Hoe ga je om met een negatief artikel?

Vandaag kwam mij een artikel onder ogen over een vrouw in Katwijk die noodgedwongen al anderhalve maand in een tent moet wonen. Deze vrouw heeft twee kinderen. In het artikel wordt verder nog beschreven dat haar man haar heeft verlaten voor een andere vrouw en dat ze uit haar huis moest maar er geen woning beschikbaar is. De reacties onder het artikel hebben voornamelijk de volgende strekking: er zijn veel te veel asielzoekers, want die krijgen wel een huis en daarbij nog 1000 euro voor inboedel terwijl deze vrouw op straat staat. Boosheid, verontwaardiging en verdriet. Heel begrijpelijk.

wet van aantrekkingskracht

Naar mijn idee is een boze reactie plaatsen toch niet altijd een hele goede reactie op een dergelijk verhaal. Ten eerste krijg je een naar gevoel, ten tweede wordt die vrouw er niet door geholpen en ten derde voedt het nog meer negativiteit. De situatie die geschetst wordt voedt bij mij een negatieve reactie: zoals boosheid, afschuw en verdriet. Nu weet ik dus precies wat ik NIET wil in de wereld. Deze kennis kan ik gebruiken met behulp van de wet van aantrekkingskracht.

Wat is de wet van aantrekkingskracht?

In het boek The secret wordt er uitgebreid verteld over de wet van aantrekkingskracht. En ook Esther Hicks en Abraham vertellen er heel veel over. Waar het op neerkomt: alles is energie. Jij zendt energie uit die vanzelf weer bij jou terugkomt. Dus alle gedachten en gevoelens die jij ervaart zend je uit en krijg je weer terug. Daarom is het ook erg belangrijk dat je leert om positief te denken. Ook onbewuste gevoelens en gedachten zoals oud zeer en (negatieve) overtuigingen komen weer bij je terug. Dit geldt ook voor de negatieve reacties die je voelt bij een artikel zoals hierboven beschreven, je zult daardoor bijvoorbeeld meer situaties tegenkomen in je leven waar jij je boos over voelt.

Zelf houd ik er niet van om artikelen als hierboven te lezen. Maar als zij toch onder mijn aandacht komen dan weet ik dat ik een verantwoordelijkheid heb om er iets mee te doen. Ik kan mijzelf in de negativiteit plaatsen en een boze reactie neerzetten. Maar ik kan het ook omdraaien en proberen die vrouw te helpen met behulp van de wet van aantrekkingskracht.

Zoals hierboven beschreven: door mijn negatieve gevoel weet ik dat ik de situatie van die vrouw niet leuk vind. Ik zie graag dat iedereen een dak boven zijn hoofd heeft en gelukkig is. En dat is precies wat ik dan ga visualiseren. Ik zie voor me hoe die vrouw een huis krijgt en uit blijdschap op en neer springt. Ik zie voor me hoe ze in hun huis trekken en gezellig knus op de bank tv zitten te kijken. Ik zie voor me hoe de kinderen lekker in hun eigen kamer in bed kunnen slapen. Door dit te visualiseren laat ik zien wat ik WEL graag zie in de wereld. En door deze positieve boodschap en gevoelens uit te zenden krijg ik het ook weer terug.

wet van aantrekkingskracht

Vertrouwen

Het lijkt misschien niet zoveel als ik het in mijn eentje doe. En misschien denk je wel: dat heeft toch totaal geen effect? Misschien niet, maar ik heb er vertrouwen in dat ik deze vrouw op deze manier kan helpen. Ook vertrouw ik erop dat zij op magische wijze een huis kan krijgen. Ik ga voor mezelf niet verklaren hoe dat dan zou moeten gebeuren. Vertrouwen is in dit proces heel erg belangrijk. Daarnaast heb ik er ook vertrouwen in dat meer mensen op deze manier gaan werken om in hun leven te creëren wat ze wel willen in plaats van wat ze niet willen.

Volg je FreeSpirit4You al op Facebook, Twitter of Bloglovin?

P.S. je hebt mij al heel erg geholpen met de situatie van deze vrouw door mijn visualisatie te lezen. 🙂 Bedankt daarvoor!

 

 

8 reacties


 1. Je verwoordt het goed. Helemaal mee eens om positief te denken, dat geeft meer ruimte en lucht en licht.

  Beantwoorden

 2. Jij zend energie uit wat vanzelf weer bij jou terugkomt.

  Moet zijn:

  Energie die vanzelf weer bij jou terugkomt.

  Goed artikel waar ik ook positief achter kan staan.
  We steunen elkaar door onze positieve gedachten.

  Met hartelijke groet,

  Teun

  Beantwoorden

  1. Hoi Teun,

   bedankt voor je aandachtspunt 🙂

   En bedankt voor je compliment.

   Met hartelijke groet, Marla

   Beantwoorden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.