Een week lang EFT

Vanaf 27 maart heb ik een week lang elke dag EFT gedaan. Hier kun je lezen wat EFT inhoudt en wat mijn beweegredenen waren om deze challenge aan te gaan. Voor deze challenge had ik het volgende doel uitgeschreven: energetische blokkades op lossen die ik heb met betrekking tot belangrijke zaken voor mij uit schuiven en het oplossen van de blokkade die ik ervaar op nieuwe artikelen schrijven. 

Mijn ervaring

Alhoewel ik zeker wel veel heb kunnen loslaten met betrekking op ‘dingen voor mij uitschuiven’ vond ik het erg moeilijk om hier gericht mee aan de slag te gaan. Bij EFT is het namelijk belangrijk dat je gericht gaat werken met herinneringen en gevoelens. Toen ik aan de slag wilde gaan met het stukje: vooruitschuiven, moest ik er eerst achter komen welke gevoelens daar achter lagen. Daarna moest ik er nog achter komen of er herinneringen zijn die hiermee te maken hadden. Nadat ik een aantal dagen aan de slag ging met dit stuk kwam ik erachter dat ik weerstand kreeg om elke dag EFT te doen. Ik ging in plaats daarvan allerlei excuses verzinnen waarom ik het die dag niet zou kunnen doen: te weinig tijd, ach 1 dag overslaan kan wel, ik doe het morgen wel. Die gedachten werden gecreëerd door een stuk in mij die niet dieper wilde kijken; mijn ego. Door er toch doorheen te gaan en te kijken wat er achter zat kon ik het loslaten.

Ook mijn doel om de blokkade los te laten die ik ervaar als ik een nieuw artikel wil schrijven vond ik moeilijk om aan te pakken. Ik kwam erachter dat er veel meer bij komt kijken dan alleen maar herhalen: de blokkade die ik ervaar. Er diende zich van alles aan zoals onzekerheid en angst.

Een week lang... EFT

Resultaten

Op het gebied van zaken voor mij uitschuiven kan ik zeggen dat ik een grote vooruitgang heb geboekt. Na een paar dagen kwam ik op het lumineuze idee om een planner app te downloaden voor op mijn telefoon. Door deze app kan ik veel beter bijhouden wat ik allemaal moet doen en het geeft mij een fijn gevoel om het weg te kunnen klikken. Ook heb ik mijn aangifte een maand van te voren al gedaan, wat ik normaal pas op het allerlaatste moment zou gaan doen.

Mijn tweede doel heb ik ook hard aan gewerkt. Of het heeft geholpen dat kan ik nu nog niet zeggen. Ik hoop wel de komende tijd meer artikelen te gaan schrijven. Ik zal aan dit doel nog langer gaan werken dan alleen deze week, omdat ik heb gemerkt dat er nog veel meer achter zit.

Nadelen en voordelen van EFT

Ik begin bij de nadelen, omdat ik graag met een positieve noot wil eindigen. De nadelen die ik ervoer tijdens deze week:

  • De weerstand: ik vond het moeilijk om het elke dag te doen en ik moest mezelf streng toe spreken om het ook daadwerkelijk elke dag te doen.
  • De diepte ingaan: ik heb ervaren dat je heel goed jezelf moet kennen als je EFT wilt toepassen. Je zult moeten weten welke gevoelens je voelt en welke herinneringen er zijn. Als je niet de kern aanpakt dan ben je alleen bezig met symptoombestrijding.
  • Onzekerheid: als je niet zeker bent van jezelf dan denk ik dat je het snel op kunt geven als je niet snel effect merkt.

En de voordelen die ik ervoer:

  • De diepte ingaan: EFT kan hele goede resultaten boeken! Tijdens het beoefenen van EFT voelde ik daadwerkelijk de energie wegstromen en mijn spieren ontspannen.
  • Het is goed meetbaar: Voordat je begint met tappen moet je een cijfer geven aan je probleem/gevoel/spanning. Na de tapronde geef je opnieuw een cijfer. Door deze methode is het goed meetbaar of je op de juiste weg bent of niet.

Conclusie

Ik denk dat EFT een heel goed hulpmiddel is om pijnlijke herinneringen, energetische blokkades en emotionele blokkades op te lossen, mits je goed kan reflecteren en je gevoelens kan benoemen in jezelf. Gelukkig zijn er een heleboel filmpjes op youtube te vinden en kun je ook de hulp inroepen van professionals. Als het gaat om een erg pijnlijk stuk zou ik zeker aanraden om de hulp van een professional in te roepen. Deze kan je begeleiden tijdens het proces, wat soms nog te pijnlijk kan zijn om zelf helemaal aan te kunnen kijken.

Volg je FreeSpirit4You al op Facebook, Twitter of Bloglovin?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.