Een week lang …. challenge

Ik houd ervan om nieuwe dingen uit te proberen. Deze hebben vaak te maken met spiritualiteit of een manier om mij, mijn leven of mijn gezondheid te verbeteren. Omdat ik vaak vol enthousiasme begin aan iets nieuws leek het mij leuk om er een nieuw soort artikelen over te schrijven: de challenge!

De bedoeling van de challenge is om een week lang elke dag ‘iets’ uit te voeren. Aan de hand van vooraf bepaalde regels probeer ik mij elke dag te houden aan mijn challenge. Vervolgens ga ik mijn bevindingen beschrijven. Als je ooit hebt gedacht: ‘Goh het lijkt mij interessant om elke dag de Zonnegroet te doen, maar ik heb geen idee of het echt verbetering brengt en ik heb geen zin om het te gaan proberen.’ dan heb je geluk. Want de zonnegroet gaat zeker nog een keer voorbij komen. Maar deze week begin ik met de: ‘ik ga een week lang elke dag EFT doen challenge’.

challenge

EFT

Wellicht heb je nog nooit gehoord van EFT. Als je het uitschrijft krijg je Emotional Freedom Techniques. Op de website over EFT kun je het volgende lezen erover:

“Emotional Freedom Techniques, is een korte en makkelijk te onthouden methode om positieve veranderingen in je leven te bewerkstelligen.
Het is een onderdeel van de Energetische Psychologie en is een positieve, effectieve en snelle methode om remmingen, angsten en andere negatieve emoties in een paar minuten kwijt te raken.

Deze simpele technieken hebben een sterke invloed in bepaalde hersengebieden en vermindert in die gebieden de te hoge prikkelactiviteit. Het verwijdert de negatieve lading van belastende herinneringen. (zie: www.energypsychologyinteractive.com)

Wie kunnen EFT gebruiken?
EFT kan gebruikt worden bij volwassenen, kinderen, door professionele hulpverleners maar is ook goed toe te passen voor huis, tuin en keuken gebruik bij zowel lichamelijke als emotionele klachten zoals angsten, verslavingen, remmingen en fysieke klachten

EFT is bijna te simpel. Het is een elegant, dynamisch, pijnloos en effectief proces en de resultaten zijn blijvend, zonder eindeloze praatsessies en behandelingen.”

Zoals ik ben heb ik eerst het hele internet uitgeplozen om alles te kunnen lezen over EFT. Vervolgens heb ik een boek* gelezen en daarna was youtube aan de beurt. Op youtube kun je heel veel filmpjes vinden over het toepassen van EFT op jezelf en je kunt ook meedoen met degene op het filmpje.

Nu ben ik zelf aan de beurt en ga ik 7 dagen lang elke dag EFT toepassen op mijzelf. De challenge zal lopen vanaf maandag 27-03-2017 tot en met 03-04-2017. Mijn doel is om de energetische blokkades op te lossen die ik heb met betrekking tot belangrijke zaken voor mij uit schuiven en de blokkade die ik ervaar op nieuwe artikelen schrijven. Volgende week zullen mijn bevindingen van de challenge gepubliceerd worden.

Volg je FreeSpirit4You al op Facebook, Twitter of Bloglovin

*Deze link is een advertorial. wat is dat?

2 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.