Energie bericht november 2017

Net zoals in het weerbericht kun je een voorspelling krijgen van de komende weken. Alleen gaat het niet om het weer, maar om de energie. Met name gaat het om de thema’s die momenteel omhoog komen. Bij het schrijven van dit bericht maak ik gebruik van het automatisch schrift om een boodschap door te geven. Deze wordt mij doorgegeven door mijn gids Ellai. Hoewel zij in zekere zin veel van mijn artikelen doorgeeft, zal dit bericht letterlijk geschreven worden zoals ik het doorkrijg. Zodat er zo min mogelijk kleuring in gegeven wordt van mijn gedachten.

Lieve mensen,

november is in aantocht en deze maand zal het thema voor de energie gaan om angsten loslaten. Het doel is om vertrouwen te krijgen in jezelf en je eigen kunnen. De vraag die jij jezelf mag stellen is de volgende: waarin beperk ik mijzelf? Het antwoord op deze vraag heeft vrijwel altijd te maken met een angst: angst voor het nieuwe, angst om los te laten, angst om je hoofd boven het maaiveld uit te steken en nog veel meer.

Zekerheid die je zoekt in de buitenwereld betekent niets, zolang je de zekerheid niet in jezelf kan vinden. Ga aan de slag met je angsten om ze een voor een aan te kijken. Wees je ervan bewust dat een angst niet altijd even duidelijk voor jou kenbaar gemaakt word. Soms kan het zich verstoppen achter boosheid, verdriet of wegduw gedrag. Het is zaak om verder te kijken dan wat je ziet. Pas dan kun je er mee aan de slag gaan.

energie bericht november 2017

Meditatie angst loslaten

De volgende oefening zal je helpen om je angsten te zien. Het is belangrijk om je angsten niet weg te duwen. Jouw angsten zijn een product van door jou meegemaakte ervaringen als kind. En de angst laat zich vaak zien als een bang kind. Hoe ga jij om met een bang kind? Duw je deze weg omdat je de angst niet wil toelaten? Of ga je op ooghoogte zitten met het kind en probeer je het te troosten? Deze methode ga je ook inzetten in de oefening.

Ga in meditatieve stand zitten of liggen, maak het je zelf gemakkelijk. Vraag aan jouw gidsen, je hogere zelf of de engelen om jou te helpen inzicht te krijgen in je angsten. Vraag hen om je angst weer te geven als jouw innerlijke kind. Als je het kind ziet ga je in gesprek met het kind. Vraag het wat het nodig heeft: bijvoorbeeld liefde, een omhelzing, vertrouwen. Alles wat omhoog komt is goed. Vervolgens zorg jij ervoor dat jouw innerlijke kind dit krijgt. Elke manier is goed. Als het om liefde vraagt kun je jouw kind omhelzen en bewust liefde sturen vanuit jouw hart. Als het om vertrouwen vraagt kun je het lieve woorden toefluisteren (zoals affirmaties) om het gerust te stellen. Je kunt ook hulp vragen aan je gidsen of de engelen om het kind te geven wat het nodig heeft. Vraag het kind zelf van wie het de hulp graag wilt ontvangen. Ga door met de handeling zolang het jou goed dunkt. Als je het gevoel hebt dat het goed is vraag je aan het kind of deze genoeg heling heeft ontvangen. Als het antwoord ja is kun je het kind vragen waar het nu naartoe wilt. Misschien wilt het kind naar je hart, of naar een mooie omgeving zoals een weide met bloemen. Stel jezelf ervoor open en visualiseer dat je kind daar naar toe gaat. Nu kun je een aardingsoefening doen en terugkomen uit de meditatieve staat.

energie bericht november 2017

Deze meditatie is erg behulpzaam in het loslaten van allerlei angsten. Je innerlijke kind is de belichaming van jouw angsten die je vroeger ervoer. Door jouw angst als kind te visualiseren geef je het een stem en kun je het aankijken zonder angst. Door het te geven wat het nodig heeft zorg je ervoor dat de ervaring waardoor de angst is doorstaan geheeld wordt. Door het kind te brengen waar het wil zijn geef je het de kans om van energie te veranderen zodat de angst getransformeerd kan worden.

Volg je FreeSpirit4You al op Facebook, Twitter of Bloglovin?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.