De invloed van vorige levens op je huidige leven

Vorige week heb ik door middel van een poll op facebook aan jullie gevraagd over welk onderwerp jullie graag een artikel zouden willen lezen. Het merendeel heeft gekozen voor een artikel met het onderwerp: vorige levens. Nu had ik niet gespecificeerd waar het artikel over zou gaan. Daarom heb ik gekozen om te schrijven over de invloed van vorige levens op je huidige leven.

Reïncarnatie

Als eerste een stukje over reïncarnatie en wat ik daarvan geloof. Dit deel is helemaal mijn eigen invulling over hoe ik denk dat reïncarnatie werkt. Ik heb herinneringen aan het opsplitsen van mijn ziel, om het proces aan te gaan om te leren wat alle facetten van onvoorwaardelijke liefde inhoud. Dat betekent dat ik niet alleen de leuke dingen mee wilde maken, maar ook de niet zo leuke dingen. De aarde, of de dimensie waarin wij leefden (de 3D of duale wereld) was hier perfect voor, omdat je alle facetten van twee kanten kon bekijken. Namelijk: liefde en angst, onzekerheid en zekerheid, samen zijn en alleen zijn en nog veel meer ervaringen. Alles heeft een tegenhanger en alles heeft met elkaar te maken.

Leren door ervaring

Wanneer je begint met een leven op aarde als baby ziel heb je nog helemaal geen ervaringen. Je weet niet wat goed of slecht is, want je hebt nog nooit iets meegemaakt. Daardoor kun je fouten in het leven maken door andere mensen pijn te doen, omdat je niet weet hoe het voelt om bijvoorbeeld arm te zijn. Na elk leven ga je terug naar de bron en zie je jouw laatste leven op een beeldscherm en kun je zien wat je goed, maar ook wat je niet goed hebt gedaan. Er is echter geen veroordeling, omdat het allemaal te maken heeft met het willen leren van ALLE facetten. Dus wanneer jij in een leven iemand hebt vermoord, omdat je verteerd was van woede, word je hier niet door veroordeeld. Wat wel kan gebeuren is dat je als ziel kiest om in een volgend leven te ervaren hoe het is om vermoord te worden. Al die ervaringen worden opgeslagen in je ziel.

Naarmate je steeds meer levens hebt geleefd worden je ervaringen steeds talrijker. Je zult je steeds meer kunnen inleven in andere mensen, omdat je het eens in al je levens een keer hebt meegemaakt. Ook zal je leren door al die ervaringen wat wel goed is en wat niet. Zo zie je  gedurende de middeleeuwen dat men nog erg hard zijn naar elkaar, wat met de eeuwen steeds minder word. In de middeleeuwen was het vrij normaal om openbare executies bij te wonen. Tegenwoordig zijn er nog maar weinig mensen die het leuk vinden om te zien hoe iemand openbaar wordt vermoord. In de landen waar nog armoede, oorlog e.d. heerst zijn er veel zielen geïncarneerd die de lessen van deze aard nog willen meemaken en ervaren. Ik besef mij hoe hard het klinkt om te zeggen dat iemand zelf kiest om armoede of oorlog mee te maken. Want waarom zou je er voor kiezen om te ervaren hoe het is om in armoede te leven. Maar vanuit een zielperspectief is het heel anders. De ziel die wil al deze dingen juist wel meemaken.

vorig levens

De invloed van een vorig leven op je huidige leven

Maar wat is dan de invloed van je vorige levens op je huidige leven? Dit kan een heleboel zijn! Ik zal mijzelf als voorbeeld nemen.

Twee jaar geleden kwam ik erachter dat ik in een vorig leven mishandeld ben door mijn vader. Dit leven speelde zich af in Engeland in de 18e eeuw waar ik een jongen was. Wat ik mij vooral kan herinneren is dat ik als kleine jongen geestelijk en lichamelijk werd mishandeld. Mijn vader zei vaak dat ik niks waard was, dat ik stom was en dat ik niks kon. Ik werd vaak opgesloten in een donkere kelder waar het erg koud was. Wat ik niet weet is hoe oud ik ben geworden, maar wat ik wel weet is dat ik al die overtuigingen, angsten en pijn heb opgeslagen in mijn ziel in de vorm van blokkades. Op het moment dat ik overleed had ik deze pijnen nog niet los kunnen laten. Daarom heeft mijn ziel besloten om dit in het volgende leven te doen.

In mijn huidige leven uitte zich deze blokkades als volgt: vanaf jongs af aan had ik al heel veel angsten en onzekerheden. Ik vond het eng om alleen in een donkere kamer te zijn. Gedurende mijn tienerjaren had ik veel negatieve overtuigingen waar ik heilig in geloofde. Namelijk dat ik niks waard en stom was, dat ik niks kon enz. Als kind werd ik ook gepest op school, omdat ik een uitstraling had van slachtoffer en minderwaardig zijn. Gedurende mijn tiener en twintiger jaren heb ik enorm last gehad van deze blokkades. Toen ik aan de slag ging met het loslaten van negatieve affirmaties kwam ik erachter dat ik positieve affirmaties het liefste in het Engels zei. Nu weet ik dat het kwam, omdat ik die overtuigingen heb aangenomen vanuit het Engels tijdens mijn leven als jongen in Engeland.

