Verander van gedachten – Deel 1

Misschien heb je wel eens gehoord van de quantum mechanica. In deze theorie gaat men er vanuit dat je werkelijkheid wordt gecreëerd door je gedachten. De moleculaire deeltjes nemen een vorm aan, aan de hand van jouw gedachten. Dr Emoto uit Japan heeft deze theorie aangetoond door middel van water. Hij deed verschillende experimenten met water en gedachtekracht door middel van intentie. Op glazen water plakte Dr. Emoto een sticker met een woord. Deze woorden waren neutraal, positief of negatief. Vervolgens liet Dr. Emoto het water in deze glazen bevriezen waarna hij de ijskristallen bekeek onder de microscoop. Het viel hem op dat de ijskristallen zich anders vormde naar gelang de positieve of negatieve lading van het woord op het glas. Bij het woord liefde vormde zich hele mooie ijskristallen, perfect in balans. Bij het woord haat vormde zich ijskristallen die kriskras door elkaar in chaos waren gecreëerd.

glas liefde

Stel je voor dat het mogelijk is dat wij met onze gedachten energie kunnen beïnvloeden. Wat zouden daarvan de mogelijkheden zijn? En dan rijst er nog de vraag: hoe hebben wij in het verleden deze kracht gebruikt op ons lichaam? Aangezien ons lichaam voor 70% uit water bestaat kun je je wel indenken wat negatieve gedachten voor invloed heeft op ons lichaam. Misschien wordt het tijd dat we meer bewust worden van al die negatieve gedachten en overtuigingen die wij hebben en deze los te laten.

Persoonlijk heb ik ervaren dat het loslaten van negatieve gedachtepatronen werkelijk mijn leven heeft veranderd. Ik voel me energieker, vrolijker en ik ervaar veel minder stress. De stress werd namelijk alleen maar gecreëerd door alle negatieve gedachten die ik had!

De meeste gedachten die wij per dag hebben zijn onbewust. Deze gedachten zijn geprogrammeerd in het onderbewustzijn door overtuigingen die je hebt. Deze overtuigingen zijn gecreëerd door ervaringen uit de kindertijd. Het vervelende is dat de negatieve gedachten dus zijn gecreëerd door jouw persoonlijke overtuigingen. Maar deze negatieve gedachten bevestigen wel die overtuigingen. Ik zal dit in een voorbeeld uitleggen.

Stel, je moet een presentatie houden. Jouw overtuiging is dat je niet goed kunt praten in het openbaar. Je wordt altijd zenuwachtig en je gaat veel te snel praten. Deze overtuiging zit in jouw onderbewuste geprogrammeerd. Deze overtuiging zeg je constant tegen jezelf door middel van jouw gedachten. Want zodra jij voor de groep staat, of zelfs voordat je moet gaan spreken zijn jouw gedachten al lang aan de gang. Gedachten zoals: ‘Help, ik ben hier niet goed in.’ of ‘Het zal vast slecht gaan.’ Door zulke gedachten te projecteren op jezelf ga je jezelf stress aan praten. Je voelt je daardoor ongemakkelijk, je gaat snel ademhalen en het gevolg is dat je enorm zenuwachtig voor de groep staat. En door je snelle ademhaling ga je veel te snel praten.

Je eerste ervaring met praten voor de groep kan in de kindertijd zijn gebeurd. Op dat moment had je nog geen overtuigingen over spreken voor de groep. Maar door een negatieve ervaring wordt de overtuiging dat je niet goed voor een groep kan praten in je onderbewustzijn geprogrammeerd en de bijbehorende negatieve gedachten zijn geboren. Deze negatieve overtuiging die jij nu voor jezelf hebt gecreëerd aan de hand van jouw negatieve ervaring zorgt er nu voor dat jij deze situatie herschept. Daarmee bedoel ik dat je door je geprogrammeerde negatieve gedachten jezelf in dezelfde situatie brengt als je eerste ervaring. En daardoor overtuig jij jezelf ervan dat je echt niet voor een groep kan spreken.

Helaas voor veel mensen blijft dit zich hun hele leven herhalen. Gelukkig is het mogelijk dit te veranderen voor jezelf. Dit kun je veranderen voor elke negatieve overtuiging die jij hebt in je leven.

Dit is deel 1 van het artikel. Deel 2 kun je hier lezen.

Volg je FreeSpirit4You al op Bloglovin en Facebook?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.