3 Methodes om positiever in het leven te staan

Zoals ik al vaak heb geschreven is het belangrijk om je te focussen op positieve zaken in je leven. Niet alleen doordat je je dan fijner voelt, maar ook omdat alles waar jij je focus op legt wordt gecreëerd in je leven. In feite leg je een vergrootglas op alles waar jij je op focust. Dit vergrootglas creëert daardoor nog meer van het onderwerp van je focus met behulp van de wet van aantrekkingskracht. Het kan lastig zijn om je te blijven focussen op positieve zaken als er ook zaken gebeuren die je niet prettig vindt. Hoe kun je je focus op het positieve bewaren, ondanks dat je dit nog niet ervaart in je leven?

1. Schrijf op waar je dankbaar voor bent.

Je dankbaarheid uiten is een van de makkelijkste manieren om je vergrootglas op zaken te focussen waarvan jij er nog veel meer wilt ervaren. Dit kun je doen door elke dag drie zaken op te schrijven waarvoor je de vorige dag dankbaar was. Als je dit voor een langere tijd kan volhouden zul je merken dat je leven plotseling positiever verloopt. Dit zonder dat je verder enige moeite hoeft te doen.

2. Maak een vision board.

Een vision board is een methode om je dromen uit te laten komen. Het werkt als volgt. Neem een vel papier, enkele magazines, plakmiddelen en pennen. Voor elke droom kun je een verschillende vision board maken, of je verzamelt al je dromen in een groot vision board. Vervolgens ga je voor jezelf bedenken hoe je leven eruit ziet als je droom is uitgekomen. Dit beeld probeer je te verbeelden met plaatjes en quotes uit de magazines.

Als voorbeeld: ik wil graag een eigen praktijk. De plaatjes die ik zou gebruiken zijn die van hard aan het werk zijn, liefde voelen voor mijn werk, er van rond kunnen komen zonder problemen, enz. Daarnaast zou ik er quoates bij plaatsen zoals: ‘Ik houd van mijn werk en mijn leven’.

positiever leven

Het maakt niet uit hoe jouw visison board eruit ziet zolang jij er de inspiratie en positieve gevoelens uit kan halen die je graag wilt voelen wanneer jij je droom hebt verwezenlijkt. Vervolgens ga je regelmatig naar je vision board kijken en visualiseren dat het al is uitgekomen. Door dit regelmatig te doen gebruik je de wet van aantrekkingskracht om kansen en mogelijkheden naar je toe te trekken die je kunnen helpen je droom te verwezenlijken.

3. Negatieve overtuigingen herkennen en loslaten

De kans is erg groot, dat als jij nog niet het leven leeft zoals jij dat graag zou willen, dat je veel negatieve overtuigingen hebt en herhaalt in je hoofd als negatieve gedachten. Vaak kun je ook onbewust zijn van negatieve overtuigingen die je hebt, doordat je de gedachten automatisch afspeelt als een bandje in je hoofd. De volgende oefening kan je helpen om bewust te worden welke (onbewuste) negatieve overtuigingen je nog aan vast houd. Als je eenmaal bewust bent van welke overtuigingen je nog hebt, kun je deze eenvoudig loslaten.

Oefening: herkennen van negatieve overtuigingen

1. Bepaal over welk onderwerp je wilt onderzoeken welke overtuigingen je hebt. Bijvoorbeeld: Hoe je denkt over je eigen lichaam.

2. Stel jezelf de volgende vraag: Hoe denk ik over ……. (Vul je onderwerp in)? Neem een blaadje en schrijf alles op wat er in je opkomt. Het is belangrijk om elke gedachte op te schrijven zoals die omhoog komt en niet erover na te gaan denken.

3. Ga bij jezelf na welke gedachte positieve gevoelens opwekt en welke negatieve gevoelens.

4. Schrijf van elke negatieve gedachte een positieve tegenhanger op een apart blaadje. Het is nu niet belangrijk of je er in gelooft of niet. Voorbeeld: Mijn lichaam is lelijk <–> Mijn lichaam is goed zoals het is.

5. Je kunt een meditatie doen zoals beschreven in dit artikel om de negatieve gevoelens achter de negatieve gedachte los te laten.

6. Je kunt ook een oefening doen waarbij je een vuur visualiseert en daarin je papier verbrandt met de negatieve overtuigingen en vervolgens het papier met de positieve veranderingen in je hart plaatst. Je kunt eventueel het papier (op een veilige manier) echt verbranden. Het papier met de positieve gedachten kun je ergens in je huis ophangen waar je het vaak zult lezen.

positiever leven

Zelf ga ik nu gelijk een vision board maken, ik heb mezelf (en ik hoop jou ook) enorm gemotiveerd om hiermee aan de slag te gaan. 😉 Als laatste zou ik willen meegeven dat het soms een tijdje kan duren voordat je resultaten merkt, vooral als je enorm gewend bent om gefocust te zijn op negatieve aspecten van het leven. Toch kan het geen kwaad om er gewoon aan te beginnen. Je zult vanzelf merken dat het gaat werken.

Heb je deze oefeningen wel eens geprobeerd? Hoe ging het?

Volg je FreeSpirit4You al op Bloglovin en Facebook?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.