Zoals je kunt zien heb ik grote blokkades van onzekerheid en angst meegenomen vanuit mijn vorige leven om die in dit leven op te lossen. Ook heb ik enkele andere blokkades overgenomen, maar de herinneringen zijn nog niet zo sterk als degene die ik hierboven heb beschreven.

Hoe kun je de invloeden van vorige levens herkennen?

Niet iedereen neemt zulke grote blokkades mee om op te lossen in een volgend leven. Sommige mensen hebben hele andere lessen die hun ziel wil bereiken. Toch zijn er enkele kenmerken waaraan je kunt herkennen dat je iets vanuit een vorig leven hebt meegenomen:

 • Je hebt een hele sterke fascinatie voor een ander land of tijdsperiode, maar je weet niet waarom. Zo was ik bijvoorbeeld gefascineerd door Engeland in het Victoriaans tijdperk.
 • Van vroeg af aan heb je een niet reële angst. Bijvoorbeeld angst om te zwemmen. Dit zou kunnen komen door een vorig leven waarin je verdronken bent.
 • Je hebt een grote moedervlek op je lichaam. Moedervlekken kunnen een overblijfsel zijn van een wond waaraan je in een vorig leven bent overleden.
 • Je merkt een blokkade in jezelf, maar je weet niet waar het vandaan kan komen. Het lukt je ook niet om een herinnering erbij te krijgen van dit leven waardoor het komt.

Ook kun je positieve invloeden hebben vanuit vorige levens.

 • Je kunt andere talen gemakkelijk leren. Ik heb nooit veel moeite gehad met het leren van de Engelse taal.
 • Je hebt een groot talent, iets wat je erg makkelijk af gaat. Dit zou kunnen komen doordat je in vele levens dit talent hebt gehad en beoefend.

Wat kun je doen aan een blokkade uit een vorig leven?

Voordat ik wist dat mijn enorme onzekerheid en angsten vanuit een vorig leven kwam liep ik er tegenaan dat ik de blokkade niet kon oplossen. Wat ik ook deed: healings, affirmaties opzeggen, mediteren. Ik kon er maar niet achter komen waardoor het kwam dat ik deze blokkades had. Laat staan dat ik het los kon laten. Wat ik wel merkte is dat het een tijdje goed ging, maar dat het daarna snel weer slechter ging. Wanneer ik begon met positieve affirmaties opzeggen begon ik mij beter te voelen. Maar na een tijdje kwamen dan die angsten en onzekerheden weer in alle hevigheid omhoog.

Jarenlang heb ik zo door geploeterd totdat ik het zo zat was, dat ik hulp zocht bij iemand die regressie therapie deed. Tijdens de eerste regressie meditatie kwam er een heel heftig beeld omhoog vanuit mijn vorige leven. Tot nu toe had ik mezelf beschermd tegen die intense pijn door het heel ver weg te stoppen. Met behulp van deze therapeut kon ik deze pijnen toelaten en ervaren. Waar ik jaren over had gedaan om erachter te komen waar al mijn onzekerheden en angsten vandaan kwam was in ongeveer zes sessies opgelost.

Nu kan ik uiteraard zeggen dat alleen regressie therapie werkt, maar dat is natuurlijk niet waar. Er zullen vast andere vormen van therapie zijn die je kunt volgen. Maar voor mij was het de regressie therapie die mij heeft geholpen om de herinneringen omhoog te halen. Dat was precies wat ik nodig had, want op het moment dat ik de pijn kon zien en ervaren loste het zich vanzelf op. Ik weet nog heel goed dat mijn moeder opmerkte dat ik plotseling zoveel lichter oogde. Ze vond dat ik eigenlijk altijd al een soort donkere serieusheid over mij heen heb gehad. Toen mijn moeder dat zei wist ik dat het gelukt was om een groot deel van de blokkades toe te laten.

Dus heb jij een probleem in je leven in de vorm van een blokkade, maar weet je niet waardoor dit komt. Probeer eens uit te zoeken of het misschien komt door een vorig leven. Je kunt dit doen door middel van regressie meditaties (ik zou het met behulp van een therapeut doen). Waarschijnlijk zijn andere healing technieken zoals EFT en ho’oponopono ook behulpzaam.

Heb jij herinneringen aan vorige levens?

Volg je FreeSpirit4You al op Facebook, Twitter of Bloglovin?

 

4 reacties


 1. Dankjewel voor je openheid betreffende vorige levens. Vooral waar je dit aan kunt herkennen was interessant.
  John

  Beantwoorden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.