Energiebericht: December 2017

Net zoals in het weerbericht kun je een voorspelling krijgen van de komende weken. Alleen gaat het niet om het weer, maar om de energie. Met name gaat het om de thema’s die momenteel omhoog komen. Bij het schrijven van dit bericht maak ik gebruik van het automatisch schrift om een boodschap door te geven. Deze wordt mij doorgegeven door mijn gids Ellai. Hoewel zij in zekere zin veel van mijn artikelen doorgeeft, zal dit bericht letterlijk geschreven worden zoals ik het doorkrijg. Zodat er zo min mogelijk kleuring in gegeven wordt van mijn gedachten.

Je oogst wat je zult zaaien

De energie van december is er een van terugtrekken, nog meer dan in november. Laat je niet verrassen door de intensiteit van de energie. Stel je open voor de energie, want het brengt vernieuwing met zich mee. De zaadjes worden gepland in deze maand en de rest van de winter mag jij ze voeding geven om te laten groeien. Gebruik deze energie om los te laten wat niet meer past en nieuwe methodes of gewoontes te creëren voor jezelf. Wees je ervan bewust dat alles wat je in deze maand bedenkt, in de lente naar voren zal komen. Wees dus kieskeurig met je gedachten.

 

energiebericht december 2017

Gebruik meditatie of helingsoefeningen om de negatieve gedachten los te laten. Alleen dan kun je nieuwe dingen creëren in je leven. Iemand die iets nieuws verwacht, maar toch oude gedachten blijft denken die beperkend zijn, creëert hetzelfde.

Alles wat nu omhoog komt, qua negatieve gevoelens en gedachten worden door jouw hogere zelf omhoog gebracht zodat jij het toe kan laten. Jouw hogere zelf weet precies wat jouw dromen zijn. Jouw dromen kunnen uitkomen, maar alleen als je die zaken loslaat die jou beperken om je droom op aarde te creëren. In plaats van vechten tegen deze gevoelens wordt er nu aan jou gevraagd om ze toe te laten. Om ze te accepteren voor wat ze zijn: jouw gevoelens van pijn die gezien willen worden. Alleen jij kan het loslaten, maar je krijgt altijd hulp wanneer je erom vraagt.

Leren om pijn toe te laten

Sta jezelf toe om te groeien. Om je donkerste plekken te zien, om ze toe te laten. Jullie worden uitgedaagd om te leren om te gaan met deze pijn op een productieve manier. Jijzelf bent degene die er de hand in heeft hoe zwaar de energie voor jou zal voelen. Hieronder kun je een meditatie vinden die je deze maand kunt gebruiken.

Meditatie Negatieve gedachten en gevoelens loslaten

 • Ga in meditatieve stand zitten of liggen. Doe een aardingsoefening. Ga bij jezelf na wat jouw droom is. Misschien iets wat je wilt doen als werk, of iets dat je graag wilt hebben als eigenschap.
 • Visualiseer een blaadje voor je en schrijf daar alle gedachten op die in je opkomen. Welke van deze gedachten zijn negatief? Welke zijn positief? Weet je waar die gedachten vandaan komen? welke overtuiging zit erachter?
 • Verwijder de positieve gedachten van het blaadje (door ze uit te gummen) en visualiseer een paars vuur voor je. Dit vuur bestaat uit de violette vlam, welke een transformerende energie is. Doe het blaadje in het vuur en zie hoe het verbrand. Tegelijkertijd weet je dat de beperkende gedachtenpatronen nu uit jouw energie getransformeerd worden.
 • Visualiseer jezelf nu in je droom. Wat doe je? Hoe voelt het? Voelt het positief of negatief? Voel jij je onzeker? Angstig?
 • Het violette vuur is nu groter geworden en je kunt, als je dat wil, erin stappen om de gevoelens die omhoog komen met een lage trilling (zoals angst, verdriet, boosheid) te transformeren. Voel en weet dat dit gebeurt. Houd dit vuur om je heen terwijl je jezelf visualiseert in je droom.
 • Observeer wat er verandert. Misschien je gevoel? Of je gedachten? Is het een fijn gevoel? Of juist niet? Stap uit de violette vlam wanneer je het gevoel hebt dat je klaar bent. Doe een aardingsoefening

Deze meditatie kun je zo vaak doen als dat je wil. Je kunt het gebruiken om jouw beperkende gedachten en gevoelens te transformeren. Het zal je helpen om te creëren wat je wil over een paar maanden. Wanneer je twijfelt aan of het werkt: probeer het gewoon uit. Niet geslagen is altijd mis.

Volg je FreeSpirit4You al op Facebook, Twitter of Bloglovin?

3 reacties


 1. Ik ben niet van het mediteren, maar ik lees veel mooie woorden die me ook zeker tot nadenken aanzetten

  Beantwoorden

 2. December is een mooie maand voor reflectie. Wat heb je bereikt dit afgelopen jaar en wat zijn je doelen voor komend jaar? En geniet je nog van wat je doet? Mooi om daar even bij stil te kunnen staan, vind ik.

  Beantwoorden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.