De spel van het leven

Waar komen we vandaan? Waarom zijn we op aarde? Wat gebeurt er als ik doodga?  Bestaat reïncarnatie? Deze vragen heb ik mijzelf vaak genoeg afgevraagd. Vandaag ga ik één van deze vragen beantwoorden door middel van channeling. Channelen is het doorgeven van informatie vanuit de andere zijde. Ik ga contact maken met mijn gids Ellai om de vragen te beantwoorden. Deze week de vraag: waarom zijn we op aarde?

De spel van het leven

Jij bent een wezen van onvoorwaardelijke liefde. Jij bent Goddelijk. Wees niet bang om jezelf zo te zien, want het is wat je in wezen bent. Elk persoon is de personificatie van de bron. De bron is een energie van onvoorwaardelijk liefde. En uit die bron ben jij ontsproten. Waar jullie vandaan komen bestaat alles uit licht. In deze dimensie wordt alles razendsnel gecreëerd vanuit je gedachten. Je weet hoe dat moet.

Voordat je koos om op aarde te wonen en het spel van het leven te gaan spelen was jij een wezen van onvoorwaardelijke liefde, van licht. Jij wist niets anders dan liefde en in harmonie met elkaar te leven. Dit is de eenheid. De eenheid bestaat uit onvoorwaardelijke liefde naar elkaar en het weten dat iedereen een is. Het woord ‘iedereen’ zegt het al: ieder is een.

de spel van het leven

Onvoorwaardelijke liefde en eenheid is één kant van de medaille. Zonder de donkere kant konden jullie niet ten volle ervaren wat onvoorwaardelijke liefde werkelijk is. Daarvoor is het spel van de aarde ontworpen. Door afgescheiden te zijn en de vele facetten van liefde en pijn te ervaren kunnen jullie nieuwe ervaringen op doen en leren. De bron wil zichzelf keer op keer opnieuw ervaren. En jullie zijn de dappere wezens die hebben gekozen om het donkere in te gaan.

Jullie hebben de bewuste keuze gemaakt om jezelf op te splitsen in verschillende delen: je zielsbroers, en -zussen en je Hogere Zelf. Je hogere zelf is het deel van jou dat achter is gebleven samen met een deel van je zielsbroers en -zussen. Jij en nog enkele andere zielsdelen zijn nu geïncarneerd op aarde om een leven uit te spelen welke je zal leren over verschillende lessen die jouw ziel heeft besloten om in dit leven te leren.

Voordat je op aarde komt is er het grote vergeten. Want hoe kun je nu werkelijk alles ervaren op aarde, als je de kennis mee kan nemen van waar je vandaan komt? En dan begint het spel: je gaat ervaringen op doen. Zowel goede als slechte ervaringen. Gedurende je duizenden levens zul je van elke facet 2 kanten meemaken. Waar je in het ene leven verraden wordt, zal je in een ander leven de verrader zijn. Je zult kennis maken met pijn en gevoelens die je misschien niet bewust wilt ervaren. Je zult blokkades gaan oplopen en deze weer loslaten. Gaandeweg zul je als ziel groeien door alle ervaringen die je meemaakt.

Over het algemeen is er een onderscheid te maken tussen een baby, kind, tiener, volwassene en oudere ziel. Net zoals een mens in een leven op aarde de verschillende fases van leeftijden en daarbij behorende lessen meemaakt gebeurt dit ook op zielsniveau. Degenen die geïnteresseerd zijn in het spirituele zijn over het algemeen de zielen die al vergevorderd zijn met hun lessen en zich niet meer zoveel interesseren in het uitdagende leven op aarde. Zij zijn de zielen die deze lessen al hebben doorgemaakt en klaar zijn voor de volgende stap. Aangezien jij dit leest, ben jij een van deze vergevorderde zielen, klaar om je weer te herinneren waarom je hier bent. Jouw doel is om zoveel mogelijk lessen te leren, wijsheid te vergaren en je te herinneren wie je echt bent. Zodra je dat weet en je werkelijk jezelf kunt zijn op aarde heb je alle aardse lessen geleerd. Je bent weer terug bij waar je begonnen bent, je kunt het wel verlicht zijn noemen.

Dit is een vereenvoudigde versie van de reden dat jij nu leeft op aarde. Het belangrijkste om te weten is dat jij hiervoor zelf gekozen hebt. Het is daarom aan jou om jouw huidige leven te vormen zoals jij het wil. Je kunt zelf je hel scheppen op aarde, want in het hiernamaals (of de andere zijde) bestaat deze niet. Maar je kunt er ook voor kiezen om jouw eigen hemel te scheppen. Dit kun je doen door je hart en het pad van je ziel te volgen. Je staat er nooit alleen voor, want je krijgt ontzettend veel hulp van je gidsen en de engelen.

Volg je FreeSpirit4You al op Facebook, Twitter of Bloglovin?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.