Hoe kom je de ascentie door?

De ascentie is het proces van verlichting waarin wij als mensheid evolueren vanaf de derde dimensie naar de vijfde dimensie. Dit proces is begonnen op 21-12-2012. Inderdaad, dit is de datum waarop de kalender van de Maya’s afliep. Alleen betekende het aflopen van deze kalender niet dat wij zouden ophouden te bestaan, de aarde in vuur terecht zou komen of dat wij de derde wereldoorlog zouden creëren. Nee, het betekende alleen dat het einde van het tijdperk van de dualiteit voorbij was. En momenteel zijn wij met ons allen aan het leren hoe we in de eenheid kunnen komen.

Het proces

Herken jij jezelf in het volgende: de laatste tijd heb je het idee dat de tijd steeds sneller gaat, je hebt overal onverklaarbare pijntjes in het lichaam, je bent verkouden in de zomer, je voelt je de laatste tijd erg depressief of hebt depressieve gevoelens. Dit kunnen allemaal gevolgen van de ascentie zijn, ook wel ascentiesymptomen genoemd. Als je googelt op dit woord kun je er een heleboel over lezen. Toch wil ik nog wel even vermelden dat het soms wel raadzaam is om contact op te nemen met je (huis)arts als je ergens in je lichaam pijn ervaart.

Het proces van groeien gaat niet zonder slag of stoot. Wij mensen zijn namelijk soms erg angstig om te veranderen. En dat is precies wat er nu gaande is: een hele grote verandering in ons denken, in ons lichaam, in onze perceptie en in de wereld. De reden dat we hier door heen gaan is omdat er een heleboel beperkende gedachten en gevoelens losgelaten dienen te worden voordat we het gevoel van eenheid kunnen ervaren. Iemand die wantrouwend is door ervaringen uit zijn jeugd, zal geen eenheid kunnen ervaren omdat hij de ander niet echt toe kan laten. Deze en andere gevoelens van angst, wantrouwen, onzekerheid etc. zullen allemaal losgelaten worden tijdens dit proces. En niet alleen de gevoelens, want ook je ingebouwde programma’s van negatief denken en gedrag zal worden losgelaten. Dit proces kan heel zwaar aanvoelen, omdat je nu echt je eigen donkere stukken moet aankijken. Als je dat niet kan of wil dan zul je het alleen maar zwaarder krijgen. Het licht dat momenteel naar de aarde wordt gestuurd zal blijven komen en het zal jouw weggestopte stukken van jezelf aan het licht blijven brengen.

de ascentie

Alleen maar chaos?

Af en toe lijkt het in de wereld wel alsof het alleen maar slechter gaat. Dit lijkt inderdaad zo, maar je kunt het ook van de andere kant bekijken. Voordat de mensheid met dit proces begon waren de meeste mensen te bang om voor zichzelf op te komen. Door dit proces wordt deze angst losgelaten. Wat er achter die angst zit is vaak boosheid over onrecht in de wereld en andere gevoelens. Het is noodzakelijk dat deze zaken eerst aan het licht gebracht worden, zodat het daarna los gelaten kan worden.

Nu is het de tijd van wanorde en chaos; dat is precies wat veel mensen in de wereld zien. Maar je kunt je ook richten op positievere zaken. Zoals: er worden nieuwe uitvindingen gedaan waardoor de wereld schoner gemaakt kan worden (zoals dat apparaat in de oceaan). Zaken worden aan het licht gebracht in de politiek: ze kunnen zich niet meer verschuilen voor de waarheid. Grote corporaties die gif in producten stopten worden aan het licht gebracht. Zolang wij nog in de duale wereld zijn, kun je zelf kiezen of je je blik werpt op de chaos, angst en geweld of dat je je blik werpt op de nieuwe uitvindingen, mensen die zaken aan het licht brengen etc.

De donkere nacht van de ziel

Sommige mensen gaan momenteel door de donkere nacht van de ziel. Dit is een proces waarbij je donkerste stukken in jezelf omhoog gestuwd worden om gezien en gevoeld te worden. Vaak is het een metamorfose waarna mensen die eruit komen zich als herboren voelen. Tijdens het proces kun je door hele diepe zware emoties gaan waarbij het afhangt hoe jezelf ermee om gaat hoe lang het duurt. Als je het aan durft te gaan en jezelf aan durft te kijken kan dit proces spoedig verlopen. Sommige mensen hebben een enorme weerstand in het voelen van hun negatieve gevoelens, of het zien van hun negatieve stukken dat ze letterlijk tegen zichzelf aan het vechten zijn. Dit kan enorm uitputtend zijn.

