Hoe kun je de zware energie in jouw voordeel laten werken?

Met de ascentie komt er veel werk aan jezelf aan te pas. We worden dan ook dagelijks gebombardeerd met hele hoge energieën. Deze lichtdeeltjes zijn vanuit de hogere dimensies naar onze werkelijkheid gestuurd om ons te helpen naar de vijfde dimensie te ascenderen. In de vijfde dimensie bestaan liefde en andere vibraties met hoge trillingen. Door de hoge energieën die naar ons toe worden gestuurd word in onze energielichaam oude pijnen omhoog gebracht. Dit gebeurt opdat wij onze zware lage trillingen los zullen laten zoals: angst, verdriet, boosheid, schaamte en schuldgevoelens. Zonder deze lage trillingen kunnen wij leven in de vijfde dimensie. Als ik zeg zonder, betekent het niet dat deze gevoelens niet meer bestaan. Het betekent dat wij hebben geleerd om al onze gevoelens te accepteren en te laten stromen. Door het te laten stromen zullen deze gevoelens zich niet meer vast zetten in ons (energie)lichaam.

Ascentiesymptomen

Het loslaten van onze oude gevoelens kan heel erg zwaar aanvoelen. Het kan vermoeiend zijn en we kunnen ook fysieke pijnen ervaren. Wij zijn geneigd om de gevoelens die wij niet prettig vinden te negeren en weg te stoppen. Dit gebeurt vaak al in onze jeugd. Daardoor kan er oude pijnen opgeslagen zijn in ons energieveld die heel oud is. Vaak zijn dit de pijnen die het meeste pijn doen, maar waar we ons totaal niet van bewust zijn. Ons lichaam helpt dan om ons bewust te maken van deze pijnstukken, door letterlijk pijn te gaan doen. Deze pijnen worden dan ook wel ascentiesymptomen genoemd. Deze symptomen zijn vaak gesitueerd ergens in het lichaam wat correspondeert met een chakra. Bijvoorbeeld als je rugpijn hebt tussen je schouderbladen kan dat betekenen dat je oud verdriet hebt dat losgelaten mag worden. Pijn in de knieën kan te maken hebben met het vasthouden aan angsten of negatieve overtuigingen.

De puzzel van pijn, plaats en gevoel

Elke chakra heeft gevoelens die zowel hoog als laag zijn. Als je weet welk gevoel bij welke chakra zit kun je makkelijker de puzzel oplossen van de pijnen die je ervaart. Door de link te leggen tussen waar de pijn zich bevind en welk gevoel het waarschijnlijk is begin je je meer bewust te worden van het soort gevoelens of pijnen waarvoor jij je nog afschermt. Deze manier van jezelf onderzoeken valt onder emotionele intelligentie. Hoe beter je wordt in het herkennen van fysieke of energetische pijnen, hoe makkelijker en beter je wordt in het loslaten van oud zeer. Toch kan het soms wel makkelijker zijn om de hulp van een ander in te roepen, omdat onze ego vaak voor een blinde vlek zorgt. De ander kan makkelijker naar jouw stuk kijken zonder deze blokkade en je helpen er bewust van te worden.

Hoe kun je de zware energie in je voordeel laten werken?

Op de foto kun je zien waar elke chakra gesitueerd is. Aan de hand van de plaatsing van de chakra’s in het lichaam en de wetenschap welke emotie bij welke chakra hoort kun je voor jezelf makkelijker erachter komen welk gevoel er los gelaten wil worden als je pijn ervaart. Een lijstje in het kort:

  1. Basischakra: stuit, benen, voeten, dikke darm – emotie: angst
  2. Sacrale chakra: Sexualiteits organen, onderbuik en onderrug, nieren en blaas – emotie: schuldgevoel
  3. Solar plexus: spierenstelsel, spijsvertering – emotie: schaamte
  4. Hartchakra: longen, hart, rug ter hoogte van het hart, armen en handen- emotie: verdriet
  5. Keelchakra: keel, oren, armen, handen en mond: angst om te spreken
  6. Voorhoofdchakra: ogen : angst om helder te zien (wat je voelt) (bijziendheid, verziendheid of klachten met het oog)
  7. Kruinchakra: hoofdpijn: teveel in het hoofd zitten, negatieve en angst gedachten

Wanneer je je gaat verdiepen in de werking van de chakra’s zul je er achter komen dat bepaalde gedragspatronen ook een relatie hebben met pijnstukken. Hoe meer je leert over de chakra’s, hoe meer je leert over jezelf, hoe meer je kunt loslaten.

Volg je FreeSpirit4You al op Facebook, Twitter of Bloglovin?

 

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.