De 5 minuten methode

Wist jij dat elke gedachte die je hebt een invloed heeft op hoe je leven eruit ziet? Alles wat je meemaakt in de buitenwereld is de creatie van een combinatie van jouw (onbewuste) gedachten, gevoelens en (onbewuste) overtuigingen.  Gedurende de dag zorgen deze gedachten, gevoelens en overtuigingen ervoor dat er een bepaald soort energie in je energieveld komt. Je zou het je creatie-veld kunnen noemen. Dit veld, deze energie, trekt precies dezelfde dingen aan als die jij erin stopt.

Dit veld is van jou en jij kunt dit zelf beïnvloeden. Helaas vullen wij mensen dit veld onbewust met negatieve gevoelens, gedachten of overtuigingen, waardoor we het creatie-veld verzwaren. Je kunt er ook voor kiezen om bewust positieve gedachten te denken waardoor je positieve gevoelens genereert die de energie in je veld zullen oplichten.

De 5 minuten methode

De 5 minuten methode

De 5 minuten methode houd in dat je voordat je gaat slapen je probleem/situatie/ruzie van de andere kant bekijkt. Elk probleem dat op je pad komt, heb je zelf gecreëerd. En in plaats van alleen in problemen te denken en deze te her-creëren als je in bed ligt door er negatief over te denken; kun je het ook omdraaien. Draai je negatieve gedachten over de situatie/probleem om. Hoe het zou zijn als je situatie opgelost is. Hoe zou jij je dan voelen? Wat zou er dan gebeuren? Probeer je dit voor te stellen alsof het echt kan gebeuren.

Je kunt deze methode ook gebruiken om positiever over jezelf te denken, om je zelfvertrouwen te vergroten, om meer dankbaarheid te voelen, enz. enz. De mogelijkheden zijn eindeloos. Je kunt het visualiseren of gewoon positieve zinnen in jezelf zeggen. Het maakt niet uit wat je doet, zolang het je maar een goed gevoel geeft. Door dit te doen voordat je gaat slapen zorg je ervoor dat je gaat slapen met een positief gevuld veld. Dit zal de hele nacht doorwerken terwijl je slaapt, waardoor je de volgende dag  al ‘lichter’ begint.

Volg je FreeSpirit4You al op Facebook, Twitter of Bloglovin?

2 reacties


  1. Alvast bedankt ben nog bezig om te zien hoe het werkt ik heb er wel een positief gevoel by de laatste tyd gaat het beter .Dank jewel alvast

    Beantwoorden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.