Waarom zijn er huisdieren in ons leven?

Vorige week heb ik een poll geplaatst op facebook. Uit de stemmen kwam naar voren dat iets meer dan de helft een artikel wil lezen over huisdieren. Ik heb beloofd een artikel te gaan schrijven over de spirituele wisselwerking tussen mens en dier. Het duurde even voordat ik inspiratie kreeg om dit artikel te schrijven. Maar op een gegeven moment kwam ik erachter dat een speciaal iemand vandaag ook haar zegje wil doen. En dat is mijn eigen poes Bella. Bella is een zwarte poes die al enkele jaren bij ons is. Ze kan heel ondeugend zijn en ze houdt heel erg van spelen. Maar nooit wist ik dat zij zo wijs was. Zo leer je elke dag weer bij. 🙂

In dit artikel heb ik mij voornamelijk gericht op honden en katten.

Bella: Dieren hebben twee kanten: aards en spiritueel. Op spiritueel vlak is er vaak allang een verbinding gemaakt tussen mens en dier. Je kunt dit herkennen doordat een dier zelf naar jou toekomt op het moment dat je elkaar voor het eerst ontmoet. Ben je op zoek naar een dier om mee samen te leven dan kun je hierop letten. 

huisdieren

Waarom kiezen huisdieren voor een leven bij mensen

Behalve dat honden en katten gratis eten krijgen van mensen, wat biologisch de grootste reden zou kunnen zijn dat deze dieren kiezen om bij mensen te blijven, ben ik van mening dat er meer achter zit. Dieren hebben een eigenschap die maar weinig mensen kennen: geaard zijn.

Bella: Het leven is een aaneenschakeling van momenten. Wij dieren zien het leven zoals het nu is. Jullie mensen zijn vaak bezig met het verleden of de toekomst en zelden met het nu. Wij zijn er om jullie te helpen weer in het nu te komen. Op een moment dat je afdwaalt in gedachten komen wij vaak naar je toe om je aandacht te vragen. Let er maar eens op. Je aandacht vragen kan ook gaan door middel van wat jullie ‘probleemgedrag’ noemen. Maar wat er eigenlijk gebeurt is dat je uit die energie wordt gehaald van het verleden of toekomst. Je bent weer in het nu.

Aan de andere kant denk ik dat dieren ook veel van ons mensen kunnen leren. Dieren hebben namelijk geen (sterke) eigen wil. Dieren worden voortgedreven door instincten. Zo heb ik wel eens een flinke kras gehad in mijn voet door Bella omdat ze zich niet kon beheersen, maar haar instinct volgde: het aanvallen van alles dat beweegt.

Bella: Dieren in het wild hebben een sterk instinct. Ze leven grotendeels volgens dit oerinstinct. Als dier zijn wij ook bezig met het opdoen van ervaringen. Wanneer een dierenziel wil ervaren hoe het is om meer in vrijheid te leven kunnen we kiezen voor een leven met mensen. Dit kan op veel verschillende manieren: met negatieve en positieve ervaringen. Je kunt ons zien als jouw leerling maar ook als je leraar. Wij hebben aspecten aan jullie aan te bieden op zaken waarvan jullie ver verwijderd zijn geraakt: zoals je innerlijke gevoeligheid. Wij leren veel van jullie over eigen keuzes maken.

Op welke manieren helpen dieren mensen?

Bella: Het is belangrijk om te vertellen dat ieder dier verschillend is en verschillende taken heeft. Mijn taak is het beschermen van jullie huis en het helpen met helen van je gevoel. Je kunt soms zó gestrest zijn. Andere dieren kunnen je zaken leren over jezelf door te spiegelen. Wij voelen jouw gevoelens haarfijn aan en wij kunnen dit aan jullie laten zien door het uit te beelden. Als Marla gestrest is door gedachten dan ga ik druk heen en weer rennen. En soms ga ik op haar schoot liggen om te helpen met blokkades losmaken.

