Wat je kunt doen als de wonderen uitblijven

Ik experimenteer graag met het creëren van wonderen. Zo zijn er al veel zaken uitgekomen in mijn leven die ik vroeger gewenst heb. Maar soms liep ik ertegen aan dat een wens niet uit kwam. Ik heb geleerd dat er ook factoren kunnen zijn die je tegenwerken om jouw wens uit te laten komen. Gelukkig zijn er mogelijkheden om deze factoren uit te schakelen.

1. Twijfel & onzekerheid

De eerste oorzaak kan zijn dat je twijfelt of het wel echt kan of je bent onzeker over je eigen kunnen om iets in je leven te creëren zoals jij het graag wilt. Je kunt dit herkennen aan het volgende: je hebt alle stappen doorlopen zoals beschreven in het artikel, maar vervolgens word je ongeduldig. Je begint je af te vragen: werkt dit wel? Kan ik dit? Waar blijft het nou?

Op het moment dat dit gebeurt ben je zelf de saboteur die je weerhoud om het wonder te creëren. Eigenlijk ben je dan aan het creëren dat je aan jezelf wilt twijfelen, om het even cru te zeggen. Je stuurt gemixte gedachten naar het universum: ‘ik wil het, maar toch twijfel ik eraan dat ik het kan’. Ongeduldigheid werkt dan ook niet mee, omdat je dan aan jezelf kan gaan twijfelen.  Er zijn mogelijkheden om die zekerheid en vertrouwen in jezelf te creëren: begin met iets eenvoudigs en kleins. Iets dat je niet zo belangrijk vind dat je continu jezelf gaat afvragen waar het blijft, iets dat je makkelijk los kan laten. Schrijf het voor jezelf op, doe de stappen en probeer het te vergeten. Als het dan vervolgens op je pad komt, dan heb je de zekerheid dat ook jij dit kan.

Voorbeelden van eenvoudige dingen die je kan vragen om jezelf te trainen in vertrouwen:
– Vraag om een klein geld bedrag,
– Vraag om iets kleins gratis te krijgen,
– Als je een lange rij ziet, zie voor je hoe je snel geholpen word binnen enkele minuten,|
– Als je kleding nodig hebt, maar je hebt vaak moeite met zoeken van de perfecte kleding voor jouw lichaam, kun je ook de wens uitspreken om kleding te vinden dat perfect past bij jou.

Door te oefenen met kleine wonderen zul je steeds meer zelfvertrouwen en vertrouwen in de mogelijkheid dat het kan creëren. Probeer wel buiten beschouwing te houden hoe jouw wens tot stand dient te komen, want dat kan er ook voor zorgen dat je jouw wens tegen houd. Probeer alleen voor  je te zien dat het uitkomt.

wonder niet uitkomt

2. Je hebt een blokkade die je weerhoud te creëren wat je wilt

Stel jezelf voor dat jij graag een liefde wilt in je leven. En je volgt alle stappen om dit te creëren in je leven. Maar toch gebeurt het niet zoals jij wilt. Je ontmoet bijvoorbeeld wel iemand, maar die blijkt niet geschikt te zijn. Of er komt helemaal niemand op je pad. Dit kan erg frustrerend zijn, vooral als je er erg naar verlangt.

In een situatie als deze kan het zijn dat je een blokkade hebt die jou tegenwerkt. In het geval van een liefde creëren kan het zijn dat de blokkade is ontstaan door een negatieve overtuiging zoals: ‘er zijn geen leuke mannen beschikbaar’. Of: ‘niemand vind mij leuk’, ‘ik ben het niet waard om geliefd te worden’, ‘er zal niemand op mijn pad komen’, ‘elke leuke man (of vrouw) is al bezet’. Deze overtuigingen kunnen erg hardnekkig zijn en elke keer als je een situatie aantrekt waarin jouw overtuiging uitkomt, kun je bij jezelf denken: zie je wel, er is niemand voor mij.

Het belangrijkste in deze situatie om te doen is om zichtbaar te krijgen voor jezelf welke overtuigingen jij hebt en continu bijna automatisch denkt. Vervolgens zal de overtuiging losgelaten moeten worden, evenals de negatieve emoties erachter. Daarna kun je een nieuwe overtuiging creëren. Hier kun je lezen hoe je dat kan doen. Je kunt dit in principe zelf doen, maar soms kan een overtuiging zo hardnekkig, of onzichtbaar voor jezelf zijn dat je hulp kan gebruiken.

Zijn al jouw wensen al uitgekomen?

Volg je FreeSpirit4You al op Facebook of Bloglovin?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.