Introductietraining: Ik besta!

Een paar weken geleden ben ik benaderd om deel te nemen aan een groepstraining met als onderwerp: ‘wat ontken ik in mijzelf’. Het gaat dan met name om de blinde vlekken die nog bestaan in jezelf. Deze training wordt gegeven door trainers Richard van der Voordt en Jeroen Siep van Gestalt Nu.

Introductietraining Ik besta! 16 december in Rotterdam (dag training)

Als je het gevoel hebt dat er meer moet zijn in het leven!

Draai je rond in je eigen cirkel? Maar heb je ook het gevoel dat er meer is in het leven?! Herken je het eenzame gevoel dat over je heen kan vallen? Alsof er niemand in de wereld is die jou begrijpt? Dat kan anders. Verandering is altijd mogelijk!

Ben je klaar om wakker te worden?
Tijdens deze driedaagse training ervaar je hoe het is om helemaal in contact te zijn met jezelf, je eigen lijf, en van daaruit met anderen. Je durft je weer open te stellen voor anderen en hierbij ook je kwetsbare kanten te laten zien. Je leert beter voor jezelf te zorgen en om hulp te vragen als dat nodig is. Je zult dan ook ervaren dat er hulp en liefde in overvloed beschikbaar is. Een plek waar jij je veilig en vertrouwd voelt en waar ruimte is om jezelf te leren ervaren en te groeien. Je krijgt helderheid in wat je wil. Je leert jezelf waarderen zoals je bent. En te werken met wat er nu in jou speelt. Je gaat meningen en aannames leren herkennen en je innerlijke kracht (weer) leren ontdekken.

Wat gaan we allemaal doen?
We werken vooral volgens de principes van de Gestalt. Dat betekent dat we in gesprek gaan, contact maken. Gestalt is een dynamische vorm van werkvorm waarbij denken en voelen in balans komen. Maar dat is niet het enige. Met dans, TA, lichaamswerk, voice dialogue, ademwerk, meditatie en stemwerk helpen we je meer in je lijf te komen, in contact met de essentie.

Voor wie?
Deze dag is bedoeld voor iedereen die nieuwsgierig is geworden in de trainingen van Gestalt Nu! Ben je benieuwd wat we doen en hoe we werken?! Meld je dan aan voor onze opendag/introductietraining in Rotterdam en ervaar/beleef het zelf!

Wat levert je het op?
Je krijgt inzicht in de trainingen; Ik besta, Train de trainer en de Jaargroep!
Je ervaart nieuwe energie en krijgt weer zin in het leven.

Aanmelding en voor meer info:

Bij aanmelden vooraf: €35
Op de dag zelf: €50
Locatie Rotterdam Noordmolenwerf 3
info@gestaltnu.nl 
http://gestaltnu.nl/


Trainers: Jeroen Siep en Richard van de Voordt 

Durf voor jezelf te kiezen!

Aanvankelijk was ik heel erg enthousiast om mee te doen. Ze hadden gevraagd of ik een stukje wilde schrijven over de open dag. Dit is nu al enkele weken geleden. En ik merkte dat ik het steeds meer voor mezelf ging vooruitschuiven. Opeens ervoer ik weerstand. Ik wilde het liefste wegrennen en mezelf afmelden voor de open dag. Wat was er aan de hand?

mediteren

De weerstand die ik ervoer is mijn ego, en mijn ego is als de dood om gevaar op te lopen. En dat is wat er – volgens het ego – gebeurt wanneer ik mijn blinde vlekken ga aanzien. Ik kom dan namelijk stukken tegen in mezelf die ik als negatief zie. Zaken zoals negatieve ervaringen waardoor ik negatieve overtuigingen heb gecreëerd. Het is de taak van mijn ego om mij te beschermen tegen die negatieve ervaringen van vroeger. De enige manier waarop mijn ego dit kan doen is door mezelf af te schermen voor alles wat die herinneringen weer omhoog kan brengen.

Maar een ander deel in mijzelf weet ook dat het juist nodig is om die ervaringen weer te zien. Om ze weer toe te laten, te onderzoeken en de negatieve overtuigingen die zijn gecreëerd los te laten. Elke keer is het bekijken van mijn blinde vlek een strijd tussen mijn ego (het niet willen zien) en dat andere deel in mijzelf die wilt helen. Daarom besluit ik hier en nu om gewoon naar die open dag te gaan. Om deel te nemen en mezelf onder te dompelen in mijn blinde vlekken en voor mezelf te kiezen! Doe je met mij mee?

Volg je FreeSpirit4You al op Facebook, Twitter of Bloglovin?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.