Lezersvraag: waarom loop ik steeds vast als het op liefde aankomt en lijkt het alsof ik al jaren niet meer verliefd word?

Ik kan mij voorstellen dat dit niet fijn aanvoelt. Maar vraag jezelf eens af: hoeveel houd jij van jezelf? Dat verliefde gevoel dat je graag bij iemand anders zou willen voelen, in welke mate heb jij dat voor jezelf? Hoe vaak geef je jezelf die aandacht, cadeautjes en zorg die je graag van een ander zou willen ontvangen?

Het is belangrijk om erbij stil te staan dat alles in de buitenwereld een spiegel is van je binnenwereld. Wil je een liefde in je leven? Houd van jezelf. Focus je op jezelf.

Een ieder die een liefde wil en dit naar buiten toe richt met de gedachte:” Ik heb niemand, niemand houd van mij”, creëert dit zelf in zijn leven. . Als je op de buitenwereld zou richten dan zie je de liefde in de vorm van verliefde stelletjes: buiten jezelf! Probeer je te focussen op wat je wel wilt in plaats van wat je niet wilt.

heart-1137259_960_720

Stop met zoeken en richt je gewoon op jezelf. Maak er een gewoonte van om liefde voor jezelf te voelen met behulp van een oefening. Een oefening waarbij je de liefde echt voelt voor jezelf, onvoorwaardelijk. Door je op jezelf te focussen trek je dezelfde liefde aan van iemand anders.

Voer daarnaast een oefening uit waarbij je werkt met de wet van aantrekkingskracht om iemand in je leven te creëren. Zie voor je hoe het zou zijn om met iemand samen te zijn waarvan je houd. Zie voor je wat je zou doen en hoe jij je zou voelen als je met iemand samen bent. Hoe zou het zijn op een romantische wandeling langs het strand, samen in bed te liggen om te knuffelen. Focus je op het gevoel van liefde en geborgenheid. Niet op uiterlijke kenmerken.

Doe deze oefeningen elke dag en probeer daarbij een positief gevoel en gedachten gang te behouden. Ongeduldigheid werkt averechts. Heb er vertrouwen in dat er vanzelf iemand in je leven komt wanneer jij er klaar voor bent.

Dit proces kan enige tijd duren wanneer je gewend ben om vrij negatief te denken over het feit dat je alleen bent. Probeer dus deze gedachten om te draaien en blij te zijn dat je met jezelf bent. Voel de onvoorwaardelijke liefde voor jezelf en stel je voor hoe het voelt en hoe blij je bent als je met iemand bent van wie jij houd. Stop met zoeken buiten jezelf, maar stel je voor dat diegene vanzelf naar je toe komt zonder dat jij hoeft te zoeken. Het zal er zomaar opeens zijn.

Mochten er negatieve gedachten opkomen focus je dan op gedachten zoals: Ik houd onvoorwaardelijk van mijzelf en ik ben blij met mijzelf. Of: Ik heb er vertrouwen in dat ik de juiste persoon ontmoet. Voel daarna de liefde voor jezelf en stel jezelf voor hoe het is om met iemand te zijn. Op die manier kun je je oude gedachten patronen en gevoelens ongedaan maken en werkelijk een liefde in jezelf creëren.

Volg jij FreeSpirit4You al op Bloglovin en Facebook?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.