Beter en veiliger communiceren met gidsen (of engelen)

Je wilt communiceren met je gidsen, maar je vind het moeilijk om goed contact te maken. Of je wilt graag communiceren met engelen maar je vind het eng om eraan te beginnen. Geen zorgen want hieronder heb ik 5 tips om beter en veiliger te communiceren met je gidsen of engelen.

 1. Maak verbinding via een specifieke frequentie

Indien je contact wil maken met een specifieke gids of engel is het handig om deze specifiek aan te spreken. Net zoals bij een radio zijn er verschillende frequenties waarop jij je kunt afstemmen. Je kunt het communiceren met je gidsen verbeteren als jij je afstemt op 1 frequentie, zodat er veel minder ruis is. Dit kun je doen door de volgende zin uit te spreken: Ik wil nu graag communiceren met ….. (vul in: mijn gidsen, aartsengel). Ik maak nu alleen verbinding met deze gids(en) of aartsengel. Door deze zinnen uit te spreken zorg je ervoor dat er verbinding kan worden gemaakt met 1 frequentie waardoor je makkelijker kan communiceren. Daarnaast is deze manier van communiceren veel veiliger, omdat je het contact met negatieve entiteiten uitsluit.

beter en veiliger communiceren met gidsen en engelen

Aartsengelen hebben allemaal een eigen specifieke taak. Indien je een vraag hebt over een probleem in je leven kun je aartsengelen aanroepen om je te helpen. Als je niet weet welke aartsengel geschikt is voor jouw probleem kun je jouw aanroep algemeen maken zoals: Ik wil nu graag communiceren met de aartsengel die als taak heeft om mij te helpen met beter communiceren.

 1. Tekens afspreken

Het is handig om tekens af te spreken zodat je weet met wie je te maken hebt als je contact maakt met gidsen of engelen. Deze tekens kunnen van alles zijn van pijn in je linker teentje tot het zien van de kleur wit als je je ogen sluit. Belangrijk is dat je deze tekens afspreekt met jouw gidsen zodat zij zich makkelijk kenbaar kunnen maken aan jou. Wanneer je contact hebt met een entiteit die deze teken niet geeft kun je ervan uit gaan dat het een entiteit is die niet de aller beste bedoelingen heeft met jou. Hier kun je lezen hoe je dit contact kunt verbreken:

 1. Aarden

Voordat je contact maakt met jouw gidsen is het handig om eerst contact te maken met de aarde. Het contact met de aarde zorgt er namelijk voor dat alle energie stroomt. Informatie komt bij jou binnen in de vorm van energie. Als je niet goed geaard bent dan is je aura open voor negatieve entiteiten. Het is daarom erg belangrijk om een goede aarding te hebben voordat je gaat beginnen met communiceren met gidsen of engelen. Hier kun je meer lezen over aarden.

 1. Geduld

Lukt het je niet om direct te communiceren? Het kan zijn dat je te graag wilt, waardoor je mind jou tegen werkt. Zelf vind ik het automatisch schrift de makkelijkste manier om te communiceren. Het automatisch schrift gaat als volgt: een vraag stellen, jezelf daarna open stellen voor het antwoord en alles op schrijven (of typen) wat er in je opkomt. Deze manier communiceren voordat je kunt bedenken wat je op  gaat schrijven is een manier om je mind te omzeilen.

Wil het je echt niet lukken dan kan het zijn dat jouw gidsen of engelen op een andere manier antwoord geven op jouw vraag. Hier kun je daar meer over lezen.

 1. Innerlijk kompas

Als laatste wil ik een stukje schrijven over je innerlijk kompas. Het is ontzettend belangrijk, vind ik zelf, om niet zomaar alles voor waar te nemen.  Want soms kun je onverhoopt toch contact hebben gemaakt met een entiteit die niet zuiver is. Als je twijfelt over de waarheid van wat er met jou gecommuniceerd is kun je gebruik maken van je innerlijk kompas.

Iedereen bezit een innerlijk kompas. Je kunt dit zien als een kompas met twee uiteindes. Aan de ene kant staat ‘waar’ en aan de andere kant staat ‘niet waar’. Door middel van visualisatie kun je het gecommuniceerde testen aan jouw werkelijkheid.

Een voorbeeld. In het allereerste begin toen ik net de spiritualiteit ontdekt had wist ik nog maar heel weinig. In die tijd heb ik heel veel gelezen en zo ook een gechanneld bericht op internet. In het artikel vertelde men dat het verkeerd was om te aarden omdat je dan de aarde zou bevuilen met je negatieve energie. Door deze bewering werd ik ontzettend bang. Ik heb op dat moment mijn innerlijke kompas gebruikt en deze bewering aan mijn waarheid getoetst. In mijn gedachten zag ik de wijzer op 0 staan, waarna ik mijzelf afvroeg: is deze bewering juist?. De wijzer in mijn innerlijke kompas bewoog spontaan naar: niet waar.

Nu zijn er nog meer manieren om een bewering te toetsen naar werkelijkheid: welke emotie roept het op? Angst of blijheid? Ik ben zelf van mening dat vrijwel elke bewering die angst oproept niet waar is. Het is namelijk niet de bedoeling dat ik angstig word! Bovendien raak ik mijn aarding kwijt als ik angstig ben. Hierdoor kon ik concluderen dat degene die deze channeling had gemaakt waarschijnlijk contact had met een negatieve entiteit. En ondanks dat sommige stukken in de channeling waarschijnlijk wel klopten, wilde ik deze bewering absoluut niet als mijn waarheid aannemen.

Ik hoop dat deze 5 tips jou helpen om beter en veiliger te communiceren met jouw gidsen of met engelen. Laat je me weten hoe het ging?

Volg je FreeSpirit4You al op Facebook, Twitter of Bloglovin?

2 reacties


 1. Hoi Marla,

  Allereerst hartelijk dank voor de informatie en de heldere uitleg op jouw site! 😀

  Na een recente ervaring met een negatieve entiteit in mijn nieuwe huis, volgens het medium die ons heeft geholpen was het zelfs een levensgevaarlijke rotzak, ben ik op zoek gegaan naar informatie over automatisch schrift. En ben op jouw site terecht gekomen.

  De entiteit die mij had uitgekozen kon ik zelfs via de verwarmingspijpen voelen op de tijden dat hij actief was. Heel vreemd en naar. Blijkbaar was ik een makkelijk slachtoffer.

  Ik ben onder anderen op zoek naar een manier/manieren om mij beter af te schermen. Ons medium heeft ons naast een aantal tips ook de namen van onze gidsen gegeven. Omdat ik een nOOb ben op spiritueel gebied en geen onderscheid denk te kunnen maken tussen positieve, negatieve entiteiten en/of mijn ego vind ik het heel eng. Dit komt natuurlijk door die rotzak.

  Voor het slapen gaan visualiseer ik mijzelf in een hermetisch gesloten pak en zeg ik 3x alleen het positieve kan erin en niet het negatieve en vervolgens noem ik de namen van de 4 gidsen en dat zij over mij waken en mij beschermen. Op het moment dat ik de namen uitspreek lopen de rillingen van hoofd via de rug naar tenen. Ik ga er vanuit dat zij dan ook bij mij zijn, maar door die rotzak wil ik nog wel eens twijfelen.
  Ik wil af van die twijfel of ik met een positieve of negatieve entiteit te maken heb. Hoe kan ik het onderscheid maken beter ontwikkelen?

  Hartelijke groet,

  Robby

  Beantwoorden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.