Er is ook een verschil tussen katten en honden. Honden hebben een ander soort oergevoel. Zij leven in een grote familie en dragen de taak van trouw zijn. Een hond zal nooit een mens verlaten. De lessen die een hond aan een mens kan bieden gaan over onvoorwaardelijke liefde: trouw zijn, onvoorwaardelijke liefde geven en onvoorwaardelijk volgen van een mens. Maar ook kunnen honden helpen met het helen van blokkades.

Katten zijn meer eenlingen, maar dat betekent niet dat wij minder van jullie houden. Onze taak gaat meer over spirituele zaken zoals het beschermen van huizen en mensen voor entiteiten, het helen van blokkades en spiegelen van (voor jullie) onbewust gedrag.

huisdier

Hoe kun je communiceren met een dier?

Dieren communiceren vaak door middel van beelden. Mensen die huisdieren hebben, kunnen vaak zonder dat ze het weten, bezig zijn met het communiceren met hun dieren. Als jij je plotseling bedenkt dat je hond geen water meer heeft, dan kan dit zijn doorgegeven door je hond. Het kan zijn dat je er totaal niet bewust van bent, maar als je erop begint te letten zul je merken dat je steeds meer door kan krijgen.

Andersom kun je ook op die manier communiceren met jouw huisdier. Als je bijvoorbeeld wilt dat je kat op schoot komt zitten, helpt het vaak niet om je kat op je schoot te zetten. Aangezien ze zelfbeschikking willen hebben, kiezen ze er alleen voor als ze dat zelf willen. Maar het is mij wel opgevallen dat als ik het communiceer naar Bella door middel van een beeld dat zij op mijn schoot zit, dat zij eerder geneigd is om naar mij toe te komen en op mijn schoot te gaan zitten.

Ten slotte

Ik vond het erg leuk om op deze manier een artikel te schrijven. Het was even wennen om een dier te channelen. Het duurde ook even voordat ik door had dat dit de bedoeling was.

Ik ben erg benieuwd naar jullie ideeën, opmerkingen en ervaringen van jullie huisdieren. Als je nog een vraag hebt over dieren aan Bella dan kun je die stellen in een opmerking hieronder. Als het er veel zijn kan ik deze beantwoorden in een ander artikel.

Volg je FreeSpirit4You al op Bloglovin en Facebook?

6 reacties


 1. Dank je wel. Fijn om te lezen. Ik kan zien dat als bv mn ex iets zegt negatiefsover onze gezamelijke hond Guus zegt dat Je het bij Guus af kan lezen kan zien dat ie t begrijpt, wat heel zielig is. Onze hond is niet gek. Maar heel lief.

  Beantwoorden

  1. Wat vervelend dat dit gebeurt. Honden en ook katten kunnen dat inderdaad haarfijn aanvoelen. Maar andersom kunnen ze het ook aanvoelen als je iets positiefs zegt. 🙂

   Beantwoorden

 2. Vraagje; Heeft mijn kat contact met mijn overleden huidieren?! (die hij niet zelf gekend heeft)

  Beantwoorden

 3. Hi Marla, ik weet inmiddels zeker dat mijn overleden katjes zoveel mogelijk proberen terug te komen. Bv mijn oude sneaky (bijna 19 geworden) is terug in de jongste sneaky, inmiddels 9 maanden … heb er 8 in totaal en ik wéét dat ze me spiegelen … ik herken het gelukkig en ik ben er mijn les uit 😊

  Eentje komt nooit naar beneden, Pardijntje, en is heel bang van mijn uitstraling … geen reden maar ze komt uit een drugs huis en ik denk dat ze haar verleden niet gescheiden kan zíen van het huidige …

  Kan Bella daar iets over zeggen?

  Lieve groetjes aan jullie van ons allemaal!

  Beantwoorden

  1. Hoi Lianne,

   net zoals mensen kunnen dieren ook last hebben van nare herinneringen. Dit is waarschijnlijk ook aan de hand bij jouw kat Pardijntje.
   Jouw vraag geeft mij een goede reden om nog een artikel te schrijven… Ik zat namelijk te spelen met een artikel over een healing geven aan je huisdier. Op die manier kun je namelijk je huisdier helpen blokkades los te laten. Dus die komt er binnenkort aan! 🙂

   Groetjes Marla

   Beantwoorden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.