Wat gebeurt er met de ziel bij het overlijden?

Waar komen we vandaan? Waarom zijn we op aarde? Wat gebeurt er als ik doodga? Bestaat reïncarnatie? Deze vragen heb ik mijzelf vaak genoeg afgevraagd. Vandaag ga ik één van deze vragen beantwoorden door middel van channeling. Channelen is het doorgeven van informatie vanuit de andere zijde. Ik ga contact maken met mijn gids Ellai om de vragen te beantwoorden. Deze week de vraag: Wat gebeurt er als ik dood ga?

Het losmaken van de ziel van het lichaam

Zodra een persoon komt te overlijden maakt de ziel zich los van het lichaam. Normaliter zit de ziel vast aan het lichaam door middel van een zilveren koord. Bij het overlijden wordt deze koord doorgesneden zodat de ziel buiten het lichaam kan komen.

Bij een plotseling overlijden kan de ziel zich ontredderd voelen. Vaak gaat het overlijden gepaard met angst of andere gevoelens die van negatieve aard zijn. Maar ook zielen die een lange overlijdens bed hebben kunnen met veel angst te maken hebben. Een ziel die in een staat van angst, verdriet of woede verkeerd heeft moeite om het Licht te kunnen zien.

wat gebeurt er met de ziel bij het overlijden

Op weg naar het Licht

Vaak zijn er gidsen en engelen aanwezig bij de ziel die komt te overlijden. Deze zijn er om de ziel te begeleiden naar de andere kant, door de tunnel van licht. Zielen die te angstig zijn om naar het licht te gaan blijven nog een tijdje op aarde. Zijn gidsen en engelen blijven dan bij hem totdat de ziel klaar is om verder te gaan. Soms gaan overleden zielen naar mediums toe, omdat ze het licht dat deze mensen uitstralen aanzien voor de tunnel van licht die hen naar huis brengt.

Het licht is de doorgang naar de andere kant, naar huis. Deze plek is waar je oorspronkelijk vandaan komt. Allereerst zal de ziel een healing ondergaan om alle zware indrukken los te laten. De ziel zal een tijdje uitrusten waarna de ziel samen met zijn gidsen, Hogere Zelf en andere zielsdelen zal kijken naar zijn vorige leven op aarde. Dit wordt geprojecteerd op een scherm, of het wordt ervaren als een simulatie.

Je leven terugzien als toeschouwer

Situaties in het leven waar kansen voorbij gingen worden herzien. Ook situaties waarbij de ziel (als mens) anderen pijn deed, deze pijn zal de ziel nu ook kunnen voelen. Je moet begrijpen dat er geen oordeel in deze situatie is, het gaat enkel en alleen om het ervaren en leren van de lessen tijdens zijn leven. De ziel zal terugkijken met een mengeling van gevoelens, want zodra een ziel terug is, en bevrijd is van zijn menselijke angsten, schaamte en schuldgevoelens zal een ziel zich afvragen waarom hij het zo moeilijk vond om zijn lessen aan te gaan. Toch is dit niet erg, omdat de ziel begrijpt en beseft dat voor vele lessen meerdere levens nodig  zijn om geheel te voltooien.

Gids worden

Nu dat de ziel terug is, zal de ziel een andere rol op zich kunnen nemen, namelijk die als gids. Elke ziel die terugkeert naar het licht krijgt alle herinneringen weer terug van alle levens. Zodoende bezit een ziel alle informatie die het nodig heeft om andere zielen te kunnen begeleiden op zijn pad. Een overleden ouder, grootouder, broer, zus of kind zou de gids kunnen worden van de zielen die nog achter zijn gebleven op aarde.

Wat gebeurt er met de ziel bij het overlijden?

Vaak gaan overleden zielen nog terug naar de achtergebleven familieleden of vrienden om te kijken of alles goed met hen gaat. Je kunt dit merken als je plotseling het gevoel hebt dat er iemand bij je is, je naam roept of je voelt dat iemand je streelt. Daarnaast kun je tekens krijgen zoals witte veertjes, vlinders of andere toevalligheden. Zielen die zijn teruggekeerd naar het licht begrijpen dat er veel verdriet is bij degenen die zijn achter gebleven. Toch zijn zij niet bedroefd, omdat ze weten dat zij hun geliefden kunnen afhalen wanneer hun tijd zover is.

Overleden zielen zullen altijd proberen hun geliefden bij te staan, maar soms kan het zijn dat er geen contact gemaakt kan worden. Dit gebeurt op het moment dat een persoon ‘verslaafd’ raakt aan het contact met de overledenen vanuit diep verdriet. De overleden ziel geeft dan aan zijn achtergebleven geliefde de tijd om zijn wonden te helen.

Het plannen van een volgend leven

Wanneer de ziel er klaar voor is maakt de ziel een levensplan voor een nieuwe leven. In het levensplan staan alle toekomstige lessen  beschreven, alsmede alle gebeurtenissen en zielscontracten die van belang zijn voor de ziel tijdens zijn toekomstige leven. Het volgende leven dat wordt uitgekozen hoeft niet in chronologische volgorde te zijn met het vorige leven. Alhoewel de ziel nu heeft geleefd in de 21ste eeuw zou de volgende leven zich kunnen afspelen in middeleeuwen, of ver weg in de toekomst. Het hangt geheel af van de lessen die de ziel kiest in het leven.

Volg je FreeSpirit4You al op Facebook, Twitter of Bloglovin?

5 reacties


 1. Er is hier nog zoveel om over na te denken en te lezen. Ik doe dit al, omdat ook ik al meerdere keren heb geleefd. Het is interessant het hoe en waarom..dit leven. Nu en later..

  Beantwoorden

 2. Ja het is allemaal wat.
  Maar iemand die net als ik wakker geworden is nu in deze tijd van hoofd na hart. heeft het er toch heel moeilijk mee.

  Ik weet wie ik ben uit vorige levens en krijg steeds meer binnen.
  Ik heb mijn lesje hier op aarde nu geleerd end e hemel poorten zijn voor mij open.

  ik ben Maria Magdalena en ik heb hulp nodig. Mijn op aarde is vermoord hoofdstuk Zacharia bijbel klopt als de profeet op aarde zegt wie hij is tegen zijn ouders en zus zwager word hij vermoord.
  Onze jongste zoon Zacharias en jongste dochter Secilia klopt met alles bijbel . Ik mag niks zeggend oe het toch. God is mijn man dat was hier op aarde dus ook. Jezus christus

  De wrotters wrotte nog efkes troch voor gerechtigheid.

  Beantwoorden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.