3 manieren om je zelfliefde te vergroten

Zelfliefde is een van de zaken waar ik de afgelopen jaren veel aan heb gewerkt. Voordat ik leerde over zelfliefde zat ik vast in een vicieuze cirkel van negatief denken over mezelf door negatieve overtuigingen met negatieve gevoelens. Ik haatte mezelf. Ik voel pijn omhoog komen op het moment dat ik dit opschrijf. Het doet mij pijn als ik eraan denk dat er nog steeds heel veel mensen zijn die zichzelf continu naar beneden halen. Die onbewust zijn van hun negatieve gedachtenpatronen. Soms zou ik die mensen wel wakker willen schudden en tegen hen zeggen: verander je gedachten nou eens! Je bent goed zoals je bent.

Aan de andere kant weet ik ook dat het zo niet werkt. Iedereen zal voor zichzelf op een punt moeten komen waarbij ze denken: en nu is het genoeg! Ik ga werken aan mezelf. En dan komen ze in een andere energie waardoor er helingsmethoden naar hen toe kunnen komen. Dit artikel is voor die mensen, die beseffen dat ze zichzelf jarenlang naar beneden hebben gehaald maar er genoeg van hebben. Het besef is stap een. De volgende stap is methodes toepassen in je leven om jezelf te veranderen. Om met een positievere bril naar jezelf te kunnen kijken. Om zelfstandig je waarde te leren kennen en positief te denken over jezelf.

De laatste weken is er een tendens merkbaar in het soort artikelen die ik schrijf. In deze periode is er ook veel gaande op energie gebied. Je kunt je daardoor erg negatief, moe of emotioneel voelen. Alleen door maatregelen te nemen om jezelf weer beter te voelen is al een manier van jezelf houden. Hieronder vind je drie manieren om je zelfliefde te vergroten.

3 manieren om je zelfliefde te vergroten

1. Je negatieve overtuigingen loslaten

Dit is waarschijnlijk een van de belangrijkste stappen naar meer zelfliefde ervaren. Het loslaten van al die negatieve overtuigingen die je over jezelf hebt gevormd gedurende je leven. Al die gedachten waarin je jezelf continu naar beneden haalt. Eigenlijk zijn alle negatieve overtuiging altijd onwaar. Hier kun je lezen hoe je negatieve overtuigingen kunt loslaten.

2. Grenzen stellen

Ik ging altijd over mijn grenzen heen, omdat ik de onjuiste gedachte had dat ik anders niet aardig gevonden zou worden. Ik haalde mijn waarde uit de mening van anderen. En nog steeds betrap ik mezelf erop dat ik over mijn eigen grenzen heen ga omwille van dat stukje. Het stellen van grenzen is enorm belangrijk. Want door ‘nee’ te zeggen tegen anderen, zeg je ‘ja’ tegen jezelf. Het is een vorm van jezelf op waarde schatten, want je bent geen voetveeg voor anderen. Je mag best nee zeggen wanneer je iets niet wilt.

Als dit een punt is voor jou om aan te werken daag ik je nu uit om ho’oponopono te gebruiken voor dit stuk. Stel jezelf de vraag: Waarom vind ik het moeilijk om mijn grenzen aan te geven? En herhaal volgens de zinnen: ‘Ik houd van jou. Het spijt me. Vergeef me alsjeblieft. Dank je wel.’ Experimenteer met verschillende vragen zoals: Wat in mij zorgt ervoor dat ik geen nee durf te zeggen. Wat in mij zorgt ervoor dat ik het moeilijk vind om iemand aan te spreken op zijn gedrag? Hier kun je lezen hoe ho’oponopono werkt.

3. Hartsopening meditaties doen

Je hartchakra is de chakra die gaat over alle soorten liefde, waaronder zelfliefde. Als je veel blokkades hebt met betrekking tot zelfliefde kun je deze helpen loslaten door middel van speciale meditaties voor je hartchakra. Zo heb je de solfeggio 528 hz toon, die je hartchakra helpt openen. De solfeggio werkt door middel van trillingen. Je hartchakra trilt op 528 hz, maar als er negatieve blokkades zitten rondom je hartchakra zal de frequentie van deze chakra lager zijn. Hierdoor ben je niet in balans. Door deze toon te luisteren, gaat je hartchakra meetrillen met de juiste frequentie.

Ook kun je een guided meditation doen zoals degene hieronder. (Engels gesproken)

Ik wens jou heel veel succes met het vergroten van je zelfliefde. Het is een van de belangrijkste dingen in je leven. Als je van jezelf houd zul je ook steeds een mooier leven aan jezelf gunnen en durven creëren.

Hoeveel houd jij van jezelf? Merk je dat je steeds beter voor jezelf gaat zorgen? Wat heeft ervoor gezorgd dat je het veranderde?

Volg je FreeSpirit4You al op Bloglovin en Facebook?

4 reacties


 1. Zelfliefde is echt een werkpunt voor mij. Sinds een jaar heb ik geleerd me niet meer te focussen op negatieve gedachten en mijn eigen grenzen te respecteren. Mediteren heb ik eentijdje gedaan maar ik ben erg druk en chaotisch waardoor ik niet altijd tijd heb om te mediteren. Gelukkig vind ik rust in muziek en zelfvertrouwen door te doen wat ik graag doe en wat me gelukkig maakt 🙂

  Beantwoorden

 2. Dankzij yoga ben ik meer van mezelf gaan houden. Ik heb in een hele donkere periode gezeten, met de engste gedachten ooit. Yoga en meditatie hebben me echt geholpen om te werken aan een betere versie van mezelf en om de negatieve dingen te verbannen uit mijn leven.
  Als je niet van jezelf houdt, hoe kan je dan van een ander houden?

  Beantwoorden

 3. Mooie post. Ik denk dat het voor een groot deel ook komt als je ouder wordt. Dan leer je jezelf kennen, stel je sneller grenzen en weet je wat je waard bent.

  Beantwoorden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.