De toekomst voorspellen – is het mogelijk?

Helaas heerst er de gedachte dat het mogelijk is om je toekomst te voorspellen. Mediums op tv zoals op astrotv en mediums op bellijnen spelen daar graag op in. Ze stimuleren jou om advies te vragen over de toekomst met betrekking tot de liefde, geld enz. Vaak gaat het hier meer om geldwinst dan om jou daadwerkelijk te helpen. Natuurlijk zijn er mediums op de bellijnen die heus goede mediums zijn. Maar door jou te laten geloven dat zij de toekomst kunnen voorspellen zorgen ze ervoor dat jij afhankelijk van hen blijft en het liefst zo vaak mogelijk contact opneemt om je het gevoel te geven dat je toekomst er rooskleurig uitziet. Het is niet mogelijk om de toekomst te voorspellen. En vandaag wil ik een poging doen om uit te leggen waarom.

Formule van de toekomst

De toekomst wordt door jou zelf gecreëerd door jouw (onbewuste) gedachten, (onbewuste) overtuigingen, gevoelens en acties. Al deze aspecten samen zorgen ervoor dat jij situaties aantrekt in je leven. Daarnaast heb je ook nog te maken met de wet van vrijheid. Deze wet is een universele wet die ervoor zorgt dat jij vrij bent om jouw leven zo te leven zoals jij het wil. En dat gebeurt dus door al die aspecten die ik hierboven benoemde.

toekomst voorspellen

Op het moment dat je naar een medium belt en je vraagt een reading aan met een vraag over de toekomst, zal het medium of jou vertellen dat je niet een definitief toekomstverslag kan verwachten, of zij zal geloven dat zij de toekomst kan voorspellen wat jou doet geloven dat zij gelijk heeft. Als jij gelooft dat een medium jouw toekomst kan voorspellen, dan zal die overtuiging ervoor zorgen dat jij de situatie aantrekt die een medium aan jou vertelt. Als een medium vervolgens iets vertelt wat jou staat te gebeuren, maar jij denkt bij jezelf: nou, ik geloof er echt niks van. Dan creëer je dus dat de toekomstvoorspelling niet uit komt. Op welke manier je ook het antwoord krijgt: jouw overtuigingen, gedachten en gevoelens zorgen uiteindelijk ervoor of je wél of niet de toekomst uit laat komen.

Geloof in je eigen kunnen

Als je dit weet kun je zelf aan de slag om jouw eigen toekomst te creëren. Dat is ook eigenlijk de bedoeling dat wij mensen leren. Door jouw gevoelens, gedachten én overtuigingen op één lijn te zetten kun je jouw toekomst creëren zoals jij het wil! Dus als jij iets heel graag wil in jouw leven, en dat kan ook gaan om het weggaan uit een nare situatie, is het belangrijk dat jij zelf in jezelf aan de slag gaat. Je zult jouw overtuigingen, gevoelens en gedachten moeten veranderen zodat de situatie in de toekomst verandert. Wanneer je in een situatie zit en er lijkt maar niets te veranderen betekent het dat er nog steeds een onbewuste overtuiging in jou zit waardoor jij jezelf tegenwerkt.

Zo heb ik bijvoorbeeld heel veel moeite gehad om een relatie aan te trekken in mijn leven. Ondanks dat ik positieve affirmaties ging opzeggen werkte ik mezelf onbewust tegen door mijn eigen negatieve overtuigingen. De negatieve overtuigingen zaten niet op een lijn met de positieve gedachten die ik bewust in mezelf herhaalde. Daardoor kon ik niet creëren wat ik echt wilde. Op het moment dat ik ook de negatieve overtuigingen ging loslaten veranderde dit.

toekomst voorspellen

Boeken kunnen je helpen om deze eigenschap aan te leren. Zelf heb ik heel veel gehad aan het boek: Je kunt je leven helen, wat gaat over het loslaten van negatieve gedachten en het positieve effect van affirmaties. Ook boeken over methodes van heling zoals ho’oponopono, EFT en mindfulness hebben mij heel erg geholpen. Tijdens meditaties kun je eenvoudig onderzoek doen in jezelf naar onbewuste overtuigingen en deze vervolgens loslaten en vervangen door nieuwe overtuigingen. Al deze methodes kun je gebruiken om in jezelf te onderzoeken wat jou tegenhoud om te creëren wat je wilt in je leven. Er bestaat niet maar één methode, degene die ik hier benoem heeft mij heel erg geholpen. Als het voor jou niks is, kun je aan je gidsen vragen om je te leiden naar een methode die voor jou werkt.

Uit het slachtofferschap stappen

Kun je dan nooit meer een reading aanvragen over een situatie? Zeker wel! Het belangrijkste om te weten is dat een goed medium jou kan helpen om bewust te worden waarin jij jezelf tegenwerkt om te creëren wat je echt wil. Vaak ben je onbewust over de negatieve overtuigingen of gedachten die je hebt. Wanneer je dan een reading aanvraagt met betrekking tot de toekomst is het dus belangrijk om je te richten op jouw overtuigingen, gedachten en gevoelens die je tegenwerken. Vervolgens kun je dan zelf aan de slag met wat je te weten bent gekomen. Met andere woorden: laat je leven niet meer over je heenkomen, maar ga gericht aan de slag om het te veranderen. Stap uit het slachtofferschap en ga staan voor wat jij wil!

Geloof jij dat de toekomst te voorspellen is?

Volg je FreeSpirit4You al op Facebook, Twitter of Bloglovin?

*In dit artikel zijn links met affiliates opgenomen – Wat is dat?

1 reactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.