koorden met een lage trilling liefdevol los te maken en de energiekoorden met een hoge trilling te verbreden.
 3. Visualiseer of weet dat de koorden nu vanuit liefde los gemaakt worden. Heb er vertrouwen in dat het gebeurd zoals je vraagt.
 4. Vraag aan Michaël om jou nu de energie te sturen die je nodig hebt om jouw pijnplekken te helen, voor zover dat goed is voor jouw grootste goed.
 5. Bedank aartsengel Michaël voor zijn hulp.
 6. Eventueel kun je nu nog even de aardingsoefening doen of mediteren.

Heb jij ook een vraag over spiritualiteit? Is er een situatie in je leven waarvan je niet weet hoe je eruit moet komen? Misschien heeft mijn gids wel een antwoord voor jouw situatie. Als je het niet zeker weet, stuur dan toch een berichtje. Misschien kan deze wel degelijk beantwoord worden en help je vele anderen die in dezelfde situatie zitten. Stuur mij een berichtje op facebook of een e-mail naar info@freespirit4you.nl.

Voel jij wel eens de gevoelens van anderen?

Volg je FreeSpirit4You al op Facebook, Twitter of Bloglovin?

3 reacties


 1. Interessant om te lezen. Ik ben ook vrij gevoelig en toen mijn vriend laatst verdrietig was, was niet hij, maar uiteindelijk ik degene die aan het huilen was omdat ik zijn pijn en verdriet in mij voelde 🙁 zo bizar soms

  Beantwoorden

 2. Ik ontvang van alles via telepatie
  Muziek vogel geluid
  Vandaag een we was machiene die draait ik wil overal van af want hoe vonden ze mij
  Praten doen ze niet dus kan het niet vragen
  Heb er niet om gevraagd dus hoe ???

  Beantwoorden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.