Transformeer jouw belevingswereld

Vandaag wil ik iets schrijven over de wet van aantrekkingskracht dat te maken heeft met jouw waarheid. Wat IS jouw waarheid? Jouw waarheid is wat jij ziet in jouw belevingswereld en daarmee is jouw wereld  een product van jouw overtuigingen. Door de wet van aantrekkingskracht creëer jij jouw wereld naar jouw waarheid aan de hand van jouw (onbewuste) overtuigingen.

Deze overtuigingen zijn niet altijd bewust. Want als je slecht behandeld wordt bij de kassa door het kassameisje heb je dit niet bewust aangetrokken, neem ik aan. Iedereen wil graag netjes behandeld worden. Hoe komt het dan dat je toch zo een situatie aantrekt? De sleutel zit hem in je overtuigingen. Misschien heb je wel de overtuiging dat alle kassamedewerkers stomme slome trutten zijn. Hierdoor zend je een bepaald soort energie uit. Deze energie word ontvangen door het kassameisje die vervolgens daarop reageert met dezelfde energie.

Dit is een makkelijk voorbeeld, maar laten we een ander voorbeeld nemen. Marieke is vroeger mishandelt door haar ouders. Haar ouders zeiden elke dag tegen haar dat ze een niksnut was, dat ze niks voorstelde. Deze ervaringen hebben een hele grote impact gehad op Marieke. De overtuigingen die Marieke heeft overgenomen van haar ouders zijn onder andere dat ze niks waard is. Door deze overtuiging creëert Marieke haar belevingswereld. Doordat Marieke de overtuiging heeft dat zij niks waard is, zend zij deze energie de wereld in. Wat zij terugkrijgt is een gebrek aan geld, of moeite om een baan te vinden of te houden. Immers, zij is niks waard! Bovendien heeft ze geen liefde, omdat ze zichzelf niet waard genoeg vind om deze te mogen hebben. Op bewust niveau wil Marieke heel graag genoeg geld hebben, een baan hebben én een liefde ervaren. Maar op onbewust niveau zend Marieke een hele andere energie uit waardoor zij hele andere dingen krijgt dan die zij eigenlijk wil.

Als Marieke haar belevingswereld wil veranderen zal zij haar overtuigingen moeten gaan veranderen. Om haar overtuigingen te veranderen zal Marieke er eerst achter moeten komen welke overtuigingen zij precies heeft. Bovendien zullen er vast onverwerkte emoties achter gebleven zijn van de trauma’s van vroeger die zij dient los te laten. Zodra Marieke begint met haar overtuigingen te veranderen zal haar energie veranderen.

butterfly-108616_960_720

Je kan emoties onderscheiden tussen lage en hoge emoties, of positieve en negatieve emoties. Elke emotie die vast gehouden word heeft een bepaalde trilling, de zogenaamde laag en hoogtrillende emoties. Al die emoties die vast gehouden worden zend je automatisch uit én zal je precies terugkrijgen in je belevingswereld volgens de wet van aantrekkingskracht. Dus als je een andere belevingswereld wil creëren zul je laagtrillende emoties los moeten laten waardoor er meer hoogtrillende emoties in je energiesysteem komen én jij daardoor die zaken in je belevingswereld aantrekt die je wél wil.

In het artikel Verander van gedachten  kun je precies lezen hoe het in zijn werking gaat om je overtuiging te veranderen.

Als Marieke een liefde in haar leven wil creëren zal zij dus haar overtuiging moeten veranderen dat ze niks waard is. Zodra Marieke begint met het affirmeren dat zij wél iets waard is verandert er iets in haar energie. De oude emoties zullen omhoog komen, waardoor Marieke zich even iets slechter zal voelen, om gevoeld te worden waarna je deze oude emoties kan loslaten. Want zodra Marieke haar oude emoties (verdriet, woede, angst) heeft losgelaten kan zij deze vervangen door emoties zoals: blijdschap en liefde.

Op zielsniveau heeft Marieke gekozen om de les te leren van zichzelf op waarde achten. De enige manier waarop Marieke dit kon leren is om zich eerst op de ene uiterste van die les te bevinden: in de energie van het zichzelf niks waard vinden. Om dit te kunnen ervaren moest zij incarneren bij ouders die haar op die manier zouden behandelen zodat zij dit kon ervaren. Het is soms moeilijk om mensen te vergeven in je leven. Maar ik heb zelf geleerd om op zielsniveau naar zulke zaken te kijken en te beseffen dat zonder deze ‘leraren’ ik nooit deze lessen had kunnen leren.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.