Practice what you Preach

Wat kan ik mijzelf soms toch tegenwerken. In juni ben ik begonnen met dagelijks mediteren door middel van een challenge. Ik vond het heerlijk om dit te doen, want niet alleen kreeg ik nieuwe energie, ik zat ook veel lekkerder in mijn vel. Helaas heeft dit niet lang geduurd…. Het is nu september en ik moet bekennen dat ik niet meer dagelijks mediteer. Het is eigenlijk meer wekelijks geworden.

Ik kan soms erg dromerig zijn en een heleboel ideeën hebben. Ik ben dan ook echt een denker. Dat zorgt ervoor dat ik het soms lastig vind om tot actie te komen. Soms ben ik ook erg makkelijk met dingen, dan denk ik: oh ik doe dat morgen wel. Het uitstellen van dingen is een van mijn grootste valkuilen. En dat heeft er ook voor gezorgd dat ik dus minder vaak mediteer dan ik eigenlijk wil.

practice

Op het moment dat ik besefte dat ik een soort van terugval had, merkte ik dat het mij niet lekker zat. Ik heb een spirituele blog waarin ik een heleboel schrijf over de voordelen van mediteren en het loslaten van oud zeer. Maar ja, als ik mezelf er niet aan kan zetten, waarom mag ik het dan wel anderen voorschrijven? 😉 Dat is de reden dat ik deze rubriek heb opgericht. Door middel van reflectieve artikelen over mijn eigen gedrag ga ik proberen meer inzicht te krijgen in mijzelf en wil ik steeds meer de persoon zijn zoals ik het beschrijf in mijn artikelen.

Als ik een artikel schrijf dan schrijf ik vanuit mijn hart. Daarnaast schrijf ik ook vaak artikelen die doorgegeven worden, of een vleugje van die energie meekrijgt. In deze artikelen worden vaak tips genoemd zoals: aarden, affirmeren, mediteren enz. Ik wil graag die persoon zijn die altijd in balans is en altijd alles doet zoals het hoort. Maar die persoon ben ik niet, ik maak soms fouten, ik doe dingen niet uit angst, ik schuif dingen voor mij uit, ik veroordeel mezelf of anderen wel eens. Toch zijn deze momenten niet slecht. Ik zie ze eerder als leermomenten.

Door er artikelen over te schrijven zal ik er waarschijnlijk veel meer inzicht inkrijgen in mezelf. En ja, het is wel weer een denkproces, maar dat geeft niet. Dat is hoe ik ben.

Dus welkom in mijn nieuwe rubriek: Practice what you Preach!

Volg je FreeSpirit4You al op Facebook, Twitter of Bloglovin?

 

2 reacties


  1. Hi Marla, een superidee om je uitdagingen op deze manier te onderzoeken. Ik herken deze uitdaging als geen ander. En ja, het is wel weer denkwerk maar ‘openbaar’ maken geeft wel meer verantwoordelijkheid voor het willen zoeken naar de oorzaak.
    Liefs, Peggy

    Beantwoorden

    1. Dank je wel! Dat was idd mijn intentie. Nu maar hopen dat het werkt! 🙂

      Beantwoorden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.