Vind jij jezelf perfect zoals jij bent?

Als je de zin leest: Ik ben perfect zoals ik ben. Wat komt er dan bij jou omhoog? Is het een gevoel van weerstand? Komen er gedachten omhoog om dit standpunt te weerleggen? Of ben je het compleet eens met deze zin?

In wezen is iedereen perfect zoals hij is. En alles dat omhoog komt, van negatieve aard, om deze zin te weerleggen is een leugen in jezelf die je continu blijft herhalen.

Als jij volledig eens bent met de gedachte dat jij perfect bent zoals je bent hoef je niet verder te lezen. Voor iedereen die weerstand voelt of gelijk zichzelf naar beneden haalt na het lezen van deze zin kan hier nu iets aan doen. Eens heb je de gedachte aangenomen dat jij niet perfect bent. Dat je niet goed genoeg bent. Of dat je het niet kan. En deze overtuigingen komen omhoog op het moment dat je tegen jezelf zegt: Ik ben perfect zoals ik ben.

De weerstand die je dan voelt, zijn precies die gevoelens die je continu mee draagt door jouw eigen aangenomen overtuigingen. Bijvoorbeeld angst om niet goed genoeg te zijn, of angst dat niemand jou accepteert. Het gevolg van deze overtuigingen is dat jij jezelf van mindere waarde schat dan dat jij eigenlijk bent. Je houd je zelf als het ware tegen om je perfecte zelf te kunnen zijn. Dat is erg zonde omdat je dan niet echt vrij kan zijn om jouw leven te leiden zoals jij het wil. Je houd jezelf bijvoorbeeld tegen om voor die ene baan te gaan uit angst dat je niet goed genoeg bent. Of je denkt dat je het niet waard bent om die baan te mogen uit oefenen.

 

Wat jouw weerstand ook is en welke gevoelens er ook zijn, je kunt deze gemakkelijk loslaten met de volgende oefening.

perfect

  1. Ga rustig zitten met je voeten plat op de grond en maak contact met de aarde en de zon zoals het voor jou prettig voelt. Als je niet weet hoe je dat doet kun je hier hoe het werkt.
  2. Adem diep in naar je buik via je neus en blaas de lucht uit via de mond. Herhaal dit 3 keer.
  3. Zeg tegen jezelf: Ik ben perfect zoals ik ben.
  4. Merk op wat er nu omhoog komt; is het een gedachte? Een gevoel? Laat dit er gewoon zijn zoals het komt en probeer het niet weg te duwen.
  5. Herhaal nogmaals: Ik ben perfect zoals ik ben. Merk op wat er gebeurt met jouw weerstand: wordt het groter of kleiner? Verandert het?
  6. Roep de violette vlam op door uit te spreken: Ik roep nu de energie op van de violette vlam en ik verzoek dat deze energie door mijn energieveld stroomt en alles transformeert dat niet voor mijn hoogste goed is. (De violette vlam is een transformerende energie die je helpt vastzittende energie in je aura los te maken en te transformeren)
  7. Adem nu rustig in en uit naar je buik en vertrouw erop dat de violette vlam zijn werk doet. Voel wat er gebeurt.
  8. Zeg nogmaals de zin: Ik ben perfect zoals ik ben. Merk op of je nog weerstand voelt; is het anders, groter of kleiner? Of is het helemaal weg? Als je nog weerstand opmerkt ga je door met de oefening. Als je geen weerstand meer voelt kun je de violette vlam bedanken voor zijn werk.

Deze oefening kun je zo vaak doen als dat je zelf wilt. Je kunt ook andere affirmaties opzeggen die meer gericht zijn op jouw situatie. Heb je bijvoorbeeld veel angsten over het leven kun je de zin gebruiken: Ik heb vertrouwen in het leven. De weerstand die je vervolgens voelt kun je dan loslaten met behulp van deze oefening.

Volg jij FreeSpirit4You al via Facebook, Twitter of Bloglovin?

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.