De keerzijde van een kaartje trekken

Het afgelopen half jaar heb ik nogal de neiging om voor elke situatie in mijn leven een engelenkaart te trekken. Om erachter te komen wat ik moet doen. Om erachter te komen wat de uitkomst van een keuze zal zijn. Om erachter te komen wat de beste keuze voor mij is. Om erachter te komen…. eigenlijk is het alleen maar een manier van mij om controle te houden over mijn leven.

Controle wordt verslaving

Ik houd van controle. En mijn vriend kan dat beamen: ik wil altijd graag de afstandsbediening bij me hebben, ik wil graag als laatste nog een veto kunnen uitspreken enz. Daarom vind ik het ontzettend moeilijk om keuzes te maken die mijn leven aan gaan. Het liefste wil ik alle mogelijke uitkomsten weten, deze op elkaar afwegen en aan de hand daarvan een keuze maken. En tot voor kort deed ik dat dus ook heel vaak. Zo vaak dat het eigenlijk een soort van verslaving werd….

Want.. als je overal al het antwoord op weet, of alles al uitgemaakt zou zijn omdat een kaartje dat zegt, waarom zouden wij dan de wet van vrijheid nodig hebben? Eigenlijk is het dus hartstikke onzin dat ik altijd maar een kaartje trek om te weten wat er gaat gebeuren. Want dat is onmogelijk om van te voren te weten. En wat ik eigenlijk, heel stiekem heb weggestopt is dat ik een behoefte heb aan een bevestiging dat de keuze die ik maak de juiste is. Heel raar eigenlijk, want ik weet eigenlijk wel dat ELKE keuze goed is….

Kaartje trekken

Antwoord van mijn gidsen

Maar goed, ik ben dus verslaafd aan het kaartje trekken. Mijn gidsen die gaan daar heel erg leuk mee om, want ze geven mij altijd een antwoord dat niets, maar dan ook echt niets met mijn vraag te maken heeft. Eigenlijk zeggen ze dan: Marla… je weet het antwoord zelf, vraag ons niet naar de bekende weg en neem je verantwoordelijkheid om je eigen keuze te maken. Own die keuze vervolgens en deal met de gevolgen van die keuze. Leer om te gaan met veranderingen en verrassende situaties in je leven.

Ik zweer plechtig om…

Vandaag beloof ik plechtig aan mijn gidsen, maar vooral aan mezelf om niet meer continu te rade te gaan bij de kaarten. Ik zal een overwogen beslissing maken door de voors en tegens op te schrijven, een keuze te maken en ermee om te gaan zoals ieder ander dat doet. Verrassingen horen bij het leven. Het wordt tijd om te leren daarmee om te gaan en mijn angst om de verkeerde beslissing te maken los te laten. Pinky promiss!

Volg je FreeSpirit4You al op Facebook, Twitter of Bloglovin?

P.S. Dit blog gaat enkel om mezelf en als jij graag kaartjes trekt moet je dat gewoon doen als je dat wil. 🙂

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.