Wat is een depressie en hoe kun je hieruit komen?

Tijdens je leven maak je situaties mee die een indruk op je achter kunnen laten. Dit aspect heeft twee kanten. De ene kant is positief en de andere is negatief. Het positieve wil je wel graag voelen, het negatieve vaak niet. De gevoelens die je niet wilt voelen blijven achter in je aura en vormen blokkades. Deze blokkades stagneren de energieflow in het energiesysteem. Door deze stagnatie kunnen er psychische en uiteindelijk ook lichamelijke problemen ontstaan.

Een depressie ontstaat geleidelijk. Die is er niet opeens. Door de blokkades in het energiesysteem ontstaan negatieve gedachtenpatronen. Deze negatieve gedachtenpatronen trekken negatieve energieën aan. En deze negatieve energieën kunnen nergens heen, want ze kunnen niet gevoeld worden en zetten zich ook vast in het energiesysteem. Vervolgens wordt er steeds meer negatief gedacht waardoor er steeds meer negativiteit ontstaat in het energiesysteem. Dit is een neerwaartse spiraal waarin je vast kunt komen te zitten. In wezen is dit wat een depressie is.

Gedurende mijn leven heb ik zelf ook depressieve periodes meegemaakt. Hetgeen dat ik in dit artikel beschrijf is mijn eigen ervaring met depressie, mijn overtuiging van hoe het kan ontstaan en hoe ik zelf heb geleerd eruit te komen. Ik weet dat bij depressie een heel scala aan symptomen aanwezig zijn. Deze heb ik bewust niet meegenomen in dit verhaal, omdat ik deze aandoening vanuit een energetisch aspect bekijk. In mijn mening is het zo dat de andere symptomen vanzelf verdwijnen zodra je energetisch aan de slag gaat.

wat is een depressie

Waarom blijft het negatieve komen?

Elke keer als je (onbewust) beslist dat je een negatief gevoel niet wilt voelen, blijft het omhoog komen, omdat het graag gevoeld wil worden. Tot nu toe heb ik gesproken van negatieve en positieve gevoelens. Dit zou betekenen dat het ene goed is en het andere niet. In wezen is dat niet zo, want ook gevoelens die je niet wilt voelen zijn het waard om gevoeld te worden en los te laten. Dus daarom zal ik vanaf nu refereren naar lage en hoge gevoelens.

Tijdens je leven zullen alle lage gevoelens, die je eerder niet wilde voelen, zich blijven laten zien. Daardoor komen deze lage energieën in je aura en trek je nog meer lage energieën aan. Doordat je ze blijft onderdrukken en niet wilt voelen kunnen deze lage gevoelens op een gegeven moment echt heel heftig gaan aanvoelen. Dit is omdat deze gevoelens je echt ‘dwingen’ om te voelen. Op het moment dat je die gevoelens niet meer kunt onderdrukken en ze zich echt manifesteren als gevoel kun je in een depressie raken.

Tegelijkertijd dat je die gevoelens voelt, blijven je negatieve gedachtenpatronen lage gevoelens naar zich toetrekken. Die gedachtenpatronen spelen zich eigenlijk af als een bandje dat zich continu herhaalt.

Een depressie doorbreken

Wat je moet doen om een depressie te doorbreken is: uit de neerwaartse spiraal stappen door gedachtenpatronen te veranderen, leren gevoelens te accepteren en positieve gevoelens te gaan aantrekken.

Dit is eenvoudiger gezegd dan gedaan. En het is dan ook erg belangrijk om te beseffen dat je zelf die depressie (onbewust) gecreëerd hebt, maar dat je het ook zelf (bewust) kunt veranderen

Een stappenplan:

1 – Begin bij het begin en leer jezelf te aarden om weer een stroming te krijgen in je energiesysteem.

2 – Leer om positief te denken, lees bijvoorbeeld het boek van Louise Hay over affirmeren. Of gebruik de helingsmethode ho’oponopono om de situatie los te laten.

3 – Leer om bewust te worden wanneer je negatief denkt over jezelf of een situatie waar je in zit. En besef dat je bij elke negatieve gedachte lage gevoelens naar jezelf toe trekt.

4 – Leer om je gevoelens tijdens meditatie te accepteren. Dit is het belangrijkste, omdat het je ‘tool’ zal zijn om in de toekomst te voorkomen dat je weer in een depressie komt. Je oude lage gevoelens zullen gedurende je leven omhoog blijven komen. Als je deze weer gaat onderdrukken creëer je hetzelfde als waar je nu in zit. Het is een blijvend proces om al je gevoelens te voelen en te accepteren.

5 – Vraag om hulp. Je hoeft niet alles alleen te doen. Zoek hulp bij healers, coaches, of iemand anders waar jij naar toe getrokken wordt

Heb geduld met jezelf. Wees niet ontmoedigd als je merkt dat je bent teruggevallen, maar herpak jezelf weer en ga verder waar je gebleven bent.

Dit artikel is ook gepubliceerd op Nieuwetijdskind.com

Heb jij wel eens een depressie meegemaakt?

Volg je FreeSpirit4You al op Facebook, Twitter of Bloglovin?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.