Hoe kun jij je geluksgevoel vergroten in 3 stappen?

Waar je aandacht heen gaat, dat groeit. Deze uitspraak heb ik eens ergens gelezen. Als ik de bron nog wist zou ik hem vermelden. (mocht jij het weten, vertel het me!) Enfin, door je aandacht te vestigen op de dingen die je blij maken, vergroot je dit en zorg je ervoor dat je meer van dit soort geluksmomentjes creëert in je leven. Vandaag kun je lezen hoe jij je geluksgevoel kunt vergroten in drie stappen.

Stap 1: Een ochtend meditatie doen

Sinds een tijdje doe ik elke ochtend een ochtendmeditatie van ongeveer 5 – 10 minuten. Tijdens deze meditatie zet ik de intentie voor mijn dag en herhaal ik positieve zinnen in mijzelf. Ook sta ik even stil bij wat mij gisteren blij maakte en uit ik mijn dankbaarheid voor deze geluksmomentjes.

Door een ochtend meditatie te doen creëer je al een positief moment aan het begin van je dag, wat je de rest van de dag mee kan nemen. Door positieve gedachten en intenties te benoemen creëer je dit gevoel gedurende de dag. Sta er ook eens tussen de middag bij stil wat je intenties zijn. Door stil te staan bij kleine geluksmomentjes zeg je tegen het universum: dank je wel voor dit moment, hier wil ik graag meer van.

geluksgevoel vergroten

Stap 2: Sta stil bij de kleine geluksmomentjes

Wie het kleine niet eert, is het grote niet weert. Zo ook met geluksmomenten. Ik kan enorm genieten van knuffelen met mijn vriend en mijn katten. Maar ik kan ook enorm genieten van een lekker kopje koffie in de ochtend. Of van de flow die ik ervaar wanneer ik een artikel aan het schrijven ben. Vroeger nam ik al deze momenten allemaal voor lief. Tegenwoordig probeer ik zo veel mogelijk te genieten van dit soort kleine geluksmomentjes. Het zorgt ervoor dat mijn dag steeds meer gevuld word met kleine geluksmomentjes waardoor ik mij heel erg gelukkig voel gedurende de hele dag.

Stap 3: Schrijf elke dag drie dingen op waar je dankbaar voor bent

Deze doe ik zelf iets minder vaak… maar ik wil dit zeker nog in mijn meditatie routine van de ochtend gaan verwerken. Nu weet ik dat veel mensen vaak heel goed weten wat ze niet hebben in hun leven. Maar… Hoe vaak sta jij er bij stil bij wat je wel allemaal hebt? Waar ben jij dankbaar voor? Welke mensen ben je dankbaar voor in je leven? Waarom ben je dankbaar dat zij in je leven zijn? Misschien ben je wel dankbaar voor de liefde die je ontvangt van je huisdieren? Al deze zaken kun je opschrijven in je dankbaarheidsdagboek. Dankbaarheid is een hele grote kracht die je kunt inzetten om meer geluksmomentjes te creëren in je leven met behulp van de wet van aantrekkingskracht.

Je geluk kun je zelf maken

Als laatste wil ik nog meegeven dat je zelf je eigen geluk bepaald. Als je denkt dat je alleen gelukkig kan zijn als je een bepaald doel hebt behaald (zoals een streefgewicht halen), verwacht ik niet dat je een heel gelukkig persoon bent.

Daarnaast kan het zijn dat je geluksgevoel wordt tegengehouden door stress en emotionele gevoelens. Mij helpt het enorm om dan te beamen dat ik mij nu zo voel en neem ik actie om mezelf weer beter te voelen. Door mijn vaste routines zorg ik ervoor dat mijn geluksgevoel steeds groter word. Ik merk ook dat ik mij iets minder erger aan zaken waar ik niks aan kan doen en ik automatisch een positief aspect probeer te vinden.

Welke methoden gebruik jij om geluk te ervaren in je leven?

Volg je FreeSpirit4You al op Bloglovin en Facebook?

5 reacties


  1. Mooi, mediteren doe ik niet, maar stil staan bij kleine gelukt momentjes dat doe ik zeker. ik probeer ook gewoon af en toe even fijn te genieten van de kleine dingen om me heen. Hierdoor besef ik wat gelukkig ik ben.

    Beantwoorden

  2. Heel herkenbaar. De ochtendmeditatie en het opschrijven van de dingen waar ik dankbaar voor ben, doe ik dagelijks, de rest is zeker de moeite waard eens vaker bij stil te staan 😉

    Beantwoorden

  3. mediteren aan het begin van de ochtend is eigenlijk een heel goed idee. Een tiijdlang deed ik in de ochtend een paar yoga oefeningen: en dat helpt absoluut bij het prettig beginnen van de dag

    Beantwoorden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.