Jezelf helen

Ik zal nooit zeggen dat het ascentieproces makkelijk is, want ik heb zelf ervaren hoe moeilijk het kan zijn. Toch kan ik met zekerheid zeggen dat je het jezelf heel wat makkelijker kan maken. Want er zijn een heleboel hulpmiddelen die je kunt inschakelen om jezelf te helpen tijdens de ascentie.

 • Meditatie

Meditatie is enorm belangrijk tijdens dit proces want het geeft je niet alleen inzicht in jezelf, het kan je ook nieuwe energie geven. Door contact te maken met alle lagen in jezelf tijdens meditatie zorg je voor meer eenheid in jezelf. Je kunt daarnaast ook meer bewust worden van je (negatieve) gedachten,- en gedragspatronen. Als laatste kan meditatie je letterlijk verjongen door het ontspannen van spieren in je gezicht en de rest van je lichaam.

 • Gidsen en engelen

Gidsen en engelen kunnen je bijstaan in het proces door je nieuwe inzichten te geven. Ook kun je hen om alles vragen wat je maar wilt: je nieuwe energie geven, je positieve energie geven, je nieuwe inzichten geven. De mogelijkheden zijn eindeloos. Het enige is dat je hen zelf om hulp moet vragen, omdat ze je niet zomaar mogen helpen. Dit komt door de wet van vrijheid van keuze. Als je gidsen je zomaar zouden helpen zou je een belangrijke les kunnen mislopen.

 • Professionele hulp 

Je hoeft het niet altijd alleen te doen. Wanneer je tegen iets in jezelf aanloopt; het patroon blijft zich maar herhalen en je weet echt niet wat je moet doen, dan kun je ook hulp vragen aan een (spirituele) coach, (para) psycholoog etc. Zelf heb ik vaak genoeg hulp gevraagd (en gekregen) waardoor ik weer een stukje verder kwam in mijn proces. Ik vind het erg fijn om de hulp in te roepen van een ander, omdat ik soms zo verblind wordt door mijn blinde vlekken dat ik iemand anders nodig heb om deze aan mij te tonen.

 • de ascentiePositief denken 

In het begin van mijn eigen proces had ik een heleboel negatieve gedachten en patronen. Deze ben ik gaan veranderen door positief te denken en mijn negatieve overtuigingen te gaan veranderen. Het proces van positief denken vergt veel inspanning, want je zult met aandacht naar je eigen gedachten moeten gaan kijken en deze bewust veranderen. In het begin kan het voelen alsof je tegen jezelf aan het liegen bent, omdat je nog in de negatieve overtuiging en gedachten geloofd. Het is dan toch belangrijk om hiermee door te zetten. Negatieve gedachten patronen zijn niet in een dag gevormd en zullen dan ook helaas niet in een dag losgelaten kunnen worden. Het helpt om positief te denken over jouw vermogen om je gedachten te veranderen.

 • Boeken 

Ik houd heel erg van lezen en lees graag spirituele* boeken. Niet alleen geeft het mij nieuwe inzichten, maar ook leer ik nieuwe technieken van meditatie of anders denken. Voor degenen die niet van lezen houden; er zijn ook een heleboel films die je kunt kijken over spiritualiteit.

Ik gebruik al deze hulpmiddelen om mezelf te helen tijdens dit proces. In 2013 heb ik de donkere nacht van de ziel ervaren, waarna ik tevoorschijn kwam als een hernieuwd persoon. En dit proces maak ik nu elk jaar mee: er is een tijd van groeien (met groeipijnen) en daarna lijkt het alsof mijn wereld opeens verbeterd is. In werkelijkheid heb ik alleen een (negatief) stuk van mezelf losgelaten waardoor ik meer in eenheid ben met mezelf. Dit proces zal door blijven gaan en je kunt het helaas niet ontlopen. Het is aan jou om te beslissen hoe je hiermee om gaat.

Welke methodes gebruik jij om de ascentie door te komen?

Volg je FreeSpirit4You al op Facebook, Twitter of Bloglovin

*Dit is een advertorial. Wat is dat?

 

2 reacties


 1. Wat een interessante post! Dit is een heel andere manier van denken en andere wereld voor me. Van de ascentie had ik nog nooit gehoord, alleen in de serie Buffy.

  Ik vind het interessant om hier over te lezen.

  Beantwoorden

  1. Ik ben blij dat je het interessant vindt! 🙂
   Ik moet heel eerlijk zeggen dat ik nog nooit gehoord heb dat er in de serie Buffy over ascentie gepraat werd. Ik zal het eens opzoeken.

   Bedankt voor je lieve reactie

   Beantwoorden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.