Onzekerheid. Een gevecht zonder eind?

Heel lang was ik erg onzeker over mijzelf. Als ik iets wilde doen dat ik eigenlijk heel eng vond dan gedroeg ik mij ook erg onzeker. Dan merkte ik dat ik onzeker deed, maar dat wilde ik niet. Ik ging er tegen vechten. Dat werkt al helemaal niet… het gevoel van onzekerheid werd dan alleen maar sterker.

Tot voor kort dacht ik dat ik mijn onzekerheid moest loslaten om er vrij van te zijn. Maar toen was er iemand die tegen mij zei: kies voor de andere kant.

Wat er gebeurde zodra ik onzeker werd: ik ging erin mee, ik kreeg nog meer negatieve gedachtes en daardoor nog meer negatieve gevoelens en nog meer onzekerheid. ik verbond jezelf als het ware met die kant, de onzekerheid.

Onzekerheid is 1 kant van de medaille

De wereld bestaat niet alleen maar uit 1 facet, maar uit wel duizenden. Er is dus een keuze die je kunt maken: kies ik voor mijn bekende negatieve weg. Of…. kies ik er eens voor om bewust mijzelf te verbinden met een ander facet van mijzelf. Want óók dat kan ik zijn.

signs

Zij stelde voor om mijzelf te verbinden met mijn helende en creërende kant. Deze kant van mijzelf was diep ver weg verborgen, maar toen ik er eenmaal contact mee maakte merkte ik dat ik mezelf goed ging voelen. Ik voelde me positief en vol vertrouwen.

Gedachtes gebruiken om je gevoelens te beïnvloeden

Hoe je verbinding maakt met een ander facet van jezelf? Met behulp van je gedachtes! Je brengt jezelf ook in die negatieve facet met je negatieve gedachtes, dus je kunt jezelf ook in die positieve facet brengen. Want jij bent al van deze facetten.

Hetgeen dat jij uitdraagt is hetgeen waarmee jij je verbind. Voortaan als ik mij onzeker voel, erken ik dat. Maar ik stop wel met die onzekere gedachten en gebruik ik de affirmatie: Ik verbind mij nu met mijn helende creërende kant. Dat voelt in ieder geval veel fijner dan al dat gevecht tegen die onzekerheid.

Volg je FreeSpirit4You al op Bloglovin en Facebook?

2 reacties


 1. Wat goed van jou Marla..
  Het klinkt misschien gek..ik heb er ook wel een beetje last van..terwijl ik ook weet dat ik aan de andere kant positieve kwaliteiten heb.
  Waar ik echt niet onzeker over ben.
  Ik ga deze affirmatie ook maar gebruiken .

  Beantwoorden

  1. Dank je. 🙂
   Dat klinkt niet gek hoor, want ik had er immers ook last van.
   Succes met de affirmatie, ik hoop dat het voor jou net zo goed werkt als voor mij!

   Beantwoorden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.